Cele mai bune stranduri din Sovata pentru 2022

Cuprins

Lista de stranduri din stațiune este numeroasă, însă foarte important pentru turiști este să aibă la cunoștință cum se desfășoara lucrurile în fiecare loc. Sovata reprezintă una dintre principalele atracții ale județului Mureș, o locație recunoscută pentru relaxare, odihnă și tratamente balneare. Tratamentele diferă, în funcție de tipul de afecțiune sau boală de care suferiți, procedurile fiind aplicate în săli dotate cu aparatură de ultimă generație. În linii mari, oamenii care trec prin asemenea proceduri se simt mult mai bine și se întorc acasă binedispuși.

Dacă te-ai ai luat decizia de a merge la stațiune, te invităm să citești despre fiecare locație în parte și să afli avantajele unui sejur la Sovata. Experții noștri ți-au pregătit o listă cu principalele locații unde există stranduri și facilitățile de care poți beneficia.

Strandurile din stațiunea balneară Sovata

Ești prin trecere și te-ai hotărât că e momentul potrivit pentru a face o baie revigorantă în inima naturii din Mureș? Te-ai hotărât să-ți aduci familia și prietenii la stațiune în Sovata? Dacă răspunsul este „Da”, nu ezita să vii la stațiune deoarece cu siguranță nu vei regreta acest lucru, iar oamenii, peisajul și mâncarea de aici îți vor deveni noi prieteni. Un sejur aici te va ajută să scapi de problemele din rutina zilnică sau de stresul de la serviciu.

O plimbare cu trăsura prin centrul Sovatei alături de persoana iubită te va face să te simți ca personajul principal dintr-un basm fantastic, iar ghidul turistic te va informa despre istoricul stațiunii pe tot parcursul plimbării. De asemenea, frumusețea pădurii ce înconjoară Lacul Ursu reprezintă un cadru ideal pentru o poză de familie sau de cuplu.

Strand Lacul Negru

Pe lângă frumusețea lacului, calitățile terapeutice ale apei din el și eficiența nămolului sapropelic, această locație are și o piscină exterioară amplasată în curtea complexului, cu apă termală bogată în săruri. Așadar, aceasta poate fi inclusă pe lista cu strandurile pe care dorești să le vizitezi la stațiune. Îți recomandăm să încerci și împachetările cu nămol sau o ședință de kinetoterapie sau electroterapie la centrul de Spa, amplasat tot lângă strand.

Baza de tratament este una dintre cele mai dezvoltate din stațiune, iar prețurile le găsiți afișate la recepție. Tarifele de intrare la ștrand sunt acceptabile, iar condițiile din interior sunt de calitate. Există un bar de zi și un restaurant cu aprox. 90 de locuri, iar în cazul în care vrei să te relaxezi la soare poți închiria un șezlong. Pensionarii și copiii cu o vârstă sub 14 ani beneficiază de o reducere, indiferent dacă este perioada de sezon sau nu.

stranduri sovata

De asemenea, după o perioadă de renovare, Lacul Negru e disponibil pentru scăldat în timpul sezonului estival. Așadar, în funcție de preferițe, puteți alege unde să vă scăldați sau chiar să încercați ambele variante. Îți recomandăm să consulți un medic înainte de a intra la strand pentru a nu-ti amplifica vreo problemă de sănătate. Cei care suferă de boli cardiovasculare și stau o perioadă mai lungă de timp în apele termale pot suferi accidente grave.

Complexul este intr-o colaborare cu Hotelul Aluniș, o unitate de cazare de renume din stațiune. În cazul în care planificați mai multe zile la stațiune, îți recomandăm condițiile acestui hotel, dotat cu un număr de aprox. 300 de locuri de cazare, care pe timpul sezonului estival sunt ocupate în totalitate. Cu cât sejurul e planificat mai din timp, cu atât prețurile vor fi mai avantajoase, iar beneficiile mai multe.

Strand Lacul Ursu

Unul dintre cele mai căutate lacuri de pe teritoriul țării noastre, Lacul Ursu reprezintă cel mai mare lac heliotermic din Europa. Fenomenul de heliotermie are loc datorită pârâului ce se varsă în lacul sărat, formându-se un strat de apă dulce la suprafață, producându-se, astfel, efectul de seră. Dacă vei intra în lac, în timpul sezonului estival, temperatura la suprafață este cuprinsă între 27-30 grade Celsius, iar de la o adâncime mai mare de 1,5m poate atinge 37 grade.

Lacul este întreținut zilnic, în perioada sezonului, fiind lăsat la „odihnă” zilnic în intervalul orar 13:00 – 15:00. Prețul de intrare este acceptabil, iar condițiile sunt foarte bune. Puteți mânca sau consuma o băutură răcoritoare la terasa amplasată pe malul lacului sau la restaurantul de lângă. Mâncarea este foarte bună, iar meniurile vă pun la dispoziție mai multe feluri specifice zonei, iar peisajul oferit de lac este unul romantic și fermecător.

Design-ul clădirilor din jur este fantastic, iar acestea formeză un tablou de natură de vis. De-a lungul lacului este amplasată o faleză prin care vă puteți plimba pe parcursul zilei alături de persoana iubită sau, exact lângă restaurant, se află un părculeț în care se organizează spectacole, zilnic, pe perioada sezonului estival.

Camping Nemeth Resort

Îți recomandăm să încerci această locație, mai ales dacă ești un fan al condițiilor de lux și dacă vrei să ai cât mai multă intimitate cu familie sau cu grupul de prieteni. Dacă vei închiria toată cabană, vei avea acces , alături de prieteni, la strandurile din curte, iar acestea vă vor aparține. De asemenea, centrul Spa al complexului este dezvoltat, actualizat cu aparatură modernă, iar aici puteți beneficia de saună, jacuzzi, sală de fitness etc.

