Beneficii la statiunea balneara Baile Govora 2023

Cuprins

Stațiunea balneară Baile Govora poate aduce o mulțime de beneficii atât ție, cât și familiei sau prietenilor cu care te afli în sejur. România este o țară frumoasă, care este cunoscută la nivel internațional pentru frumusețea naturii pe care o oferă, dar și pentru terapia prin tratamentele balneare. Baile Govora îți oferă oportunitatea de a descoperi aceste două aspecte unice care îți vor aduce satisfacție și care te vor deconecta de la stresul din rutină.

Pe lângă toate acestea, stațiunea îți pune la dispoziție locuri de cazare dotate cu aparatură de ultimă generație destinată pentru diverse proceduri de terapie fizică, dar și psihică. Experții noștri ți-au pregătit în acest articol informații utile pentru un sejur de neuitat.

beneficii govora

Beneficii aduse de tratamentele balneare din stațiune

Motivul principal pentru care turiștii preferă un sejur la Baile Govora este binefacerea de care aceștia au parte după finalizarea ședințelor de terapie balneară. Stațiunea este cunoscută la nivel mondial pentru numărul ridicat de ape iodurate și bromurate. Iată o listă cu principalele afecțiuni care pot fi tratate în cadrul stațiunii:

  • afecțiuni respiratorii (bronșita cronică, traheobronșitele, emfizemul pulmonar, bronșiiectazii fara episoade hemoptoice, astmul bronșic alergic și infecțio-alergic);
  • afecțiuni O.R.L. (rinosinuzitele cronice, catarale, alergice, hipertrofice, ozenoase, sinuzite, laringite);
  • afecțiuni ale aparatului locomotor (reumatismul degeneraiv, gonartroze, coxartroze, spondiloze, disfuncții post-traumatice);
  • afecțiuni asociate (gastruodenite, afecțiuni hepato-biliare, guta, afecțiuni ale metabolismului, diabet, etc.).

Indiferent de afecțiunile/boala de care suferiți, recomandat este să vizitați un medic specialist care să vă ofere sfaturi de calitate, deoarece un tratament balnear necorespunzător afecțiunii poate duce la agravarea acesteia.

Factorii naturali de cură

Așa cum am precizat și mai sus, apele bromurate și iodurate din stațiune sunt de un număr ceva mai ridicat față de celelalte stațiuni de pe teritoriul țării noastre. Aceste tipuri de apă au un rol foarte important în realizarea curelor atât interne, cât și externe. Cele două tipuri de cură ajută la refacerea organismului din punct de vedere fizic, dar și psihic. În general, cea mai mare parte dintre apele mineralizate, au un procentaj destul de ridicat de brom și iod, însă există și ape destinate pentru cura internă care sunt slab mineralizate, care au o concentrație mică de hidrogen și clor, dar care sunt bogate în bicarbonați.

Locuri de cazare de o calitate superioară

Un alt factor care îți va aduce beneficii organismului este nămolul mineral sapropelic care este transportat de la Ocnele Mari, folosit în tratarea unor afecțiuni de diferite tipuri. De asemenea, climatul stațiunii este continental moderat, având influeențe de la Marea Mediterană, sedativ cu predominanța aeroionilor negativi, dar și cu polenuri alergogene. Toate acestea duc la crearea condițiilor perfecte pentru terapia balneară.

Totuși, acesta nu este finalul listei cu beneficii la stațiune. Baile Govora este amplasată la aprox. 20 km de orașul Râmnicu Vâlcea, la o altitudine de 370m. O altă localitate de renume de pe teritoriul țării noastre, aflată în aproprierea stațiunii, este Horezu. De remarcat faptul că există o serie de hoteluri și pensiuni cu condiții de cea mai bună calitate care vor aduce turiștilor satisfacție. De la locații cu vedere la peisaje naturale deosebite, până la vile cu piscină și servicii all-inclusive.

Cele mai populare locații destinate pentru cazare și relaxare din zona stațiunii sunt Hotelul Palace, Felix Pension, Hotel Belvedere, Vila Ana, însă există și alte variante din care puteți alege de pe site-urile de pe internet.

Facilități extra în stațiune

Baile Govora este o stațiune atestată (balneoclimaterică) la nivel național, care îți pune la dispoziție toate facilitățile necesare într-un sejur. Așadar, de-a lungul stațiunii vei întâlni amplasate spații comerciale, bănci, asistență medicală aflată în permanență, dotată cu mijloc de transport destinat pentru situații de urgență, farmacii, centre de informare turistică, muzeul de arheologie, locuri destinate pentru o plimbare cu familia sau persoana iubită, special amenajate, terenuri sportive, terenuri de joacă pentru copii și multe altele.

Astfel, fii sigur că vei avea parte de tot ce îți trebuie și că nu va mai fi nevoie să faci kilometri suplimentari pentru a-ți asigura anumite necesități.

Indicații terapeutice

Oamenii din stațiune sunt foarte primitori și de fiecare dată vin în ajutorul turiștilor atunci când aceștia sunt confuzi. De asemenea, mâncarea este foarte gustoasă și specifică zonei din Oltenia. În funcție de afecțiunile/bolile de care suferi, personalul specializat îți va pune la dispoziție mai multe proceduri de care poți alege. Toate acestea vor fi efectuate cu acordul medicului specialist.

Pentru afecțiunile respiratorii, dar și pentru O.R.L. sunt recomandate ședințele de kinetoterapie și electroterapie, dar și inhalațiile cu ape minerale, pulverizațiile și ultrasonoaerosolii. În cazul afecțiunilor aparatului locomotor, băile cu ape minerală (cu brom, sulf și iod), băile cu esență de brad, electroterapia, băile galvanice și termoterapia. Pentru afecțiunile digestive este recomandată crenoterapia, iar pentru afecțiunile asociate electroterapia, kinetoterapia și cura de teren. 

Partajeaza:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Postări Asemănatoare

stranduri
Cele mai bune stranduri de la Praid

Dacă eşti iubitor de natură şi îţi place să te bucuri de efectele ei benefice, o destinaţie cu bai termale, spa şi saună revitalizează organismul