Obiective și atracții turistice de vizitat la Neptun

Table of Contents

La mai mult de 35 km de orașul Constanța se află stațiunea Neptun, în apropiere de orașul Mangalia, în vecinătate cu stațiunile Olimp(la Nord) și Saturn(la Sud). Aerul de aici este unul influențat de aerosolii Mării Negre, dar și de vegetația Pădurii Comorova, cunoscută sub numele de grădina litoralului românesc. De-a lungul litoralului puteți întâlni obiective și atracții turistice de vizitat care contribuie la dezvoltarea ramurii de turism a acestei zone. În sezonul estival, litoralul țării, cu toate stațiunile înșirate de la Nord la Sud, plajele sunt pline, de la început până la finalul acestuia.

Plaja Neptun

Plaja Neptun

Una dintre cele mai amenajate plaje de pe teritoriul țării noastre este Plaja Neptun care se află între plajele Jupiter și Olimp. Cea mai cunoscută porțiune de plajă este cunoscută sub numele de “La Steaguri”. De-a lungul plajei puteți închiria șezlonguri, comanda o băutură răcoritoare pe care o puteți savura la umbră având în vedere că de-a lungul plajei sunt amplasate umbrele de toate culorile, aliniate. De asemenea, plaja este mereu întreținută, nisipul fiind îndreptat în fiecare zi de către muncitori angajați de către patronii acesteia. Nisipul este de o calitate foarte bună, fiind foarte fin, iar apa este curată. De asemenea, de-a lungul plajei puteți întâlni ambarcațiuni care pot fi închiriate pentru o scurtă plimbare până în largul Mării Negre. Tot aici se practică diverse sporturi nautice care atrag atenția turiștilor veniți de prin toate colțurile țării.

Lacul Neptun

Lacul Neptun

Lacul Neptun este format din 3 părți: Lacul Neptun I, II și III. România are un număr de peste 20 de lacuri pe malul Mării Negre care au un potențial turistic foarte mare, printre care și Lacul Neptun. Dacă s-ar investi în acestea și ar fi puse în valoare, foarte mulți turiști ar frecventa zonele. Lacurile cu apă dulce din Neptun au o frumusețe unică, având în vedere fauna și vegetația din această zonă. Veți întâlni nuferi, lebede, pescăruși și alte vietăți care îți dau senzația ca te afli într-o oază sălbatică. Pentru cei pasionați de fotografii în natură, acesta este un loc ideal în care puteți surprinde niște cadre unice și frumoase.

Luna Parc Prichindel

Luna Parc Prichindel

Asemenea Satului de Vacanță din Constanța, zona Mamaia, același lucru îl reprezintă și parcul de distracții Luna Parc Prichindel pentru stațiunea Neptun. Aici oamenii preferă să vină alături de persoanele iubite și familie pentru a încerca noi experiențe. Sezonul festival este perioada cea mai încărcată, atmosfera fiind una plăcută. Înainte de perioadă pandemică, acesta era unul dintre cele mai frumoase locuri din stațiune. Pe timp de noapte atmosfera este și mai plăcută având în vedere faptul că toate atracțiile din parc sunt iluminate, însă cel mai frumos lucru pe care-l poți face este să admiri priveliștea orașului de pe un scaun din roata mare.

Paradis Land

Paradis Land

Una dintre cele mai interesante atracții turistice de pe litoralul Mării Negre este Paradis Land, un Aventura Parc care atrage turiștii de pe tot litoralul. Este recomandat pentru a-ți ocupa timpul liber cu activități de îndemânare și pentru adrenalină. Pentru cei pasionați de acest tip de trasee, sunt asemănătoare cu cele din parcurile de aventură din zona de munte. Este primul parc de acest tip de pe litoralul țării. Aceștia sunt în parteneriat cu alte firme care au investit la formarea parcului și a activităților acestuia. În cazul în care doriți să aflați mai multe detalii legate de cum puteți ajunge mai ușor în parc puteți accesa informațiile de pe site-ul acestora unde aveți cele mai bune variante.

Stațiunea Costinești

Stațiunea Costineși

Atunci când vii alături de un grup de prieteni la mare, indicat ar fi să mergeți și în stațiunea Costinești, mai ales pe timp de noapte, pentru a lua la rând lanțul de cluburi de pe malul mării. Cel mai cunoscut este Mega Discoteca Tineretului, unde se organizează, pe timp de vară, concerte zilnic și în care își fac apariția vedete cunoscute la nivel național. Plajele sunt amenajate și întreținute, așadar puteți veni și pentru o baie în mare sau pentru a vă relaxa pe un șezlong, consumând o băutură răcoritoare pe care o puteți comanda de la barurile de pe plajă. Muzica este prezentă în permanență, fetele frumoase sunt peste tot, iar atmosfera este una ideală pentru o vacanță, în special pentru tinerii plecați în căutare de aventură.

Peștera Limanu

Peștera Limanu

Cea mai cunoscută peșteră de pe teritoriul Dobrogei este Peștera Limanu. Aceasta are o lungime de aproximativ 4000 m, fiind cea mai lungă din Sud – Estul României. Galeriile sunt ramificate, schița peșterii, făcută de Emil Racoviță având un aspect destul de bizar. În cazul în care doriți să faceți o scurtă plimbare și să explorați frumusețea peșterii ar fi bine să aveți o hartă a peșterii deoarece majoritatea turiștilor care nu s-au informat înainte au ajuns să se piardă. Aspectul peșterilor este bizar, având în vedere faptul că acestea au o formă rectangulară, dându-ți impresia că sunt făcute de om, însă în realitate este vorba doar de o morfologie specifică peșterilor care s-au dezvoltat în calcar.

Postari Asemanatoare