În curte puteți să vă scăldați și în ciubărul pregătit pentru timpul de iarnă, care este încărcat cu apă sărată adusă din izvor de la stațiune. Mâncarea paote fi comandată de la restaurantul din interior, iar terasa vă stă la dispoziție pentru a sta la o bere cu amicii. Cu siguranță nu veți regreta un sejur în această unitate de cazare, iar centrul stațiunii se află la mai puțin de 3 km, unde vă puteți plimba și savura frumusețea peisajului oferit de lacurile stațiunii: Lacul Negru și Lacul Ursu.

strandurile sovata

Hotel Aluniș

În lista celor mai bune unități de cazare, prevăzute cu strand, se află și Hotelul Aluniș, cunoscut ca fiind unul dintre cele mai tradiționale din zonă. Acesta poartă numele pârtiei de lângă stațiune și vă pune la dispoziție arpox. 284 locuri, cu oferte în perioadele de sezon sau a sărbătorilor de iarnă. Are restaurant propriu, sală pentru evenimente, centru Spa & Wellness și multe alte facilități.

În cazul în care te-ai hotărât să faci Revelionul în această locație, hotelul îți pune la dispoziție o ofertă specială pe site-ul oficial. În interior puteți face baie în pisicina interioară cu apă sărată, benefică în cazul celor care suferă de afecțiuni alergice, reumatismale, au stări de stres sau efect detoxifiere. Lângă piscină este amplasat și un jacuzzi pentru relaxare și odihnă, iar prin procedurile de kinetoterapie sau exercițiile de fitness speciale, puteți oferi o condiție mai bună sistemului muscular-scheletic.

Centrul Spa Ensana Hotel

Ensana Hotel este unul dintre cele mai complexe hoteluri din stațiune. Are condiții de 4 stele, iar centrul de Spa este unul dintre cele mai recunoscute din țară, având numeroase bazine destinate tratamentelor, dar și distracției. Strandurile cu apă caldă sunt destinate celor cu afecțiuni reumatismale sau care au nevoie de relaxare, iar strandurile cu apă rece sunt destinate pentru distracție. Așadar, Ensana Hotel îți pune la dispoziție toate tipurile de bazin, inclusiv jacuzzi, bazine pentru copii, bazine cu apă sărată din Lacul Ursu.

Condițiile sunt de lux, centrul având mai mult de 40 de camere destinate tratamentului. Aparatura este compelxă, de ultimă generație, iar personalul este amabil și cu multă experiență. Zona destinată saunei vă pune la dispoziție mai multe camere cu aburi, sauna finlandeză, cabină aromatică, fântână de gheață și camere de relaxare. De asemenea, în cazul în care doriți să organizați un eveniment, hotelul este prevăzut cu o sală destinată nunților, botezurilor etc. În total, centrul de Spa are o suprafață de aprox. 2800 m2.

Ce mai poți face în stațiune?

Strandurile nu reprezintă singura distracție din stațiune, aceasta fiind una dintre cele mai căutate de pe teritoriul țării noastre. Există multiple activităție pe care le puteți face alături de familie, prieteni și de cei dragi. În funcție de perioada din an în care doriți să veniți la stațiune, aceasta vă pune la dispoziție diferite evenimente, locații, facilități.

Experții noștri ți-au pregătit un ghid pentru cele mai căutate perioade din an, la stațiune, care te va ajuta să afli cât mai multe astfel încât să-ți planifici sejurul liniștit.

Sezonul estival

Acesta este, fără nicio îndoială, momentul forte al stațiunii, având în vedere faptul că numărul turiștilor crește de la un an la altul, uneori procentul atingând și 50%. Vremea este perfectă pentru scăldat, aerul curat de munte îți curăță plămânii, natura îți oferă o priveliște de neuitat, iar oamenii sunt bine-dispuși pentru că se află în vacanță. Când ești fericit, relaxat și ai chef de viață, dacă nu în vacanță?

Hotelurile din stațiune îți pun la dispoziție diverse oferte avantajoase, iar cu cât îți planifici sejurul mai din timp, cu atât vei avea mai multe beneficii. Terasele și restaurantele sunt deschise pe tot parcursul stațiunii, acestea punându-ți la dispoziție diverse meniuri sofitsticate cu mâncăruri specifice zonei. Gulașul este la mare căutare de către turiștii veniți de prin toate colțurile țării, deoarece în această zonă are un gust special, așadar, în cazul în care te afli prin zonă, îți recomandăm să încerci și tu.

Sărbătorile de iarnă

În această perioadă este deschisă și pârtia Aluniș, singura pârtie din județul Mureș, aflată lângă stațiune. Pe lângă distracția pe zăpadă, puteți să mergeți în centrul stațiunii, unde se organizează anual festivaluri cu ocazia sărbătorilor iernatice. De asemenea, pentru Crăciun și Revelion, hotelurile pun la dispoziție diverse oferte pentru un sejur de neuitat all-inclusive.

Vinul fiert este la mare căutare în această perioadă, iar acesta poate fi combinația perfectă, pe timp de iarnă, într-un ciubăr cu apă fierbinte. Dacă te-ai hotărât să vii la stațiune, aceasta este alegerea perfectă!

Partajeaza:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Postări Asemănatoare

stranduri
Cele mai bune stranduri de la Praid

Dacă eşti iubitor de natură şi îţi place să te bucuri de efectele ei benefice, o destinaţie cu bai termale, spa şi saună revitalizează organismul