Stranduri termale la Băile Tușnad 2022

Cuprins

Strandurile termale reprezintă o locație destinată relaxării, odihnei și tratamentului diferitelor afecțiuni și boli ale organismului uman. Acestea sunt răspândite prin toate stațiunile balneare din România, inclusiv în stațiunea Băile Tușnad. De asemenea, stațiunea este locul în care îți poți planifica un sejur pe mai multe zile, având în vedere că aici poți face mai multe lucruri, oamenii sunt primitori, iar meniurile de la restaurantele din zonă sunt specifice.

În cazul în care vrei să mergi la stațiunea balneară Băile Tușnad și urmărești ca locația să aibă stranduri termale, îți recomandăm să citești acest articol. Cu cât ești mai bine informat înainte să pleci într-un sejur, cu atât vei avea mai multe avantaje.

Ce este stațiunea balneară Băile Tușnad?

Stațiunea balneară Băile Tușnad este un oraș amplasat în inima Munților Carpați, în apropierea lacului Ciucaș, din județul Harghita, Transilvania. Acesta are în componență mai multe centre destinate pentru tratarea bolilor prin procedee balneoclimaterice, dar și alte oportunități, precum: obiective turistice, trasee montane, stranduri termale etc. Stațiunea este disponibilă pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp.

În cazul în care îți planifici sejurul pe timpul sezonului de iarnă, aici ai posibilitatea de a schia. Totodată, poți practica și alte sporturi, precum: pescuit, cicloturism etc.

stranduri termale tusnad

Care sunt principalele stranduri termale din stațiune?

Dacă te-ai hotărât să vii în stațiune alături de familie, prieteni sau cei dragi, atunci îți recomandăm să alegi un loc dotat cu stranduri termale. Există mai multe posibilități atât în stațiune, cât și în apropierea acesteia. Lacul Ciucaș este principala atracție turistică din stațiune, însă la câțiva km de acesta se află și Lacul Sfânta Ana, loc în care puteți să campați cu cortul sau rulota.

Lista cu locațiile importante din stațiune este amplă și diversificată. Iată 5 din cele mai importante unități din stațiune care au în componență și stranduri termale:

Wellness Tușnad

Un complex amplasat în centrul stațiunii, numit Wellness Tușnad, are în componență mai multe spații de cazare de condiții foarte bune, dar și diverse facilități destinate tratamentelor balneare sau divertismentului. Acesta este amplasat lângă Lacul Ciucaș, iar capacitatea maximă de persoane găzduite este de 200. Este cunoscută ca fiind una dintre cele mai frumoase unități de cazare din zona Harghitei, fiind dotată cu:

  • bazinul pentru copii cu o temperatură cuprinsă între 30 și 32 grade Celsius și cu o adâncime de aprox. 0,4 m;
  • un jacuzzi cu o capacitate maximă de 8 persoane (tempeartura: 34-36 grade Celsius, adâncimea: 0.90 m); 
  • bazinul de înot (temperatura: 26-28 grade Celsius, adâncimea: 1.20 m);
  • bazinul cu apă termală (temperatura: 34-36 grade Celsius, adâncimea: 0.95 m); 
  • bazinul cu elemente de hidromasaj (temperatura: 28-30 C, adâncimea: 0.95-1.00 m); 
  • blocul wellness / sauna finlandeză, cabina cu aburi, infrasauna, spațiul de odihnă, camera de sare, salonul de masaj, barul și bufetul.

