Obiective și atracții turistice de vizitat la Voineasa

Table of Contents

Aflată în partea de Nord – Vest a județului Vâlcea, stațiunea balneară Voineasa reprezintă o importantă atracție turistică din zona Olteniei. Cel mai important oraș aflat în apropierea acesteia este aflat la mai puțin de 40 km de aceasta, orașul Brezoi. Zona cuprinde o mulțime de obiective și atracții turistice de vizitat pentru turiștii veniți în sejur la stațiune sau pe lângă aceasta. Împrejurimile sunt foarte frumoase, având în vedere faptul că stațiunea este amplasată pe Valea Lotrului, între Munții Lotrului și Căpățânii. Influența montană este benefică pentru organismul uman prin aerul curat și prin climatul care este accesibil pe tot parcursul anului.

Barajul Vidra

Barajul Vidra

Una dintre cele mai frumoase destinații din zona stațiunii este Barajul Vidra, aflat la 30 km de aceasta. Panorama oferită de acesta asupra Lacului Vidra, înconjurat de pădurile de conifere și de munți este una deosebită care cu siguranță va rămâne fixată pe retină. Lacul de acumulare Vidra are o lungime de aproximativ 8 km, fiind deosebit prin felul în care s-a format și prin caracteristicile lui. Barajul are o înălțime de aproximativ 121 m de la baza acestuia și este un baraj de tip anrocamente cu un nucleu de argilă, fiind amplasat în versantul stâng al râului Lotru.

Valea Frumoasei

Valea Frumoasei

O altă zonă frumoasă aflată în apropierea stațiunii este cea de lângă Sebeș, cunoscută sub numele de Valea Frumoasei. Apa rece de izvor, aerul curat și frumusețe codrului sunt o combinație ideală pentru un sejur pentru cei pasionați de zona montană. Peisajele deosebite le vei întâlni la fiecare pas, iar cei care sunt pasionați de sesiunele foto vor avea de lucru aici. De asemenea, aici puteți să vă opriți la restaurantele din zonă să încercați o mâncare tradițională specifică zonei. Cu siguranță îți vei încărca bateriile în totalitate după ce te vei plimba prin această zonă și vei uita de problemele de la serviciu sau din viața de zi cu zi pentru o perioadă care va fi benefică organismului atât din punct de vedere fizic cât și psihic.

Transalpina

Transalpina

Cea mai înaltă șosea de pe teritoriul țării noastre, care are cel mai înalt punct în Pasul Urdele(la 2145 m), în Carpații Meridionali, Munții Parâng. Acesta este un drum național care face legătura dintre orașul Sebeș, din județul Alba și Novaci, din județul Gorj. Este recunoscut atât la nivel național, cât și internațional pentru senzația oferită la înălțime și pentru peisaje. Acesta este adesea comparat cu faimosul Transfăgărășan, cea mai frumoasă șosea de pe teritoriul țării noastre. De reținut este faptul că pe timpul iernii Transalpina este închisă, având în vedere faptul că este un drum montan și pot apărea riscuri. Acest drum străbate 4 județe importante: Gorj, Vâlcea, Sebeș și Alba. Istoricul acesteia este foarte interesant, așadar cei pasionați pot căuta informații pe internet pentru a afla mai multe, însă sfatul meu este să vizitați mai întâi obiectivul turistic și să vă faceți o impresie despre această zonă.

Peștera Laptelui

Peștera Laptelui

Cunoscută pentru legendele ei de pe vremea dacilor care spun că aici au trăit primii zei, strămoși ai lui Zamolxes, zeul suprem al dacilor, și au băut lapte din Peștera Laptelui. Aceasta se află în localitatea Mălaia, județul Vâlcea. Aceasta nu are formațiuni în interior, precum: stalactite, stalagmite, ornamente sau coloane, însă tot inspiră interes pentru turiștii pasionați de peșteri. Este deosebită prin culoarea pereților care se aseamănă cu laptele, de aici și numele peșterei. Toate fragmentele istorice găsite în interiorul acesteia sunt preluate și duse în expoziția Muzeului de istorie din Râmnicu Vâlcea. Culoarea pereților provine de la scurgerile de calcit solubilizat alb.

Pârtia de schi Voineasa

Pârtia de schi Voineasa

În cazul în care te afli prin zona stațiunii în perioada de iarnă, nu rata ocazia de a merge pe pârtia de schi de la Voineasa care este în fiecare an căutată de către turiști și de către cei din zonă. Lungimea totală a pârtiei este de 6 km, iar altitudinea maximă, 2000 m, pe Vârful Bora. Pârtia este amenajată și întreținută anual. Aici puteți folosi telegondola în cazul în care doriți să mergeți la schiat și să pierdeți timpul cu urcatul pantei. De asemenea, la baza pârtiei puteți mânca la un restaurant cu mâncare specifică zonei sau puteți sta și face poze cu peisajele oferite de frumusețea naturii pe timp de iarnă.

Mănăstirea Obârșia Lotrului

Mănăstirea Obârșia Lotrului

Ultima atracție turistică aflată pe lista noastră este reprezentată de un obiectiv turistic din domeniul ortodox. Mănăstirea Obârșia Lotrului se află la Sud de stațiunea cu același nume, pe drumul dintre Râmnicu Vâlcea și Sibiu, DN-7. Se află la o altitudine de aproximativ 1400 m. Traseul până acolo este unul deosebit în care puteți surprinde niște cadre unice pentru colecția dvs. de fotografii. De asemenea, mănăstirea în sine este foarte frumoasă, având un istoric interesant și fiind construită în stilul maramureșean, exact ca în zona Borșa. Designul din interior este unul delicat și frumos, fiind foarte curat și frumos aranjat.

Postari Asemanatoare