Afecțiuni tratate la Eforie Nord

Cuprins

Despre stațiunea balneară Eforie Nord

Stațiunea balneară din partea de Sud a Dobrogei, Eforie Nord, se află în județul Constanța, între Marea Neagră și Lacul Techirghiol, cu o deschidere foarte mare la mare, la o altitudine cuprinsă între 6 și 20 m. Zona de aici este de interes național, din punct de vedere al turismului datorită faptului că aceasta aparține litoralului românesc, dar și datorită tratamentelor balneare întâlnite în stațiune. Plaja este lungă, până la 3 km de nisip, având anumite porțiuni care au o lățime ce ajunge până la 100 m. De-a lungul stațiunii există peste 30 de hectare de pădure care ajută la prospețimea aerului. Sezonul de vară este cel mai important pentru stațiunile de pe litoral, atunci fiind momentul în care toată lumea vine la mare.

Scurt istoric

Primul sanatoriu de tip balneoclimateric este înființat în cadrul stațiunii Efore Nord în anul 1894 de către Eforia Spitalelor Civile din București. Până în anul 1904, tot aici a fost construit și un pavilion din lemn pentru băile curative care a fost pus în funcțiune până în anul 1904. După perioada celui de-al doilea război mondial și la început de regim comunist stațiunea a intrat într-o dezvoltare continuă, ajungând să fie a doua stațiune din punct de vedere al mărimii de pe litoralul românesc.

Dobrogea este bucata României care a fost sub influență otomană mai bine de 400 de ani, așadar încă mai există oameni cu obiceiuri din acea perioadă. Stațiunea are un istoric frumos și este una dintre cele mai cunoscute stațiuni din România, având un potențial turistic extraordinar ce se menține de la un an la altul.

Afecțiuni tratate la stațiunea Eforie Nord

Principalii factori terapeutici întâlniți în stațiune sunt apele sărate din Lacul Techirghhiol, apa de mare, dar și nămolul sapropelic al Lacului Techirghiol care este bogat în calități terapeutice. De asemenea, din cauza bioclimatului de la mare, aerul este bun pentru organism, bogat în aerosoli, iar radiația solară, în anumite cantități ajută organismul la refacere și relaxare.

Lacul Techirghiol este un loc special cunoscut în toată țara pentru calitățile acestuia în raport cu organismul uman. Apa de aici este folosită la instalațiile pentru băile cu apă caldă în cadă și bazin cu apă sărată concentrată. Toate acestea ajută foarte mult la recuperarea din punct de vedere medical. Tot aici există instalații pentru băile cu nămol sau pentru împachetări cu nămol, instalații pentru tratamentele ginecologice sau pentru aerosoli. De asemenea, în cadrul stațiunii întâlnim bazine special amenajate pentru kinetoterapie, sau alte tipuri de instalații complexe, sală pentru gimnastică medicinală, masaj sau saună.

Indicațiile terapeutice și afecțiunile tratate la Eforie Nord

Fiind o stațiune de interes național, aflată pe malul litoralului romanesc, Eforie Nord are foarte multe indicații terapeutice în cazul mai multor afecțiuni, precum:

Unități de cazare în stațiune

Există o mulțime de locuri de cazare în această stațiune având în vedere ca se află

Într-un punct turistitc frecventat an de an în sezonul de vară, fiind aproape plin mereu în această perioadă. De la hoteluri de 5 stele până la cabane sau căsuțe, aveți posibilitatea de a face rezervare în locația dumneavoastră dorită a stațiunii. Recomandat ar fi să va faceți rezervarea cât mai din timp pentru a prinde o locație cât mai bună la un preț avantajos. Dezavantajul este că în plin sezon prețurile sunt pompate cu mult față de cum sunt pe parcursul anului, însă dacă vă asigurați locul din timp veți fi dumneavoastră în avantaj.

Concluzii despre afecțiuni tratate la Eforie Nord

Stațiunea este un loc special pentru majoritatea persoanelor care au probleme atât cu sistemul respirator cât și cu reumatismul. Un alt avantaj este că aceasta este amplasată exact între mare și Lacul Techirghiol, ambele fiind benefice organismului uman. De asemenea, un sejur aici poate fi relaxant și ajuta la refacerea organismului atât din punct de vedere fizic cât și psihic, împreună cu familia, prietenii sau persoana iubită. Există locuri special amenajate pentru copii, parcuri de distracții, restaurante de-a lungul stațiunii, dar și în interiorul hotelurilor, terase, plaje special amenajate și multe altele. Apa are proprietăți benefice organismului uman, dar și nămolul bogat în proprietăți chimice.

Partajeaza:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Postări Asemănatoare

stranduri
Cele mai bune stranduri de la Praid

Dacă eşti iubitor de natură şi îţi place să te bucuri de efectele ei benefice, o destinaţie cu bai termale, spa şi saună revitalizează organismul