Afecțiuni tratate la Sângeorgiu de Mureș

Cuprins

Despre stațiunea balneară Sângeorgiu de Mureș

Stațiunea balneară Sângeorgiu de Mureș se află în localitatea cu același nume, ce aparține de județul Mureș, în Transilvania, România. În apropiere se află și orașul Târgu Mureș, iar la mai puțin de 30 km orașul Reghin. Așadar, localitatea se află pe drumul național DN 15 dintre aceste orașe. Stațiunea este cunoscută la nivel național pentru proprietățile apelor cu o salinitate ridicată, dar și pentru nămolul bogat în minerale. Apa de aici este cunoscută ca fiind prima din Transilvania ca și concentrație de iod(11,4 mg/l). Stațiunea se află la o altitudine de 320 m și are o suprafață de circa 13 hectare.

Scurt istoric

Prima atestare documentară a localității are loc în anul 1332, cunoscut  sub numele de “Sancto Georgio” pe atunci. Totuși, viața în această așezare și activitățile umane ce au avut loc aici își au originile încă din perioada neoliticului, în urma descoperirilor și cercetărilor arheologice efectuate. De asemenea, aici au fost descoperite și dovezi atât din perioada romană, cât și din cea dacică. Anul 1880 reprezintă descoperirea apelor sărate în solul din localitatea Sângeorgiu de Mureș, în urma căreia se și construiește un bazin pentru tratarea afecțiunilor reumatismale.

Prima dată când sunt evidențiate calitățile terapeutice ale apelor de la stațiune este în anul 1900. În acea perioadă deja stațiunea se dezvoltase, având în folosință două bazine cu apă sărată, cabinele, restaurantul cu camerele pentru închiriat și un parc. Analizele apei de aici sunt comparate cu cele din Lostorfy, Elveția, ajungând la concluzia că cele din stațiune sunt mai benefice organismului uman. După această perioadă stațiunea prinde culoare, investitorii se îndreaptă către ea și ajunge să fie cât mai cunoscută și folosită de către turiști anual.

Afecțiuni tratate la stațiunea Sângeorgiu de Mureș

Tratamentul balnear de la stațiunea Sângeorgiu de Mureș este unul complex, construit treptat odată cu trecerea timpului. În perioada interbelică se construiesc ștrandurile cu apă sărată, noi cabine, se amenajează plaja, solarul plus o bază de tratament. Tot aici se formează și nămolul mineral care este extras din sol la o adâncime mare, în același timp cu apa sărată, prin intermediul sondelor. Nămolul este folosit pentru tratamente fiind benefic organismului uman.

Primul factor balnear care a dus la ameanajarea unui ștrand și la construirea unui stabiliment pentru băi calde sau nămol a fost izvorul cu apa cu salinitate mare și concentrată, care s-a realizat prin foraj, la 860 m. Apa de aici este bogată în minerale, având un conținut de până la 124 g/l. De asemenea, aceasta este bogată în iod, fiind astfel benefică în cazul afecțiunilor ce țin de aparatul locomotor, dar și în cazul bolilor respiratorii, laringitelor, faringitelor, obezității, afecțiunilor ginecologice etc.

Indicațiile terapeutice și afecțiunile tratate la Sângeorgiu de Mureș

Sângeorgiu de Mureș este cunoscută ca fiind una dintre stațiunile care sunt folosite indiferent de categoria vârstei: copii, adulți sau vârstnici. Aceasta poate fi dedicată întregii familii. Cele 3 proceduri care sunt incluse în tratamentul de la stațiune sunt helioterapia, hidrokinetoterapia și terapia prin aerosol. Acestora li se adaugă și calitățile nămolului bogat în minerale care în combinație formează un tratament eficient în cazul copiilor cu deficit ponderal sau care au întârzieri în creșterea înălțimii sau a greutății. În cazul adulților sau a vârstnicilor, aceștia sunt atrași de efectele tămăduitoare pe care le are tratamentul de aici în cazul afecțiunilor ginecologice sau reumatismale.

Principalele boli și afecțiuni tratate în cadrul stațiunii sunt:

Unități de cazare în stațiune

Unul dintre principalele locuri de cazare aflate în zona stațiunii este Compelxul Apollo. Acesta se află în stațiune și este format din hotelurile Apollo 4 **** și Apollo 3***.  Condițiile sunt foarte bune, în cadrul complexului fiind incluse: restaurant, terasă, gădină pentru relaxare, parcare privată, internet WiFi gratuit, piscină în aer liber, ștrand, bazin cu apă sărată, SPA, bază pentru tratament și multe altele.

Concluzii despre afecțiuni tratate la Sângeorgiu de Mureș

În concluzie stațiunea balneară Sângeorgiu de Mureș este complexă și folosită de către turiștii veniți de prin toate colțurile României. Având în vedere faptul că climatul este favorabil pe tot parcursul anului, aceasta poate fi vizitată oricând. Perioadele cel mai puțin frecventate de către pacienți sunt Mai și Octombrie. În general, pentru a avea un tratament cât mai eficient și de lungă durată se indică 2 cure pe an (10 băi, o dată la 6 luni). În cazul stațiunii balneare de la Mureș cea mai indicată perioadă este în lunile cel mai puțin aglomerate. În cazul în care pacientul a primit indicații de la medic de a efectua o singură cură pe an, atunci perioada cea mai bună este în Septemrie – Octombie, astfel încât efectul tratamentului să acopere sezonul rece.

Partajeaza:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Postări Asemănatoare

stranduri
Cele mai bune stranduri de la Praid

Dacă eşti iubitor de natură şi îţi place să te bucuri de efectele ei benefice, o destinaţie cu bai termale, spa şi saună revitalizează organismul