Afecțiuni tratate la Pucioasa

Cuprins

Despre stațiunea balneară Pucioasa

Pucioasa este un oraș stațiune balneară cunoscut pentru tratarea afecțiunilor în cazul bolnavilor de diverse boli cum ar fi cele cardiovasculare sau reumatismale. Acesta se află pe malul râului Ialomița, la câțiva km de municipiul Târgoviște, la o altitudine de 400m. Este o atracție foarte mare pentru turiști poziția acesteia, datorită peisajelor oferite de frumusețea dealurilor aflate în jurul stațiunii. Numele stațiunii vine de la izvoarele de pucioasă(sulfuroase). Tot aici sunt și izvoarele de apă curativă sulfate și bogate în iod, benefice organismului uman pentru tratarea bolilor și pentru refacerea acestuia.

Scurt istoric

Prima dată când cuvântul “pucioasă” își face apariția în vocabularul nostru este în anul 1649, în termenul de “piatră pucioasă”. De aici și numele așezării, dar și de la sulful care a fost descoperit la începutul secolului al XIX-lea, moment în care orașul începe să se dezvolte ca și stațiune balneară. Echivalentul cuvântului “pucioasă”, în vocabularul limbii române, este “sulf”.

Una dintre cele mai importante date din istoria așezării este 1 Ianuarie, 1930. În această data Pucioasa primește statutul de oraș, având ca efect dezvoltarea stațiunii balneare, dar și a așezării propriu-zise. La finalul secolului, în 1999, orașul primește statul pentru stațiune turistică care are un interes de nivel national, fiind în același timp și stațiune balneară. Motivul pentru care stațiunea a început să devină cunoscută în toată țara este avantajul oferit de proprietățile curative din apele sulfuroase minerale. Acestea au fost recunoscute și la nivel European prin academicianul Bernarth Lendway Alfred care în anul 1973 le scoate în evidență la expoziția de la Viena. Atunci stațiunea a obținut primul loc în clasament pentru cel mai mare procent de substanțe minerale la litru.

Afecțiuni tratate la stațiunea Pucioasa

Apele termale de la stațiunea balneară Pucioasa sunt benefice atât pentru părți improtante ale organismului cât și pentru întreg organismul. Medicii le recomandă în scopuri terapeutice având în vedere faptul că acestea ajută în prevenirea, dar și în tratamentul multor afecțiuni și boli. Curele interne și externe, cu apă sulfuroasă, oferă foarte multe beneficii corpului uman, datorită faptului că conținutul apei este bogat în hidrogen sulfurat care va fi absorbit de către organism și va avea efecte pozitive asupra acestuia.

Un alt mare beneficiu al tratamentului oferit în stațiune este efectul analgezic al apei specifice din stațiune. Efectul este unul relaxant și reconfortant atât pentru piele cât și pentru țesuturi, iar apa are o capacitate semnificativă de a oferi un stimulent circulației în zonele bolnave ale organismului și contribuie la producerea anticorpilor împotriva unor infecții.

Indicațiile terapeutice și afecțiunile tratate la Pucioasa

La scurt timp după utilizarea acestor tipuri de ape, sulful din compoziția apei este preluat de către organismul uman, reușind să intensifice metabolizarea de bază, producând vasodilatație în țesuturile pielii și în rețeaua cutanată. De asemenea, acesta ajută la ameliorizarea stărilor tensionale, având un efect benefic asupra sângelui prin creșterea numărului de celule roșii și valorii hemoglobinei. Un alt avantaj al acestuia este că are efect calmant asupra durerilor din organism, relaxând mușchii, ameliorând inflamațiile și normalizând metabolismul. Acest tratament cu sulf ajută și la diminuarea glicemiei (recomandat pentru cei care suferă de diabet).

La fel ca și la celelalte stațiuni balneare, există anumite avantaje oferite prin tratamentul din stațiune, printre care se enumără și următoarele:

Unități de cazare în stațiune

Hotelul Turist este unul dintre locurile de cazare din apropierea stațiunii balneare Pucioasa care și-a creat un renume, fiind cel mai cunoscut din zonă, dotat cu un centru pentru tratarea persoanelor bolnave și cu afecțiuni.  Societatea hotelului pune la dispoziție și două restaurante aflate lângă hotel, cu mai mult de 250 de locuri pentru fiecare în parte. Restaurantele sunt modernizate și elegante, fiind adesea folosite pentru evenimente și ocazii speciale. Acestea au recenzii foarte bune și toți clienții care au trecut pe aici au promis că vor mai reveni în viitor.

Concluzii despre afecțiuni tratate la Pucioasa

În concluzie stațiunea balneară Pucioasa este o atracție turistică pentru cetățenii români, dar și un loc de tratare pentru pacienții bolnavi de boli cardiovasculare, respiratorii, ale sistemului locomotor etc. Temperatura este una favorabilă pe tot parcursul anului, astfel aceasta poate fi vizitată oricând, indiferent de anotimp.

Peisajele specifice zonei sunt deosebite prin frumusețea și unicitatea lor. Având o vechime mai mare de 170, aceasta își face o imagine bună în rândul stațiunilor balneare din țară, mai ales atunci când vine vorba de numărul de proceduri ale tratamentului oferit în stațiune: băile calde cu ape minerale în cada și bazin, băile cu plante, împachetările cu parafină, termoterapie, kinetoterapie, inhalații, aerosol, electroterapie. În cazul în care ai luat în plan un sejur la o stațiune balneară, Pucioasa este una dintre cele mai bune variante.

Partajeaza:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Postări Asemănatoare

stranduri
Cele mai bune stranduri de la Praid

Dacă eşti iubitor de natură şi îţi place să te bucuri de efectele ei benefice, o destinaţie cu bai termale, spa şi saună revitalizează organismul