Afecțiuni tratate la Turda

Cuprins

Despre stațiunea balneară Turda

Stațiunea balneară Turda se află într-o regiune cu dealuri, la o altitudine de 350 m, la o distanță de 4 km de orașul care îi poartă același nume și la 30 km de orașul Cluj-Napoca. Este situată pe valea Arieșului, cu un peisaj unic în țară, fiind înconjurată de dealuri pline de vegetație. Orașul este cunoscut la nivel național pentru exploatarea sării încă de la începutul perioadei. Acest oraș are o vechime destul de mare, în sensul că exista încă din perioada romanilor. Având în vedere că la începutul secolului al XIX-lea stațiunea are parte de mai multe analize chimice din partea oamenilor de știință, în anul 1840 este numită stațiune balneară.

Scurt istoric

Prima atestare documentară a orașului are loc în anul 1705. În urma integrării care s-a efectuat pas cu pas de-a lungul timpului a unor așezări din perioada medievală s-a format orașul de astăzi. Băile erau folosite de către romani, chiar din perioada Evului Mediu, fiind cunoscute sub numele de “ Ocnele de sare de la Turda “. În jurul acesteia se află mai multe lacuri care s-au format prin surparea tavanelor și prin inundațiile galeriilor din minele de sare.

Imediat după ce stațiunea primește profilul balnear, oamenii încep să investească în instalațiile amplasate lângă lac, reușind să construiască două camere pentru băile termale, în anul 1840. În următorii 3 ani tot mai mulți oameni sunt interesați de stațiune, văzând în aceasta un potențial foarte mare pe care îl va cunoaște în viitor datorită așezării și proprietăților apelor minerale bogate în sare, reușind astfel până în anul 1843 să construiască încă 14 camere.

După aproape jumătate de secol stațiunea trece în prioprietatea orașului, fiind construit un hotel cu mai mult de 30 de camere, cu restaurant, un loc special pentru distracții și se modernizează camerele pentru băi. Din acel moment stațiunea este în plină dezvoltare punându-se mai târziu în valoare și lacurile sărate, reușind astfel să se enumere printre cele mai importante stațiuni balneare din țară.

Afecțiuni tratate la stațiunea Turda

Tratamentul balnear este unul benefic organismului uman, fiind bogat în clor și sodiu care provine din lacurile sărate din interiorul stațiunii. Acestea sunt foarte concentrate și atrag turiștii an de an pentru calitățile lor terapeutice și pentru eficiența în combaterea bolilor cardiovasculare sau reumatismale. Un alt factor folosit în tratament este nămolul sapropelic care, de obicei, se extrage din lacuri.

În interiorul stațiunii, în bazele pentru tratament veți întâlni mai multe instalații modernizate cu aparatură de ultimă generație special amenajate pentru băile cu apă caldă bogate în sare. Tot aici veți întâlni instalațiile pentru electroterapie sau alte amenajări cu terapie prin aer amestecat cu heliu sau ungere cu nămol rece. De asemenea, oamenii preferă să meargă și la bazinele cu apă sărata din aer liber, mai ales pe timpul sezonului estival.

Există personal specializat în tratament care vă stau la dispoziție și vă pot arăta locurile special amenajate în funcție de afecțiunile și bolile dumneavoastră. Stațiunea poate fi vizitată și ca turist pentru că aceste băi sunt recomandate și pentru cei care nu suferă de anumite boli. Important este ca înainte de vizita la o astfel de stațiune să se facă o vizită medicului pentru un prospect.

Indicațiile terapeutice și afecțiunile tratate la Turda

Stațiunea este eficientă în tratarea unei game largi de boli și afecțiuni, printre care:

Unități de cazare în stațiune

Stațiunea balneară Turda dispune de mai multe locuri de cazare, cu condiții favorabile și cu baze de tratament propriu în cadrul acestora. Una dintre cele mai remarcate este Hotel Ariesul.

Hotelul este foarte avantajos pentru că acesta este ferit de aglomerație și se află în apropierea centrului orașului. Este singura unitate de cazare din zona stațiunii care vă poate oferi atât cazare, masă cât și bază de tratament balnear. Hotelul are în componența 71 de camere cu condiții favorabile, cu TV, baie proprie, frigider, parcare privată și multe altele.

Tot în cadrul acestuia puteți merge la restaurantul propriu unde puteți încerca un meniu cu mâncarea tradițională din zona orașului și cu băuturi răcoritoare pentru a vă aduce o bună dispoziție familiei sau persoanei iubite.

Concluzii despre afecțiuni tratate la Turda

În concluzie, stațiunea balneară Turda este una dintre cele mai importante atracții turistice din județul Cluj, aceasta aflându-se într-o strânsă legătură cu Salina de la Turda. De-a lungul anilor tot mai mulți turiști obișnuiesc să-și facă drum pe aici, aceștia venind din toate colțurile țării. În cazul în care v-ați gândit să faceți un sejur în această zonă, nu ratați ocazia de a vizita stațiunea balneară de la Turda.

Partajeaza:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Postări Asemănatoare

stranduri
Cele mai bune stranduri de la Praid

Dacă eşti iubitor de natură şi îţi place să te bucuri de efectele ei benefice, o destinaţie cu bai termale, spa şi saună revitalizează organismul