Așadar, complexul este o alegere potrivită pentru a îți garanta un sejur relaxant, odihnitor și de neuitat. Facilitățile pe care ți le pune la dispoziție sunt numeroase, calitative și te vor ajuta să-ți refaci organismul atât din punct de vedere fizic, cât și psihic.

stranduri termale wellness

Ștrandul termal Băile Jigodin

Aflate în afara stațiunii, la câțiva km de aceasta, strandurile termale de la Băile Jogdin sunt recunoscute pentru calitățile terpaeutice importante, fiind bogate în bicarbonat, calciu, sodiu și fiind ape de tip carbogazoase, hipotone și feruginoase. Acest loc este dedicat pentru curele interne care pot ajuta la refacerea celor care suferă de afecțiuni biliare sau alte afecțiuni ale sistemului digestiv. Totodată, apele sunt indicate și pentru cure externe, fiind benefice împotriva bolilor și afecțiunilor cardiovasculare sau ale sistemului nervos.

Cele 2 stranduri termale sunt alimentate zilnic cu apă printr-o rețea de conducte, iar acestea sunt înconjurate de natură. În jurul strandurilor este amplasat un părculeț destinat pentru copii, iar zona este foarte bine întreținută. Aveți posibilitatea de a comanda o băutură răcoritoare de la barul de lângă ștranduri, cât timp copiii se distreză.

Hotel Tușnad

Hotel ce poartă numele stațiuni, ce are în componență până la 108 camere. 31 dintre acestea sunt mordenizate, iar 77 sunt de condiții favorabile, de 2 stele. Centrul de tratament al hotelului este legat de către acesta printr-o pasarelă, iar la baza acestuia se află un restaurant cu mâncare tradițională și cu un bar de zi. Îți recomandăm să îți planifici un sejur pe mai multe zile (5 – 12 zile) pentru a parcurge toate procedurile din centrul de tratament.

Principalele facilități ale Hotelului Tușnad sunt:

  • camere dotate cu baie proprie, conexiune Wi Fi, televizor și balcon;
  • restaurant;
  • parcare privată;
  • salon destinat pentru coafură și cosmetică;
  • personal la recepție disponibil 24/24.

Hotel O3zone

Hotelul O3zone se încadrează foarte bine în această listă, având în vedere faptul că pune la dispoziție mai multe facilități, precum:

  • Cazare (până la 117 camere);
  • Restaurant cu meniuri tradiționale (până la 120 de locuri);
  • Spa & Wellness (programe pentru fizioterapie, kinetoterapie, etc.);
  • Tratamente balneare ( cure interne sau externe, inclusiv stranduri termale);
  • Centru destinat pentru conferințe, cu până la 3 săli diferite.

Așadar, un sejur la Hotelul O3zone îți va garanta confort, odihnă și relaxare. Acesta este amplasat în centrul stațiunii, fiind orientat spre Stânca Șoimilor, cu o priveliște fantastică asupra naturii. Serviciile sunt de cea mai înaltă calitate, iar oamenii primitori.

strandurile termale o3zone

Hotel Ciucaș

Una dintre cele mai moderne unități de cazare din stațiune, amplasată în centrul stațiunii balneare poartă numele celui mai important lac din stațiune, lacul Ciucaș. Hotelul are până la 228 de locuri disponibile, distribuite în 97 de camere duble, 13 apartamente standard și 4 apartamente de lux.

Camerele sunt dotate cu baie proprie, televizor, minibar, frigider și aer condiționat. Apartamentele sunt mai spațioase și au condiții luxoase, fiind mai avantajoase. Însă cea mai importantă parte este centrul Spa, care este alcătuit din:

  • o piscină semi-olimpică;
  • jacuzzi;
  • un bazin pentru copii (adâncime de până la 0,5 m);
  • bazin pentru hidrokinetoterapie;

Totodată, hotelul are și un centru destinat pentru tratamente balneare, cu sală de gimnastică, saună, salon pentru masaj, stranduri termale destinate pentru băile carbogazoase, împachetări cu nămol, etc. Pentru cei care au venit în scopuri ale afacerii, hotelul pune la dispoziție un complex de 5 săli de conferință, cu o capacitate de 300 persoane.

Strandul Ciucas

Ce poți face în stațiune?

