Obiective și atracții turistice de vizitat la Eforie Nord

Table of Contents

Eforie Nord este o localitate componentă a orașului Eforie din județul Constanța, Dobrogea, România. Această stațiune, aflată la 14 km de Constanța, are o largă deschidere spre mare și este cunoscută ca fiind una dintre cele mai bune atracții turistice de pe litoralul românesc. Farmecul ambientului pe care îl găsim pe plan local reprezintă dovada petrecerii unui concediu plăcut pe litoralul Mării Negre. Fie că este vorba despre bronzat sau este despre obiective și atracții turistice de vizitat în zonă, este recomandat ca vacanța de vară să fie planificată din timp. Cei care încă nu și-au facut planuri pentru sezonul estival pot opta pentru Eforie Nord, una dintre cele mai bune alegeri. Evadează la mare, bucură-te de cea mai potrivită destinație relaxantă și revigorantă pe timp de vară.

Lacul Techirghiol

Lacul Techirghiol

Este cel mai bogat lac cu nămol terapeutic din România, ce are în componența sa elementele organice amestecate cu substanțe minerale, fiind principalul remediu al  multiplelor afecțiuni reumatismale, afecțiuni respiratorii sau boli ale sistemului nervos periferic. Datorită amplasării generoase în apropierea acestui lac, stațiunea beneficiază de un turism balnear, îmbinat cu cel recreative. Este cel mai întins lac salin din țara noastră având o suprafață de 11,7 km2.  Acest liman fluvio-maritim ce a fost mai demult un golf de mare, unde trăiesc printre altele peste 124 de specii de păsări, multe dintre ele fiind raritați, reprezintă o importantă bază de agrement, fiind dotat cu numeroase bărci și șalupe.

Plaja Eforie Nord

Plaja Eforie Nord

Plaja stațiunii este ideală pentru familii, marea fiind întotdeauna curată și transparentă. De-a lungul acesteia veți întâlni tot ce este necesar pentru confortul unui sejur de neuitat, închirieri de echipamente de plajă pentru sporturi nautice și alte atracții. Ceea ce o deosebește  față de o plajă obișnuită e faptul că turiștii au posibilitatea să meargă la o plimbare cu schi nautic, jet ski sau banană, să facă o excursie cu barca, să ia prânzul într-o cafenea sau să meargă la un cinematograf în aer liber. Nisipul este întreținut în fiecare zi, iar pe timpul sezonului estival stațiunea este plină de turiști veniți de prin toate colțurile țării. De asemenea, aici puteți închiria un șezlong, amplasat sub umbreluțe sau în zona de bronz pe care puteți sta, admira frumusețea Mării Negre sau să vă relaxați împreună cu familia, prietenii sau persoana iubită.

Ana Yacht Club

Ana Yacht Club

Acesta este primul port de agrement privat din România cu o capacitate de 60 de ambarcațiuni simultan, cu un pescaj de maximum 3 metri,totodată operațional pe tot timpul anului. Portul este situat în stațiunea Eforie Nord, în golfuldin fața hotelului Europa, la câteva minute de centrul orașului Eforie Nord. Un drum de acces din șoseaua națională permite legătura directa cu autoturismul către port. Oamenii pasionați de ambarcațiuni pot veni aici pentru a face o ședință foto sau pentru închirierea unei ambarcațiuni, atât ca șofer cât și ca turist la o plimbare până în largul mării. Sezonul estival reprezintă cea mai importantă perioadă din an pentru acesta, însă este la fel de important și în afara sezonului.

Eforie Aqua Park     

Eforie Aqua Park  

Unicul parc de distractii acvatic din Sudul Litoralului, amplasat între Plaja Belona din Eforie Nord, Hotelul Europa si Lacul Belona, este cel mai nou și cel mai atractiv parc de distracții, cu cele mai interactive distracții acvatice. Staff-ul se va ocupa de buna dispoziție a participanților, zilnic fiind organizate spectacole și petreceri interactive atât pentru copii, cât și pentru adulti, avand invitați speciali faimoși. Seara, Eforie Aqua Parc se transformă intr-un local de tip Lounge, unde te poți bucura alături de prieteni și familie de spectacolele de lumini si fântâni muzicale.

Lacul Belona

Lacul Belona

Lacul Belona din Eforie Nord ofera privitorului un peisaj invidiat, fiind inconjurat de un ecosistem generos, care se dezvoltă continuu de-a lungul timpului. Belona este recunoscut ca fiind un adevărat simbol al stațiunii Eforie Nord, ce ne amintește de vacanțele de vară liniștite, în destinații preferate de majoritatea turiștilor. Cadrul natural de excepție oferit de priveliștea lacului  este o reală oază de liniște pentru cei care doresc să scape de zgomotul și aglomerația orașelor mari. Acesta face parte din seria de lacuri a Mării Negre, care este recunoscută la nivel international. Dacă s-ar investi maim ult în amenajarea acestora și dezvoltarea lor, pe plan turistic, așa cum se întâmplă în alte țări, acestea ar avea un potential extraordinar pentru turiștii veniți în zonă.

Mănăstirea Sfânta Maria din Techirghiol

Mănăstirea datează de la începutul secolului XX, mai exact din anul 1928, atunci când primul patriarch al Biserii Române Ortodoxe, Miron Costea, cumpără o vilă cu 16 camere de la Techirghiol care mai târziu va deveni sanatoriu pentru clerul de pe teritoriul țării noastre. Aceasta a avut parte de o perioadă prosperă până la apariția comunismului, când o bună parte din bunurile acesteia vor fi confiscate. Și în present mănăstirea se află în zona stațiunii balneare de la Techirghiol, unde puteți beneficia de tratamente pentru diverse afecțiuni și boli.

Postari Asemanatoare