Bazinele și baile termale din Sovata

Cuprins

Stațiunea balneară Sovata este recunoscută pentru bazinele și baile termale amenajate de-a lungul acesteia. Proprietățile acestora sunt benefice pentru organismul uman. Oamenii preferă să vină în stațiune, mai ales atunci când au probleme medicale și simt nevoia unui sejur pentru refacere. De cele mai multe ori efectele băilor sunt eficiente pentru organism. Atât din punct de vedere fizic cât și psihic procedeele cu aparatura modernă din centrele de specialitate își vor lăsa amprenta.

Dacă ai ajuns la concluzia că ai nevoie de un tratament balnear, Sovata este o stațiune care îți poate stârni interesul. În acest articol vom afla care sunt calitățile benefice ale bailor termale și care sunt cele mai bune din stațiune.

De ce e recomandat să mergi la baile termale?

Oamenii întâmpină pe parcursul vieții probleme medicale care le pot afecta rutina zilnică. Un lucru pe care nu-l aplică toată lumea atunci când apare un disconfort este să consulte un medic specialist. Specialiștii au multă experiență și vă pot scuti de sfaturile greșite. Atunci când sunteți informați incorect puteți să vă agravați situația sau să munciți în zadar. Așadar, înainte să mergeți la baile termale, consultați medicul specialist pentru o recomandare.

Cei care suferă de boli sau afecțiuni cardiovasculare pot suferi în cazul în care stau o perioadă mai lungă de timp în apă cu temperatură ridicată, cum e cea din baile termale. În schimb, pentru cei cu reumatism, gonartroza, osteoporoza sau alte afectiuni ale sistemului locomotor este indicat un astfel de tratament. Dacă nu ai probleme medicale, dar te simți stresat din cauza evenimentelor din ultima vreme, un sejur la stațiune te-ar ajuta să te simți mai bine și să uiți de probleme.

Prin urmare, atunci când ne planificăm un sejur la stațiune trebuie să ne informăm dacă este benefic sau nu să mergem la baile termale. Într-un procentaj ridicat este recomandată o baie cu apă fierbinte bogată în proprietăți.

doctor prescriptie baile termale

Baile termale din stațiunea Sovata

Sovata este o stațiune care are multe hoteluri specializate în tratament balnear. Majoritatea hotelurilor au propriile centre de Spa, dotate cu aparatură de ultimă generație. În funcție de preferințele pe care le aveți și de prețul pe care vi-l permiteți în stațiune aveți mai multe oportunități. Fiecare hotel vă pune la dispoziție condiții care pot fi sau nu pe placul vostru.

Stațiunea este cunoscută ca una dintre cele mai moderne din țară. De la un an la altul numărul turiștilor crește semnificativ. Există o mulțime de hoteluri care așteaptă să fie vizitate. Cele mai semnificative pentru stațiune și recomandate sunt Danubis Health&Spa, Ensana Sovata Health Spa Hotel și Hotel Aluniș.

hoteluri baile termale

Hotelurile Danubis Health&Spa

Unitățile de cazare din cadrul regimului hotelier Danubius sunt de cea mai bună calitate. Cele 2 hoteluri, Danubius Health & Spa Resort BRADET și Danubius Health & Spa Resort SOVATA sunt cele mai cunoscute din zonă. Anual turiștii aleg una din camerele disponibile. Prețurile variază în funcție de dotările pe care le are camera. Camerele sunt dotate cu băi proprii, Wi-fi gratuit, frigider, televizor și multe altele.

Totuși, cel mai dotat este centrul Health&Spa. O bază de tratament ultramodernă care vă pune la dispoziție diverse proceduri care pot fi eficiente pentru refacere, aceasta este foarte atractivă. Procedurile sunt diversificate astfel încât să puteți alege din cât mai multe opțiuni.

Hidroterapia este cea mai recomandată. Baile termale oferite de cele 2 hoteluri, în combinație cu alte proceduri precum terapie anti-stress, pneumologie, kinetoterapie sau altele te vor ajuta să-ți revii în totalitate.

Ensana Sovata Health Spa Hotel

Un alt hotel de dimensiuni mari, dotat cu tot ce este necesar vă așteaptă în stațiune. Pe lângă camerele renovate, cu condiții optime pentru un sejur de neuitat, centrul de Spa din hotel vă pune la dispoziție diverse opțiuni pentru tratarea afecțiunilor sau bolilor pe care le aveți. Baile termale se regăsesc și aici. La fel ca la celălalt hotel puteți combina hidroterapia cu celelalte proceduri pe care le găsiți în diferite saloane amplasate în clădire.

Un alt avantaj al acestui hotel este că organizează evenimente. În cazul în care doriți să planificați o nuntă, un botez sau un alt eveniment special la Sovata, acesta este locul potrivit. Potrivit acestui aspect, Ensana este unul dintre cele mai căutate hoteluri din țară.

evenimente baile termale

Hotel Aluniș

Un hotel de tradiție, ce poartă și numele pârtiei de lângă stațiune. Dotat cu aproximativ 300 de locuri de cazare, hotelul are diferite tipuri de camere, în funcție de cerințele clientului. Este căutat pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp. Are în componența sa sală de fitness, centrul Spa (prevăzut cu baile termale, kinetoterapie, electroterapie etc.), dar și alte facilități de bază cu o calitate de excepție.

Toate cele 3 hoteluri se află în zona Lacului Ursu. Lacul Ursu este unul dintre cele mai căutate de pe teritoriul țării noastre. Este cel mai mare lac sărat helioterm din Europa. Acesta este o arie protejată folosită în scopuri turistic, fiind o atracție și un proiect de succes. Fiind o statiune de succes, care atrage anual turisti, investitorii planifica dezvoltarea mai multor proiecte in viitorul apropriat astfel incat profitul sa fie inevitabil.

