Pârtie de schi Covasna 2022

Cuprins

Covasna reprezintă un oraș recunoscut la nivel național, ca fiind cea mai importantă stațiune balneară în tratarea bolilor și afecțiunilor cardiovasculare. Te-ai gândit să-ți planifici un sejur pe timp de iarnă la stațiune? Vrei să-ți petreci Revelionul sau Crăciunul la munte alături de cei dragi? Ei bine, acesta este locul potrivit pe parcursul sezonului de frig, deoarece îți pune la dispoziție mai multe oportunități avantajoase pentru un sejur de neuitat.

De asemenea, orașul este frecventat de către turiști pe tot parcursul anului, tratamentele balneare fiind principalul motiv. Însă, stațiunea este recunoscută și pentru frumusețea naturii, fiind amplasată în zona Carpaților de curbură.

Ce este stațiunea balneară Covasna?

Oraș stațiune amplasat pe teritoriul județului Covasna, din Transilvania, acesta este una dintre principalele atracții balneoclimaterice de pe teritoriul țării noastre. Orașul este format din 2 localități (Chiuruș și Covasna), cea din urmă fiind și reședința județului. Există numeroase hoteluri care au baze de tratament proprii, cu aparatură de ultimă generație, având ca scop tratarea pacienților ce suferă de diverse boli sau afecțiuni ale organismului uman.

În trecut, zona a avut parte de mai multe erupții vulcanice care au dus la apariția unor emanații post-vulcanice. Acestea sunt benefice pentru sănătate, iar o altă sursă naturală întâlnită în stațiune și de o importanță deosebită este apa minerală, bogată în proprietăți chimice.

Care sunt avantajele pe timp de iarnă la stațiune?

Dacă faci parte din categoria iubitorilor sporturilor de iarnă, atunci stațiunea este locul potrivit pentru tine. Îți recomandăm să respecți regulile pe pârtie pentru a evita vreun eventual accident care să-ți dea planurille peste cap. De asemenea, stațiunea are o priveliște foarte frumoasă pe timp de iarnă, când pădurea este acoperită de un strat alb de zăpadă care îți oferă senzația unei imagini luate dintr-un basm.

Pe lângă asta, ce poate fi mai plăcut pe timp de iarnă decât să te scalzi într-o apă fierbinte, cu un pahar de vin fiert în mână. Există mai multe unități de cazare care au ciubăr sau bazine termale în care te poți relaxa sau prin intermediul cărora te poți trata în cazul unor boli sau afecțiuni ale organismului.

Pârtia de schi Lőrincz Zsigmond

Pârtia de schi Lőrincz Zsigmond este cea mai cunoscută din județul Covasna, fiind la doar câțiva km de stațiune. Pârtia este alcătuită din 2 părți, cu grad de dificultate diferit. Partea inferioară este are o lungime care nu depășește mai mult de 400 m și este amplasată la o altitudine de aprox. 630 m. Cea de-a doua porțiune are un grad de dificultate pentru cei care au experiență în acest sport, în care nu-ți recomandăm să te aventurezi dacă te afli la început.

Totodată, pârtia este dotată cu telescaun, nocturnă și tun de zăpadă pentru a oferi condițiile necesare pentru turiști. Parcarea este amplasată lângă intrarea la pârtie, iar în cazul în care vreți să practicați și altă activitate, lângă pârtie este amplasat și un patinoar artificial.

partia de schi covasna

Pârtia de schi de la Băile Şugaş

O altă opțiune pentru cei pasionați de sporturile de iarnă este Pârtia de schi de la Băile Șugaș. Aceasta se află la aprox. 10 km de municipiul Sfântu Gheorghe, iar lungimea ei nu depășește mai mult de 250 de m. Copiii cu o înălțime mai mică de 1,3 m au gratuitate, la fel și sportivii olimpici. Prețul de intrare este de 3 lei, iar abonamentul (10-50 lei) variază în funcție de numărul de urcări cu liftul (între 6 și 45).

Gradul de dificultate este ușor spre mediu, iar pârtia este prevăzută cu nocturnă, tun de zăpadă și telescaun. Lumea vine anual la pârtie, iar atmosfera este una plăcută.

Frumusețea naturii

Un alt aspect pe care trebuie să-l iei în calcul atunci când vii la stațiune este frumusețea naturii, pe timp de iarnă. Peisajele oferite de copacii acoperiți cu zăpadă îți vor rămâne imprimate pe retină pe o perioadă mai lungă de timp. Îți recomandăm să încerci o plimbare pe traseul prin pădure, pe drumul șerpuit spre comuna Comandău. Acolo poți închiria un snowmobil în cazul în care ești un fan al sporturilor ce provoacă adrenalină și să te plimbi prin natură.

Există un traseu special pentru snowmobil sau ATV (cu șenile) pe care îl poți parcurge până la Vârful Lăcăuți. Îți recomandăm să-ți rezervi locul din timp, deoarece numărul de plecări pe traseu este restrâns, iar plimbarea se face doar cu îndrumarea ghidului turistic.

traseu covasna

Tratamentele balneare

Principalul motiv pentru care oamenii preferă să vină la stațiunea este folosirea tratamentelor balneare. Există o serie de hotele la care îți poți rezerva sejurul, fiind dotate cu centre Spa, cu săli pentru kinetoterapie, masaj, fitness sau proceduri de balneoterapie. Îți recomandăm să îți planifici un sejur pe mai multe zile pentru a putea beneficia de toate avantajele.

Cele mai de referință hoteluri din Covasna sunt:

Există mai multe hoteluri din care poți alege, în funcție de preferințele tale. Stațiunea este oricând gata pentru tine!

Partajeaza:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Postări Asemănatoare

stranduri
Cele mai bune stranduri de la Praid

Dacă eşti iubitor de natură şi îţi place să te bucuri de efectele ei benefice, o destinaţie cu bai termale, spa şi saună revitalizează organismul