Stranduri termale la Baile Felix 2022

Cuprins

Ți-ai planificat sejurul pentru anul acesta alături de familie? Ești un fan al stațiunilor balneare cu stranduri termale, centre de tratatamente balneare, Spa, etc.? Din fericire, stațiunea balneară Baile Felix este una dintre cele mai cunoscute și complexe de pe teritoriul țării noastre. Aceasta este frecventată, anual, atât de români, cât și de cei de peste graniță. Balneoterapia intră în categoria tratamentelor pentru diferite afecțiuni sau boli ale organismului uman.

Dacă vrei să afli cât mai multe despre stațiune, despre ce poți face în stațiune în timpul liber și despre prinipalele stranduri termale, îți recomandăm să citești cu atenție informațiile. Atunci când te informezi corect despre locația în care vrei să îți petreci sejurul cu familia, nu vei avea parte de surprize neplăcute.

Ce este stațiunea balneară Băile Felix?

Stațiunea balneară Băile Felix este una dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul țării noastre. Aceasta se află în partea de N-V a României, la mai puțin de 10 km de orașul Oradea, un oraș de referință pentru poporul român. De asemenea, este clasată pe locul 2, la nivel național, în ceea ce privește numărul de locuri pentru cazare. Dacă ești pasionat de înot și de salturi în apă, îți recomandăm să încerci și unul dintre strandurile termale din stațiune.

Astfel, vei reuși să combini distracția cu tratamentul balnear, iar sejurul tău va fi cât mai diversificat. Frumusețea naturii e un alt aspect avantajos de care trebuie să ții cont atunci când vii la stațiune. O poză frumoasă alături de familie sau prieteni îți va aduce o amintire plăcută.

Care sunt principalele stranduri termale din stațiune?

Stațiunea este una dintre cele mai avantajoase din țară, oferindu-ți diverse oportunități. Aceasta este recunoscută pentru numărul ridicat de stranduri termale, care sunt bogate în săruri minerale benefice pentru organism. Cele mai cunoscute sunt strandurile Apollo Felix și Baile Felix, însă te poți bucura și de celelalte piscine termale. Cea mai aglomerată perioadă este în sezonul estival, când toată lumea se bucură de concediu la stațiune.

Partea bună este că stațiunea este disponibilă pe tot parcursul anului, inclusiv pe parcursul sezonului rece. Astfel, îți poți petrece Revelionul sau Crăciunul la stațiune alături de cei dagi.

Strand Baile Felix

Strandul ce poarta numele stațiunii, este unul dintre cele mai căutate pe pacursul sezonului estival. Strandul este modernizat și se încadrează în toate normele de vigoare (calitatea apei, calitatea serviciilor oferite, etc.) la nivel european. Este foarte avantajos, oferindu-ți cât mai multe oportunități: restaurant cu autoservire, bar, terasă și multe altele. Astfel, îți poți petrece toată ziua la strand fără să ai bătăi de cap alături de familie și de cei dragi.

Strandul are o structură complexă, fiind alcătuit din 6 bazine:

  • 2 bazine pentru copii;
  • 1 bazin cu valuri:
  • 1 bazin destinat relaxării;
  • 2 bazine pentru toate categoriile.

Trebuie să reții că unele conțin apă termală ce are temperaturi ridicate (32 – 36 grade Celsius), iar în cazul în care suferi de o anumită boală, acestea îți pot amplifica efectele. De aceea îți recomandăm să consulți un doctor specialist în domeniu înainte de a merge la strandurile termale.

Strand Apollo Felix

Spre deosebire de strandul termal Baile Felix, acesta este deschis pe tot parcursul anului. Curațenia este prioritară în acest loc, apa fiind schimbată zilnic, iar spațiile dezinfectate constant. Și acesta este recunoscut pentru calitatea apelor termale bogate în săruri minerale, fiind împărțit în 4 bazine principale, astfel:

  • 1 bazin pentru copii;
  • 1 bazin pentru adulți;
  • 1 bazin de înot;
  • 1 bazin acoperit.

După ce ați intrat în incinta strandului, veți găsi un chioșc aici de la care poți să îți cumperi mâncare, băuturi sau alte chestii folositoare la prețuri accesibile. Există și plaje special amenajate situate pe lângă ștrandurile termale, unde poți să îți închiriezi un șezlong și să te relaxezi cu o băutură răcoritoare în mână.

stranduri termale

Hotel Termal

O alta aternativă pe care o poți lua în considerare este Hotelul Termal, care se află exact lângă un părculeț, îngrijit, plin de natură. Locația este diversificată, având 3 bazine termale diferite termale. Apa este întreținută zilnic, bogată în săruri minerale, benefice organismului uman, iar lângă cele 3 bazine îți poți închiria un șezlong. Foarte impresionant este că ai natura la câțiva pași de tine și poți respira aerul curat în timp ce te scalzi în apa termală.

Unul dintre cele 3 bazine are și o fântână arteziană montată pe centrul acestuia, oferindu-i un deisgn unic. De asemenea, poți să îți cumperi și o băutură răcoritoare de la chioșcul de lângă, pe care să o savurezi la umbra unei umblreluțe sau a foișorului.

