Cele mai bune stranduri de la Praid

Cuprins

Dacă eşti iubitor de natură şi îţi place să te bucuri de efectele ei benefice, o destinaţie cu bai termale, spa şi saună revitalizează organismul şi te ajuta să tratezi afecţiunile reumatismale, dar şi afecţiuni neurologice şi alte afecţiunii locomotorii.

Lista cu stranduri din staţiunea Praid

Localitatea Praid este o staţiune balneară aflată într-o zonă frumoasă, plină cu atracţii turistice şi destinată recuperării fizice. Praid este cea mai mare localitate din judeţul Harghita, fiind un mic paradis pentru cei care adora peisajele de vis ale naturii. Localitatea Praid este cunoscută şi sub numele de Ţinutul de Sare, aici aflându-se o frumoasă salina numită Salina Praid. Prospeţimea naturii îmbinată cu frumoasele atracţii turistice care şoptesc istoria acestor ţinuturi, fac o destinaţie de vacanță de neuitat.

Dacă te hotărăşti ca următoarea vacanta să aibă loc în acest ţinut mirific al Transilvaniei, ia în calcul să te bucuri de frumoasele piscine şi de băile calde cu apă sărată ale zonei.

Ştrand Praid

Ştrandul Praid, aflat la numai câţiva metrii de mână de sare Gh. Doja, oferă turiştilor 2 bazine cu apă sărată, benefică pentru tratarea reumatismului şi curăţarea sinusurilor, pentru o mai buna funcţionare a aparatului respirator. An de an, sute de turişti români, dar şi din afară îşi petrec o vacanţă în acest loc. Dacă te gândeşti ca următoarea ta vacanță să fie în această zonă, nu ezita să te bucuri de proprietăţile apei sărate. Chiar dacă nu ştii să înoţi, nu-ţi face griji, apa sărate te ţine la suprafaţă, datorită concentraţiei mari de sare din componenţa acesteia.

Un astfel de tratament natural cu apă sărată trebuie să dureze între 10 şi 30 de minute, repetând cam de 10-14 ori pe zi, băile fiind deschise în perioada 1 iunie-15 octombrie.

Wellness Center Praid

O altă atracţie turistică pe care nu trebuie să o ratezi este Wellness Center Praid. Acest centru de recreere deţine două bazine mari cu apa, unul cu apă sărată, iar celălalt cu apă dulce. Pe lana aceste bazine, centrul îţi pune la dispoziţie sauna, jacuzzi, dar şi împachetări cu nămol. Wellness Center Praid are grijă de sănătatea ta, având în componenţa centre pentru reflexoterapie, electroterapie, precum şi sală de împachetări cu parafină.

Dacă îţi doreşti o mai buna funcţionare a aparatului respirator, centrul îţi pune la dispoziţie sală pentru aerosoli, iar dacă te simţi încordat, te poţi bucura de un masaj bine-meritat. Dacă eşti o persoană foarte activa şi îţi place să faci sport, centrul are în componenţa o sală de fitness unde îţi poţi menţine condiţia fizică, chiar dacă eşti în vacanță.

Ştrand Lacul Negru

Lacul Negru, aflat în staţiunea Sovata, este o importanţă sursa de nămol cu proprietăţi terapeutice. Lacului Negru face parte din categoria lacurilor sărate concentrate, helioterme, ce dispune de importante rezerve de nămol sapropelic intens mineralizat. Nămolul sapropelic din Lacul Negru este bogat în substanțe organice (carbon, azot organic, acizi humici, eter, benzen, alcool) și în straturi minerale (Na, Cl, K, Că, Mg, Fe, sulfați, nitriți). Nămolul pe care lacul îl conţine s-a format datorită depunerilor de fito-zooplancton şi o florofaună caracteristică apelor sărate concentrate. Proprietăţile pe care acesta le are asupra organismului uman sunt destinate pentru afecţiuni reumatismale cronice, periarticulare, afecțiuni cronice post-traumatice ale aparatului locomotor, afecțiuni neurologice cronice periferice, dar şi pentru afecțiuni dermatologice cronice.

Ştrandul Lacul Negru este o anexă a complexului din staţiunea Sovata, având apa termală bogată în săruri. Pe lângă faptul că te poţi bucura de o baie în apă sărată, în incinta complexului se apă un centru de spa, centru de kinetoterapie, centru de electroterapie, dar şi săli speciale pentru împachetări cu nămol sapropelic.

Hotel Praid

Hotelul Praid este o destinaţie uimitoare pe care ar trebui să o notezi pe lista de locuri de cazare pentru următoarea ta vacanţă. Locul este situat în centrul localităţii Praid, în apropierea Salinei Praid. Hotelul îţi pune la dispoziţie multe facilităţi, precum un restaurant şi o pizzerie, ambele cu terasă, parcare gratuit în limita disponibilităţii şi un loc de joacă pentru copii.

Camerele sunt dotate cu TV prin cablu, baie privată cu duș. La cerere şi la un cost suplimentar este disponibil şi un minifrigider.

În jurul hotelului ai foarte multe atracţii turistice de care să te bucuri, precum Salina Praid, Canionul de sare (rezervaţia naturală Dealul de sare), ruinele cetăţii Rabsonne (la 13 km de centrul Praidului), Corund, Muzeul Pălăriilor de Paie de la Crisen. Hotelul îţi pune la dispoziţie tratamente ce constau în speleoterapie în Salina Praid (tot timpul anului, pentru afecţiuni respiratorii), bai sărate la vana (mai – octombrie, pentru afecţiuni reumatice) sau ştrand sărat (iunie – septembrie). Este necesară efectuarea unui consult medical înainte de a începe aceste tratamente. Tratamentul este indicat pentru următoarele afecţiuni: astm bronşic, bronşita cronică, rinita cronică, sinuzita cronică, emfizem pulmonar obstructiv, silicoza, infecţii respiratorii repetate.

stranduri hotel praid

Partajeaza:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Postări Asemănatoare

stranduri
Cele mai bune stranduri de la Praid

Dacă eşti iubitor de natură şi îţi place să te bucuri de efectele ei benefice, o destinaţie cu bai termale, spa şi saună revitalizează organismul