Lacul Negru

Începând cu sezonul estival din perioada anului 2019, Lacul Negru, după o perioadă în care a fost implicat într-un proiect de reamenajare, revine pe piață fiind un succes pentru stațiune. Până în această perioadă, oamenii mergeau în piscina exterioară cu apă termală, amenajată lângă lac, recunoscută ca fiind destinată pentru tratament balnear in bai termale cu apă sărată.

De asemenea, nămolul sapropelic aduce numeroase avantaje în procesul de refacere al organismului, fiind cel mai bogat în proprietăți din stațiune. Aici puteți închiria șezlonguri, comanda băutură de la bar, vă puteți scălda în lac sau în piscina amenajată. Totodată, puteți cumpăra servicii de tratare prin proceduri precum: împachetările cu nămol, kinetoterapie, saună, electroterapie etc. din centrul Spa amplasat lângă lac.

Restaurantul din interior vă pune la dispoziție 90 de locuri, în care puteți savura mâncarea tradițională specifică zonei, dar și un bar deschis pe timp de zi. Temperatura apei din piscină este cuprinsă între 27-30 grade Celsius și este adesea încărcată pe timpul sezonului estival. Experții noștri vă recomandă să vă rezervați din vizita la acest complex, astfel încât să beneficiați de toate experiențele pe care le aveți în plan și să nu aveți surprize neplăcute.

Lacul Ursu

Baile termale din stațiune reprezintă un pont bun pentru toti cei care suferă de afecțiuni reumatismale, ale musculaturii etc. Lacul Ursu se încadrează în această categorie, iar pârâul care se varsă aici crează un stat de apă dulce la suprafață care va produce un efect de seră, apa fiind încălzită pe parcursului estival la o temperatură de aprox. 27 grade Celsius, iar la mai mult de 1,5m adâncime, apa va atinge 38 grade.

Lacul este protejat de către cei responsabili, iar în intervalul orar 13:00 – 15:00, acesta este închis, pentru a nu se distruge stratul protector de apă dulce peste apa sărată. Prețurile variază în funcție de vârstă, astfel:

Nemeth Resort

Una dintre cele mai scumpe unități de cazare din cadrul stațiunii, Nemeth Resort, este dotată cu un centru Spa în care puteți beneficia de diverse tratamente balneare. O piscină este amplasată în curtea acestuia, stârnind interesul majoritatății turiștilor care trec prin zonă. Totodată, puteți închiria un șezlong pentru relaxare sau cumpăra o băutură răcoritoare din barul campingului care are și o terasă.

Aceasta locație este una dintre cele mai luxoase din stațiune, iar complexul este dotat cu jacuzzi, piscină exterioară cu apă încălzită, ciubăr cu apă sărată, saună uscată și cameră de salină. Prin urmare, baile termale nu lipsesc de aici, iar lista nu se termină aici. Sovata este stațiunea în care aveți cele mai multe opțiuni și în care vă puteți petrece sejurul alături de familie, prieteni și persoana iubită.

Hotel Relax & Wellness

Peisajul montan oferit sub formă panoramică de la balconul unei camere din acest hotel îți poate lăsa o amintire plăcută. Această atracție se află la mai puțin de 10 min. de Lacul Ursu și contribuie la dezvoltarea turistică a stațiunii. Stilul clasic tradițional este îmbinat cu cel rustic de tip balvarez, reușind astfel să ofere un design nemaivăzut. Hotelul este disponibil pe tot parcursul anului, iar prețurile sunt foarte accesibile.

Întâlnirile de familie sau afacere pot avea loc aici. Condițiile sunt de 3 stele, hotelul este prevăzut cu o terasă, parcarea este gratuită, în limita spațiului disponibil, iar oamenii sunt primitori. Locul este prevăzut și cu restaurant, bar și sală pentru evenimente, însă cea mai importantă latură este cea cu centrul Spa. Principalele activități de care puteți beneficia sunt: baile termale cu aburi, saune, zonele de relaxare, masaj și piscina pentru copii.

Ce îți recomandăm să mai încerci în stațiune?

Pe lângă bazinele și baile termale din stațiune, există numeroase activități de care puteți beneficia atunci când v-ați ales sejurul aici. Îți recomandăm să faci o scurtă plimbare prin oraș și să iei la rând restaurantele amplasate de-a lungul stațiunii, deoarece meniurile diferă de la un loc la celălalt. Zona lacului Ursu este prevăzută cu un părculeț pe lângă, tip faleză, unde puteți savura frumusețea naturii în combinație cu lacul.

De asemenea, mocănița din Sovata vă așteaptă pentru o plimbare prin zonă unde puteți admira frumusețile județului Mureș. Tarifele diferă în funcție de vârstă, iar acestea nu depășesc mai mult de 50 ron. Totodată, în stațiune puteți închiria trăsura cu cai care vă va face un tur al stațiunii alături de un ghid turistic care vă pune la dispoziție informații istorice și vă poate răspunde la întrebări.

În concluzie, stațiunea Sovata este o opțiune ideală pentru un sejur în care vrei să combini confortul cu tratamentele balneare. Nu uita să vizitezi un medic înainte și să-ți rezervi sejurul cât mai din timp!

Partajeaza:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Postări Asemănatoare

stranduri
Cele mai bune stranduri de la Praid

Dacă eşti iubitor de natură şi îţi place să te bucuri de efectele ei benefice, o destinaţie cu bai termale, spa şi saună revitalizează organismul