Pe lângă centre pentru tratare, stranduri termale și lanțuri de hotele luxoase, stațiunea îți oferă posibilitatea de a îți ocupa din timpul liber cu diferite activități de distracție și recreere, precum: trasee de drumeție, rafting sau cicloturismul. În funcție de preferințe, poți alege să participi la una dintre aceste activități pentru a acumula noi experiențe și pentru a descoperi oameni noi.

Cu cât planul de vacanță este mai amplu și mai diversificat, cu atât vei rămâne cu mai multe amintiri. Așadar, experții noștri îți recomandă să te documentezi cât mai mult despre stațiune și avantajele ei.

Traseu de drumeție

Stațiunea balneară Băile Tușnad este înconjurată de masive muntoase, acoperite de păduri dese, care îți pun la dispoziție diferite trasee prin care îți poți încărca plămânii cu aer curat. Traseul spre Turnul Apor este cel mai cunoscut din zonă, fiind accesibil, cu un grad mic dificultate, marcat și care poate fi străbătut în mai puțin de o oră. Îți recomandăm să citești informațiile de la baza traseului pentru a nu întâmpina probleme de orientare.

De asemenea, un alt traseu cunoscut, pentru cei cu mai multă experiență, este cel spre Stânca Șoimilor. Traseul are un grad de dificultate mediu, este marcat și îți pune la dispoziție o priveliște frumoasă în natură. Dacă ești pasionat de fotografii, acesta este locul potrivit pe care merită să-l încerci. Stânca Șoimilor este principala atracție turistică, care este înconjurată de pădure, floră și faună deosebită.

Rafting pe râul Olt

Una dintre cele mai interesante experiențe pe care le poți încerca este raftingul sau kayakingul. Există un traseu special, cu însoțitor, pe care îl poți parcurge până la barajul de acumulare de la Bixad. Acesta are startul în satul Tușnad, iar durata nu este lungă, însă trebuie să ții cont de faptul că ai nevoie de un grup de minim 4 persoane.

Dacă ești pasionat de aventură și adrenalină aceasta este o experiență potrivită pentru tine. Înainte să mergi la această activitate îți recomandăm să urmărești pe Youtube cum se poate desfășura o astfel de activitate pentru a nu avea surprize neplăcute. Indiferent de problema pe care o ai, instructorul îți va sta la dispoziție și te va ajuta să o rezolvi.

Traseu de cicloturism

Pentru cei pasionați de aventura pe bicicletă, există un traseu special, cu o lungime de aprox. 10 km, care leagă Tușnadul Nou de localitatea Bixad. Traseul va parcurge mai multe poienițe și va străbate marginea Rezervației Naturale Piatra Șoimilor. Durata este de 2h, dacă vei parcurge traseu fără oprire. Îți recomandăm să te oprești în zonele cu vedere panoramică și să admiri peisajul. De asemenea, foarte important este să urmezi marcajul pentru a nu te pierde.

Există și un pod suspendat peste râul Olt pe care îl vei traversa, la un moment dat. Senzația este plăcută și de scurtă durată, însă cu siguranță vei crește puțin nivelul de adrenalină din organism. Îți recomandăm să nu te abați prea mult de la drum și să nu începi traseul pe finalul zilei, deoarece riscul de a te pierde va crește odată cu lasarea serii.

Prin urmare, stațiunea balneară Băile Tușnad este un loc în care te poți bucura alături de familie și de cei dragi atât pe o perioadă scurtă de timp, cât și pe mai multe zile. Indiferent de intențiile pe care le ai, aici ai posibilitatea de a paticipa la mai multe activități diferite, iar cert este că vei avea parte de amintiri plăcute.

Partajeaza:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Postări Asemănatoare

stranduri
Cele mai bune stranduri de la Praid

Dacă eşti iubitor de natură şi îţi place să te bucuri de efectele ei benefice, o destinaţie cu bai termale, spa şi saună revitalizează organismul