Strand Padiș

O altă locație de pe lista de stranduri termale este cel din centrul stațiunii, strandul Padiș. Acesta este format din 3 bazine naturale cu apa termală, care au o temperatură ce depășește 30 de grade Celsius. Dacă te intersează prețul de intrare, strandul Padiș este unul dintre cele mai accesibile din stațiune. Cel mai adânc bazin este cel pentru adulți, cu o adâncime de până la 1,50 m, iar celelalte două au maxim 0,90 m. De asemenea, strandul este dotat cu terasă la interior, ia șezlongul este inclus in prețul biletului de intrare.

Pe perioada sezonului estival locația este deschisă de luni până duminică, iar dacă ți-ai planificat un sejur pe mai multe zile, îți recomandăm să îți iei un abonament pentru 2 sau 5 zile. Astfel, vei avea parte de mai multe beneficii la un preț mai avantajos.

stranduri termale baiel felix

Aquapark Baile Felix

În cazul în care îți place adrenalina și vrei să te distrezi alături de familie și de prietenii tăi, îți recomandăm să încerci mulțimea de stranduri termale de la Aquapark Baile Felix. Atmosfera este una faină, fiind un parc de distracții acvatic prevăzut cu tobogane. De asemenea, apa este foarte curată și întreținută în fiecare zi. Pe timpul sezonului estival, lumea se distrează, iar în centrul locației se află și un bar cu cei mai distractivi barmani.

Totodată, aici se organizează evenimente în fiecare zi, cu DJ recunoscuți sau cu celebrități, iar lumea se distrează la maxim. Există inclusiv un tun cu spumă, care va lansa spuma cât timp de distrezi pe muzică în bazinul cu apă.

Ce poți face în stațiune?

Pe lângă lista de stranduri termale, în stațiune te poți bucura și de alte activități, mai ales dacă ți-ai planificat un sejur pe mai multe zile și vrei să eviți monotonia. Orașul Oradea se află la doar câțiva km de stațiune, iar acesta este unul dintre cele mai frumoase de pe teritoriul țării noastre. O scurtă plimbare nu ar strica, iar atunci când schimbi puțin peisajul, vei avea parte doar de suprize plăcute.

De asemenea, există și atracții turistice pe care le poți vizita, acestea aflându-se la o distanță mică față de stațiune. Peștera Urșilor și Lacul cu nuferi sunt doar 2 din lista numeroasă de atracții din zonă.

Vizitează orașul Oradea

Oradea este unul dintre cele mai importante orașe din N-V României, iar acesta are o importanță deosebită atât din punct de vedere istoric, cât și al turismului. Anual, mii de români și străini trec pe aici, aflându-se la doar câțiva km de punctul de trecere spre Ungaria. Acesta este amplasat de-a lungul râului Crișul Repede, iar orașul a reprezentat un punct de referință pentru această zonă încă din Evul Mediu.

Cetatea Oradea este principala atracție turistică din oraș, fiind clasată pe primul loc în Europa Centrală ca fiind cea mai frumoasă cetate în stil renascentist italian. Dacă te-ai hotărât să mergi în acest oraș, îți recomandăm să viztiezi și Piața Unirii care la rândul ei cuprinde mai multe atracții turistice, printre care:

  • Clădirea principală a primăriei;
  • Palatul episcopal;
  • Biserica cu lună;
  • Palatul Vulturului Negru.

Peștera Urșilor

Peștera Urșilor este cea mai cunoscută de la noi din țară, fiind declarată „Rezervație științifică”. Aceasta este unicată și recunoscută atât la nivel național, cât și european, fiind considerată o capodoperă a naturii. Pentru cei care sunt interesați să meargă acolo, este bine de știut că peștera este împărțită pe mai multe galerii. Fiecare galerie este unică în felul ei și te va lăsa cu gura căscată. Acest loc se încadrează în lista celor pe care trebuie să le vizitezi cel puțin o dată în viață.

Cele 3 galerii poartă denumirea de: Galeria Oaselor, Galeria Emil Racoviță și Galeria Lumânărilor. Indiferent de temperatura din exterior, în Peștera Urșilor se menține constant o temperatură de 10 grade Celsius. De aceea, îți recomandăm ca, pe timp de vară, să ai și niște haine mai groase cu tine. Nu poți avea mâncare sau alcool cu tine, iar intrarea se va face doar însoțit de un ghid turistic. Un tur prin peșteră nu durează mai mult de 20 de minute.

Lacul cu nuferi

Lacul cu nuferi este una dintre cele mai spectaculoase locații din zonă, fiind unică în Europa. Nufărul termal este declarat „monument istoric”, încă din anul 1931, în urma cercetării unui botanic recunoscut, cu numele de Alexandru Borza. O altă specie deosebită este Roșioara Termală, care nu mai există în alte locuri din România. Priveliștea este deosebită, iar imaginea oferită de frumusețea nuferilor de pe lac îți va rămâne fixată pe retină.

Prin urmare, pe lânga mulțimea de stranduri termale, poți vizita o mulțime de atracții turistice sau locuri frumoase atât în stațiune, cât și în afara acesteia. Majoritatea românilor care a ales să vină la stațiune, s-a declarat ca fiind mulțumită de condiții și de prețurile accesibile. Nu rata ocazia și planifică-ți un sejur la stațiune care să se afle la o unitate de cazare în apropierea strandurilor termale.

Partajeaza:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Postări Asemănatoare

stranduri
Cele mai bune stranduri de la Praid

Dacă eşti iubitor de natură şi îţi place să te bucuri de efectele ei benefice, o destinaţie cu bai termale, spa şi saună revitalizează organismul