Obiective și atracții turistice de vizitat la Techirghiol

Table of Contents

Orașul stațiune aflat pe litoralul românesc este cunoscut pentru tratamentele din zonă și pentru calitățile terapeutice ale apelor, dar mai ales ale nămolului saporpelic. Se află la 15 km de orașul Constanța, lângă stațiunea Eforie Nord. Lacul Techirghiol se află pe lista de obiective și atracții turistice de vizitat alături de multe altele din această zonă. În sezonul estival oamenii preferă să-și facă apariția în această stațiune pentru a combina tratamentul balnear cu aerosolii oferiți de Marea Neagră și de razele solare. Este unul dintre cele mai importante orașe din județul Constanța atât din punct de vedere al turismului cât și al poziției acestuia, aflat în partea de S-E a județului, cu vedere la mare.

Lacul Techirghiol

Lacul Techirghiol

Faimosul lac se află între orașele Techirghiol și Eforie Nord. Acesta este un lac de dimensiuni mari, având o suprafață de peste 10 km pătrați. Având în vedere modul de formare al acestuia prin amestecul de apă dulce cu apa sărată a mării, acest fenomen a dus la nămolul sapropelic cu calități terapeutice folosit în tratrea bolilor și diverselor afecțiuni, care este cel mai cunoscut la nivel național. Între lac și mare se află un perisip care, văzut de sus, oferă un peisaj foarte frumos, la fel ca în insulele tropicale din partea de S-E a planetei căutate de toată lumea.

Moscheea din Techirghiol

Moscheea din Techirghiol

Următoarea atracție turistică de pe lista noastră este una de din categoria credincioșilor, însă de această dată ne referim la cei de religie musulmană. Având în vedere că teritoriul Dobrogei a fost sub ocupație otomană aproximativ 400 de ani, au mai rămas urme ale acestora pe teritoriul țării noastre. Moscheea de la Techirghiol este o dovadă pură a acestui lucru. Aceasta a fost construită în prima jumătate a secolului XX, mai exact în anul 1934, de către un imam, pe nume Osman B. Aziz. O mulțime dintre oamenii de origine turcă pe care îi găsim în această zonă au contribuit la facerea moscheii prin donații și prin implicare. Biserica musulmană este deosebită, iar dacă sunteți curioși să vedeți o slujbă puteți merge oricând să asistați la aceasta.

Grădina botanică Techirghiol

Grădina botanică Techirghiol

Recunoscută ca fiind una dintre principalele atracții de pe teritoriul litoralului românesc din punct de vedere al muzeelor de vegetație și faună, Grădina botanică din Techirghiol este singura de acest tip de pe litoralul nostru. Aceasta a făcut parte dintr-un proiect care se afla în colaborare și cu grădina botanică din Balcic, Bulgaria, care s-a realizat prin fonduri europene. Aici puteți găsi peste 20.000 de plante, arbori sau arbuști care provin din mai mult de 100 de specii, așadar expoziția este destul de amplă, iar dacă sunteți pasionat în acest domeniu și doriți să aflați cât mai multe, acesta este locul potrivit. Mii de turiști anual aleg să vizitează această grădină, având în vedere faptul că se află lângă stațiune și poate fi accesată destul de ușor. Reprezintă una dintre cele mai importante atracții care contribuie la dezvoltarea turistică a zone de litoral.

Plaja Eforie Nord

Plaja Eforie Nord

În cazul în care doriți să mergeți la plajă, să vă relaxați pe un șezlong pe care îl puteți închiria, sub o umbrelă, plaja Eforie Nord se află exact lângă Lacul Techirghiol, principala atracție a orașului care îi poartă numele. De asemenea, Plaja Eforie Nord se află pe locul 2 pe litoralul românesc ca și mărime, având o lungime de peste 3-4 km și o lățime ce variză între 20 și 100 m. De-a lungul plajei veți întâlni terase, baruri, magazine alimentare sau special amenajate pentru achiziții de suveniruri. Se află la mai puțin de 14 km de orașul Constanța și este una dintre cele mai populare și căutate plaje din România. Prețurile sunt accesibile, ofertele sunt nenumărate și de diferite feluri.

Parcul Faleza Techirghiol

Parcul Faleza Techirghiol

Locul în care puteți beneficia de maximă relaxare și odihnă este Faleza Techirghiol, amplasată între parcul construit pe malul lacului și lac. Parcul este frumos amenajat, de dimensiune mare, care pe timpul sezonului estival este vizitat de sute de oameni veniț din toate colțurile țării, dar și de peste graniță. Așadar, aici puteți practica diverse activități în care vă puteți mișca și respira aerosolii oferiți de mare, iar în același timp puteți admira și peisajul oferit de către lac. Parcul are peste 40 de mii de metri pătrați, fiind construit în mai puțin de 2 ani de zile. Oameni din toate categoriile de vârstă preferă să se plimbe pe aici având în vedere atmosfera plăcută întâlnită aici.

Dunele marine de la Agigea

Dunele marine de la Agigea

O atracție unică de pe litoralul țării noastre este reprezentată de aria protejată de la Agigea a dunelor marinelor care au rămas de mult timp în acest loc. În perioada celui de-Al Doilea Război Mondial Minsiterul de Război a încercat să se folosească de această arie în scopuri defensive, însă nu au reușit, iar rezervația a rămas protejată până în prezent. Aici puteți descoperi cum arăta litoralul românesc în urmă cu un centenar. Acest tip de dune îl mai puteți întâlni și în Delta Dunării. În anul 1938 aceasta atracție obține statutul de Rezervație a României. O mulțime de plante care sunt destul de rare se regăsesc în această zonă, fiind în habitatul lor.

Postari Asemanatoare