Afecțiuni tratate la Geaogiu Băi

Cuprins

Despre stațiunea balneară Geoagiu Băi

Geoagiu Băi este o stațiune balneoclimaterică, cunoscută pentru afecțiuni tratate în cazul pacienților ce suferă de boli reumatismale. Aceasta este situată la 18 km Nord de localitatea Orăștie și 46 km N-E de Municipiul Deva, la o altitudine de 350 m într-o zonă deluroasă și la intersecția râului Geoagiu cu Mureșul. De asemenea, aceasta este situată în depresiunea omonimă de la poalele Munților Metaliferi. Această stațiune poate fi comparată ca și un muzeu deschis în aer liber, zona fiind ca și o comoară infinită a artei populare, a tradițiilor și a obiceiurilor.

Scurt istoric

Stațiunea Geaogiu Băi se enumeră printre cele mai vechi stațiuni balneare de pe teritoriul țării, alături de Băile Felix, Buziaș și Herculane, având perioada din care datează cea a colonizării romane. Prima atestare documentară a avut loc în anul 1805. Apele curative erau cunoscute încă din perioada dacilor, cunoscută în acea perioada sub numele de Germisara (germi=cald, fierbinte; sara=apă), iar după ce a fost capturată de către romani aceasta a primit denumirea de Thermae Dodonae. De-a lungul anului 1885 au fost înregistrate aproximativ 900 de vizite pentru tratament și cura balneară de la stațiunea Geoagiu Băi. La fel ca și celelalte stațiuni balneare cunoscute din perioada daco-romană, Felix, Herculane și Buziaș, aceasta a avut parte de numeroase analize chimice ale apelor minerale din interior, devenind recunoscută la nivel național pentru calitățile acesteia. Pănâ în prezent aceasta a fost modernizată continuu, devenind unul dintre cele mai complexe locuri pentru tratament balnear.

Prima atestare documentară are loc în anul 1291, atunci când este menționată sub numele de “ Villa Gyog “ într-un document care enumera hotarele comunei Bintiniți(în prezent Aurel Vlaicu).

Afecțiuni tratate la stațiunea Geoagiu Băi   

Stațiunea Geoagiu Băi este recunoscută în țară pentru faptul că este bogată în apă termală, mezotermală, bicarbonată, calcică și cu magneziu cu urme de fier și hidrogen sulfurat, carbogazoase și cu o ușoară radioactivitate în interiorul acesteia. Mai pe scurt, apele sunt calitative, având numeroase proprietăți benefice organismului uman în compoziția lor chimică. Utilizarea apelor mezotermale este benifică atât la curele externe cât și la cele interne.

Fiind zonă depresionară, în apropierea munților, aerul este curat și influențat de brizele montane. De aici rezultă faptul că stațiunea Geoagiu Bai este recomandată și pentru pacienții care doresc un tratament pentru afecțiunile sistemului nervos sau în cazul stărilor de oboseală, a anemiilor sau a nevrozelor.

Există mai multe tipuri de tratamente în interiorul stațiunii printre care se enumeră: băile cu ape minerale în căzi și în bazin, băile galvanice, împachetările cu nămol și parafină, dușul subacval integral și parțial, electroterapia, laserterapia, masajul și aerosolul. Toate acestea sunt proceduri pe care le întâlim în cadrul stațiunii, dotată cu aparatură de ultimă generație.

Indicații terapeutice și afecțiuni tratate la Geoagiu Băi

Indicații terapeutice întâlnite în cadrul centrului de tratare al stațiunii balneoclimaterice Geoagiu Băi:

Unități de cazare în stațiunea Geoagiu Băi

Unul dintre principalele locuri de cazare aflate în zona stațiunii este Hotelul Germisara. Acesta se află la o distanță de 51 km de Alba Iulia și la aproximativ 40 de minute de mers cu mașina până în Deva. Condițiile sunt favorabile, iar hotelul oferă accesul gratuit la o piscină aflată în interiorul acestuia și un centru de fitness. Un avantaj al așezării geografice al acestuia este că se află într-un peisaj pitoresc, în care puteți să vă relaxați cu sufletul pereche sau cu familia.

De asemenea, hotelul pune la dispoziție semnal Wi-fi gratuit în toată zona proprietății. Camerele sunt dotate cu aer condiționat, Televizor, un minibar și baie cu duș. Dacă sunteți fani ai camerelor cu balcon puteți găsi și aici, luând legătura cu personalul de la recepție.

Un alt hotel aflat în zona stațiunii este Hotelul Diana. În pachetul ofertei aveți și accesul gratuit la o piscină din interiorul hotelului încălzită, dar și la saună. De asemenea, proprietatea vă oferă parcare privată gratuită.

Camerele sunt de condiții favorabile, dotate cu televizor și cu baie privată. De asemenea, hotelul oferă acces gratuit la internet prin Wi-fi. Clienții au posibilitatea de a se relaxa în grădina hotelului și de a savura o băutură de la barul din interiorul hotelului. Recepția este deschisă non-stop, iar în cazul în care sunteți veniți cu familia puteți merge la locul de joacă special amenajat pentru copii.

Concluzii despre afecțiuni tratate la stațiunea balneară Geoagiu Băi

Fiind una dintre cele mai vechi stațiuni balneare din țară, Geoagiu Băi este recunoscută la nivel național și vizitată anual de turiști, atât pentru frumusețea locului, care are aspectul unui muzeu imens în aer liber cât și pentru tratamentele speciale cu apele minerale naturale din cadrul centrului de tratare. În cazul în care medicul v-a recomandat un tratament balnear pentru a vă ușura durerile și simptomele provocate de bolile dvs., Geoagiu Băi este un loc potrivit în care vă puteți trata și puteți să vă bucurați de frumusețea locului.

Partajeaza:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Postări Asemănatoare

stranduri
Cele mai bune stranduri de la Praid

Dacă eşti iubitor de natură şi îţi place să te bucuri de efectele ei benefice, o destinaţie cu bai termale, spa şi saună revitalizează organismul