Statiuni balneare pentru tratarea artrozei

Cuprins

Ce este Artroza?

Artroza este termenul dat uzurii articulațiilor care fie depășește măsura normală pentru vârsta pacientului, fie apare ca urmare a bătrâneții. Cauza sa este în cele din urmă un dezechilibru între stresul pus pe cartilajul care înconjoară articulația și capacitatea corpului de a înlocui cartilajul uzat.

Motivele pentru aceasta pot include:

Articulațiile sunt grupate în funcție de mișcarea lor:

Articulațiile se pot mișca în patru moduri:

Tratamentul Artrozei

În principiu, tratamentul artrozei se bazează pe două principale obiective – unul dintre acestea reprezintă ameliorarea durerii cu utilizarea normală a articulației, iar celălalt prevenirea restricțiilor mecanice sau a modificărilor unei articulații.

În majoritatea cazurilor, tratamentul începe doar atunci când artroza este deja vizibil dureroasă și a provocat deja modificări articulare semnificative. Cu toate acestea, la pacienții mai tineri, accentul este pus din ce în ce mai mult pe prevenirea artrozei și a consecințelor acesteia.

În funcție de localizarea și amploarea artrozei, vă putem oferi diverse opțiuni conservatoare și, dacă este necesar, chirurgicale, adaptate nevoilor dumneavoastră individuale.

Acestea includ fizioterapie (mobilizare, întărire musculară, întindere și antrenament de coordonare), tratamente de căldură, apă și gheață, electroterapie, ajutoare, cum ar fi tocuri amortizate, perne de pană, ridicătoare de scaune, orteze de susținere și bandaje, bastoane sau cârje, dacă este necesar și chiar și un cadru de mers.

O explicație cuprinzătoare a stării pentru pacient este de asemenea importantă, împreună cu progresia sa naturală și ce opțiuni de tratament pot realiza. Pacientul trebuie să joace rolul său în asistarea acestor măsuri, schimbându-și comportamentul de zi cu zi, modificându-și efortul fizic la locul de muncă și când face sport, reducând orice lipsă de exercițiu și greutatea corporală, precum și participând la sesiuni de antrenament (în special exerciții independente) .

Medicamentele sunt utilizate pentru a atenua durerea și a reduce inflamația. Medicamentele care reduc inflamația (antiinflamatoarele nesteroidiene (AINS), cortizonul (utilizat numai local) și anestezia locală terapeutică sunt exemple tipice.

Statiuni balneare pentru tratarea artrozei

În cazul în care durerile se agravează și apar complicații din cauza artorzei, recomandat este să se facă un tratament balneo-fizical-kinetic cel puțin o dată pe an, în stațiuni balneoclimaterice sulfuroase, iodurate sau cu ape sărate.

Intervenție chirurgicală

Dacă nu este posibil să se obțină o ameliorare adecvată a durerii cu măsuri conservatoare sau dacă artroza este deja prea avansată, poate fi necesar să se efectueze un tratament chirurgical. Și aici, deciziile sunt luate întotdeauna într-o manieră în mai multe etape, implicând inițial cea mai mică intervenție posibilă care poate produce rezultate care vizează păstrarea articulației cât mai mult timp posibil. Opțiunile variază de la artroscopie (o cameră introdusă în articulație) cu tratament cartilajal și chirurgie corectivă până la artrodeză (degetului mare și degetelor) sau înlocuirea articulațiilor.

Partajeaza:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Postări Asemănatoare

stranduri
Cele mai bune stranduri de la Praid

Dacă eşti iubitor de natură şi îţi place să te bucuri de efectele ei benefice, o destinaţie cu bai termale, spa şi saună revitalizează organismul