Afecțiuni tratate la Voineasa

Cuprins

Despre stațiunea balneară Voineasa

Stațiune de interes național, așezată pe vealea râului Lotru, din județul Vâlcea, Voineasa este un loc frecventat an de an de turiștii români, dar și de cei străini. Aceasta se află la poalele munților Căpățânii și Lotrului, la o altitudine de peste 600 m. Orașul Brezoi se află la 36 km de stațiune, municipiul Râmnicu Vâlcea fiind la 100 km de aceasta. Pentru cei pasionați de peisajele pitorești, de mâncarea tradițională din zona aceasta, stațiune vi le poate pune pe tavă pe toate acestea printr-un sejur în care să faceți și tratament balnear. Apele de aici sunt curative, benefice organismului uman și sunt de interes național, de aceea tot mai multă lume este interesată, mai ales cei vârstnici sau cei bolnavi de boli reumatismale.

Scurt istoric

Prima atestare documentară a localității Voineasa are loc în anul 1520, atunci când domnitorul Țării Românești, Neagoe Basarab și voievodul Transilvaniei, Ioan Zapolia, hotărăsc granița dintre cele două regiuni într-un hrisov. La 2 centenare după această perioadă, o mulțime de păstori care proveneau din zona Sibiului vin și se stabilesc în această localitate, care în anul 1908 este declarată ca fiind comună. Stațiunea de aici ia naștere în același timp cu construcția Hidrocentralei de la Lotru-Ciunget, în anul 1960. Cunoaște o perioadă a comunismului când va fi în plină dezvoltare datorită poziției favorabile și a resurselor acesteia, construindu-se hoteluri și pensiuni în zona stațiunii și aducându-se, de-a lungul anilor, aparatură modernă pentru centrele de tratament.

Afecțiuni tratate la stațiunea Voineasa

Clima este specifică zonei montane, verile sunt răcoroase, iar iernile friguroase. Benefic organismului uman este aerul curat din această zonă. Acesta reprezintă chiar principalul factor natural pentru cură datorită faptului că aici nu există la fel de multe particule de praf în aer, acesta fiind bogat în ioni datorită atmosferei.

Stațiunea este benefică și pentru sistemul nervos, aici fiind o zonă de maximă relaxare în care reușim să ne deconectăm de la problemele din rutina zilnică și în care putem să medităm asupra lucrurilor întâmplate în trecut și să ne construim în liniște o viziune asupra ce se va întâmpla în viitor. Există diferite proceduri pentru tratamentul oferit la stațiune, printre care: împachetările cu nămol, băile de plante, kinetoterapia, gimnastica pentru recuperare, masaj, aerosol sau inhalații.

De asemenea, având în vedere faptul că stațiunea este bogată în resurse terapeutice, aceasta beneficiază de aparatură de ultimă generație pentru procedurile din cadrul acesteia. Toate instalațiile de aici sunt actualizate la performanțele actuale, oferind mai multă încredere pacienților. Apele minerale bogate în proprietăți chimice care ajută la refacere și la tratarea bolilor sunt, în același timp, importante pentru turism. Din punct de vedere medical, este indicat tratarea balneară prin cură cel puțin o dată pe an, doar în cazul în care medicul ți-a făcut un prospect deoarece aceste cure pot avea efecte negative asupra organismului tău, înrăutățind anumite boli sau chiar ducând la apariția altora.

Indicațiile terapeutice și afecțiunile tratate la Voineasa

Stațiunea reprezintă un mod de a-ți trata anumite boli sau afecțiuni ale acestora, precum:

Totuși această stațiune este cea mai renumită pentru un sejur relaxant, pentru evitarea stresului și pentru refacere psihică și fizică. Aerul reprezintă unul dintre cele mai importante lucruri în acest tratament.

Unități de cazare în stațiune

În cadrul stațiunii veți întâlni diverse hoteluri cu condiții favorabile, cu baze de tratament proprii și cu o mulțime de facilități. Fiind o zonă în care turismul este o sursă de venit foarte importantă, unitățile de cazare predomină în aceste locuri.

Unul dintre cele mai bune hoteluri este Hotel Zan, pe malul râului Lotru, în stațiunea Voineasa. Acest loc este recomandat atât oamenilor veniți în interes de business cât și a celor care vin să se relaxeze cu familia sau alături de persoana iubită. Zona de aici este una liniștită, hotelul fiind elegant și rafinat. Acesta pune la dispoziție 16 camere duble tip twin și 4 camere duble matrimoniale care au în dotare: toaletă în cameră, TV, internet gratuit, parcare privată, aer condițonat, minibar și balcon pentru admirarea peisajului.

Tot în cadrul hotelului vă este pus la dispoziție personalul de la recepție pentru orice informație care v-ar putea ajuta, 24 din 24 de ore, un restaurant pentru mâncărurile tradiționale, o sală de conferințe cu capacitate de până la 40 de oameni, instalație audio, flipchart, videoproiector, sală de fitness, saună și multe altele.

Concluzii despre afecțiuni tratate la Voineasa

Stațiunea Balneară de la Voineasa este cunoscută la nivel național pentru tratarea unei game largi de afecțiuni și aceasta îți poate oferi un sejur de neuitat alături de familie sau persoana iubită. Facilitățile de aici sunt avantajoase, oamenii sunt primitori și există personal care vă poate îndruma prin stațiune, să vă ofere sfaturi sau să va ajute prin orice alte feluri. Așadar, această stațiune este o opțiune foarte bună pentru relaxare și refacere.

Partajeaza:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Postări Asemănatoare

stranduri
Cele mai bune stranduri de la Praid

Dacă eşti iubitor de natură şi îţi place să te bucuri de efectele ei benefice, o destinaţie cu bai termale, spa şi saună revitalizează organismul