Afecțiuni tratate la Ocna Șugatag

Cuprins

Despre stațiunea balneară Ocna Sibiului

Stațiunea balneară Ocna Șugatag este aflată în zona depresionară a Maramureșului, în apropiere de Vadu Izei. Există o mulțime de afecțiuni tratate la Ocna Șugatag , în special în cazul celor care au probleme cu bolile reumatismale. Stațiunea este renumită pentru apele minerale din cadrul centrului de tratare. Din punct de vedere al turismului, comuna Ocna Șugatag este destul de dezvoltată pe această frecvență, fiind cunoscută ca fiind unul dintre cele mai căutate locuri din zonă. De asemenea, s-au valorificat resursele naturale ale apelor cloro-sodice, iar comuna a beneficiat de factorii climaterici specifici și efectele acestora.

Scurt istoric

Exploatările de sare din comuna Ocna Șugatag sunt cunoscute încă din perioada de Antichitate. Prima atestare documentară a comunei are loc în anul 1355. Drumurile care duceau la ocnele de sare erau folosite de maramureșeni pentru a-și extrage și a se aproviziona cu sare din locurile respective. În ceea ce privește cercetarea arheologică, mai multe descoperiri atestă faptul că exploatarea sării se petrecea încă din cele mai vechi timpuri. Unul dintre cele mai importante momente din istoria comunei este atunci când devine sub aspect administrativ centru de plasă, începând să cunoască o plină dezvoltare din punct de vedere economic și social.

Afecțiuni tratate la stațiunea Ocna Șugatag

Tratamentul este benefic chiar și pentru cei care au probleme cu hipertensiunea. Temperatura apei poate fi reglată în funcție de preferințele pacientului, iar aceasta poate fi și diluată, tot în funcție de preferințele acestuia. Problemele celor care suferă de hipertensiune apar atunci când vin la băi și nu fac o revizie din punct de vedere medical, nu consultă un medic pentru a le face o prescripție legată de posibile reacții în contact cu apele termale din stațiune.

Avantajele băilor cu ape sărate sunt că acestea sunt benefice pentru persoanele care se confruntă cu probleme în ceea ce privește oboseala sau stresul. De asemenea, tratamentul este benefic și pentru cei care suferă de reumatism sau pentru cei care sunt înaintați în vârstă sau au probleme cu mușchii și oasele.

Principalii factori de cură întâlniți în cadrul tratamentelor din stațiunea balneară Ocna Șugatag sunt apele minerale cu clor și sodiu concentrat, dar și bioclimatul sedativ de crutare.

Indicațiile terapeutice și afecțiunile tratate la Ocna Șugatag

La fel ca la orice stațiune, și la stațiunea balneară Ocna Șugatag vin pacienți care suferă de anumite afecțiuni pentru a se trata, de exemplu:

Există 14 lacuri în total pe suprafața stațiunii dintre care doar 7 se folosesc pentru cură externă cu băi reci, în perioada de vară fiind benefice organismului uman datorită gradului de salinitate foarte ridicat, dar și datorită caracterului helioterm al apei. De asemenea, lacurile conțin substanțe chimice precum clorura de natriu, sărurile de magneziu, calciul, potasiul, bromul sau iodul. Acestea nu sunt în cantități mari prezente în apă, dar toate puse la un loc au un rol din punct de vedere terapeutic foarte important.

Unități de cazare în stațiune:

Stațiunea balneară Ocna Șugatag este benefică pentru întreg județul Maramureș, având în vedere faptul că este o zonă cu o mulțime de hoteluri cu dotări corespunzătoare, având bazele de tratament modernizate, propriile cantine, spații speciale pentru activități sportive, bazinele acoperite și cluburile, bazinele în aer liber, plajele, spații comerciale, parcurile, dar și alte spații de agrement. De asemenea, în cadrul hotelurilor personalul este calificat pe anumite specialități unde se adaugă și alte spații hoteliere provenite de la alte instituții. O altă posibilitate pentru cei pasionați de peisajele montane și de aerul curat este cazarea în căsuțele de tip maramureșean, unice pentru designul lor.

Concluzii despre afecțiuni tratate la Ocna Șugatag

Stațiunea se remarcă prin numărul ridicat de lacuri sărate care atrag turiștii anual din toate colțurile României. Cei mai mulți dintre ei preferă să vină aici datorită campingului special amenajat pentru corturi. Lacul Gavril este unul dintre principalele atracții turistice din stațiune. Acesta are o adâncime de aproximativ 30 de metri, fiind cel mai mare lac antroposalin din România.  Cel mai adânc lac din stațiune este Taul  fara Fund care are o adâncime de aproximativ 33 de metri. De asemenea, Complexul Turistic Lacul Sărat este ultimul inaugurat dintre acestea. Acest loc este special amenajat, cu plajă, dușuri, hidrobiciclete și ski-jet.

În concluzie stațiunea este una deosebită, unică prin peisajele din zona respectivă și benefică pentru oamenii care suferă de bolile problematice ale vieții. Oamenii sunt mulțumiți de  condițiile oferite de stațiune, iar aceștia precizează în fiecare an că vor reveni la stațiune în cel mai scurt timp după finalizarea sejurului. Apa minerală cu clor și sodiu de la Ocna Șugatag, folosită, de obicei, sub formă de băi termale, este benefică organismului uman având efecte atât termice, chimice cât și mecanice și biologice.

Partajeaza:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Postări Asemănatoare

stranduri
Cele mai bune stranduri de la Praid

Dacă eşti iubitor de natură şi îţi place să te bucuri de efectele ei benefice, o destinaţie cu bai termale, spa şi saună revitalizează organismul