Pârtia de schi Sovata

Cuprins

Pârtia de schi Sovata este principală atracție turistică pe timpul sezonului de iarnă. Cunoscută sub numele de Pârtia Aluniș, aceasta este împărțită în 2 porțiuni cu un grad de dificultate diferit. Oamenii preferă această locație având în vedere faptul că aici întâlnim toate condițiile necesare unui turist. De la tratamente pentru cei care suferă de boli sau afecțiuni ale organismului până la locuri destinate pentru entertainment, stațiunea în sine este un medicament pentru refacerea psihicului, dar și a fizicului.

Ce reprezintă pârtia de schi Sovata?

Singura pârtie de schi aflată pe teritoriul județului Mureș, Pârtia Aluniș este la doar câțiva km de stațiune. Aceasta este împărțită pe 2 categorii în funcție de gradul de dificultate al turistului. Cei care se află la început de drum în acest sport pot merge pe Pârtia Aluniș 2, care are o lungime de 300 m, o diferență de nivel de 30 m și este dotată cu o instalație de teleschi. Pentru cei care sunt experimentați, există cea de-a doua porțiune, numită Pârtia Aluniș și care are lungime de aproximativ 1100 m, cu o diferență de nivel de 350 m. Aceasta este dotată cu o instalație de telescaun.

De menționat faptul că ambele pârtii sunt dotate cu tunuri de zăpadă și instalații nocturne astfel încât pe tot parcursul sezonului de frig aceasta să fie menținută în cele mai bune condiții. Prețurile sunt foarte accesibile, tarifele fiind astfel:

partie schi sovata

Ghid turistic pentru stațiune pe timp de iarnă

Având în vedere faptul că stațiunea are ca și principal punct de maximă importanță sezonul estival, atunci când toată lumea are în prim plan scăldatul în lacurile bogate în proprietăți benefice organismului uman, marii proprietari s-au gândit să găsească o soluție pentru a atrage turiștii și în celelalte perioade ale anului în acest loc aflat în inima județului Mureș. Pârtia de schi Sovata este unul dintre motivele pentru care oamenii aleg să vină aici iarna.

Pe lângă distracția pe zăpadă la pârtie, anual se organizează în centrul stațiunii festivalul de sărbători cunoscut sub numele de „Serbările Zăpezii”. Având în vedere că suntem în prag de sărbători și peisajul oferit de pădurea din jur acoperită de o pătură de zăpadă este unul unic, oamenii preferă să aleagă această stațiune pentru Crăciun sau Revelion.

padure schi sovata

Tabăra de iarnă sau de schi Sovata

Pentru cei dornici de distracție și de noi experiențe alături de străini, există un program special organizat de către cei de la Outward Bound România. Rolul acestoria este de a organiza diverse tabere pe tot parcursul anului cu diferite teme pentru elevi, studenți sau adulți. Cele mai fascinante sunt cele de pe timpul iernii: tabăra de iarnă sau tabăra de schi. Conducerea organizației oferă turiștilor pe lângă cazare și masă oportunitatea de a participa la niște cursuri și activități specifice tematicii astfel încât programul să fie cât mai diversificat și interesant.

Așadar, în cazul în care aveți de gând să planificați un sejur la stațiune pe parcursul sezonului de iarnă, vă puteți interesa de acest eveniment din care puteți învăța lucruri noi și din care puteți lega frumoase amintiri. Mai multe detalii le puteți găsi pe site-ul celor de la Outward Bound România.

sovata schi partie

Locuri de cazare

Unul dintre cele mai importante hoteluri din stațiune este cel care poartă numele pârtiei de schi Sovata, Hotelul Aluniș. Se află la aproximativ 100 de m de Lacul Ursu, în centrul stațiunii și la câțiva km de pârtie. Hotelul pune la dispoziție 284 de locuri pentru turiștii veniți în stațiune.

Condițiile sunt foarte bune, hotelul fiind dotat cu piscină interioară care poate fi accesată pe tot parcursul anului, centru Spa și centru de tratament pentru cei veniți în acest scop. Centrul de Spa are în componența sa diverse tratamente de masaj printre care și hidromasarea, o sală de fitness modernă și un solar. Pentru cei veniți în familie, hotelul pune la dispoziție un loc de joacă special amenajat pentru copii.

Camerele sunt dotate cu televizor, Wi-fi gratuit, frigider și baie proprie. De asemenea, puteți comanda mâncare de la restaurantul interior al hotelului care vă pune la dispoziție diverse meniuri specifice zonei.

Echipamentul pentru schi

Pe timpul sezonului de iarnă, atunci când se desfășoară și evenimentul „Serbările Zăpezii”, sunt deschise mai multe magazine destinate pentru echipament pentru pârtia de schi. Este recomandat să aveți un echipament cât mai complex având în vedere riscurile pe care le puteți întâmpina pe pârtie și condițiile meteo din acea perioadă. Fiind o zonă muntoasă, temperaturile sunt foarte scăzute și trebuie să fiți echipați corespunzător.

De asemenea, în cazul în care sunteți pentru prima dată pe pârtia de schi Sovata și nu aveți tot echipamentul necesar pentru distracție pe pârtie, există la baza pârtiei, la cabana Repaș, un magazin special în care puteți închiria schiuri, sănii sau puteți să vă închiriați un instructor pentru schiat.

cabana repaș schi sovata

Partajeaza:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Postări Asemănatoare

stranduri
Cele mai bune stranduri de la Praid

Dacă eşti iubitor de natură şi îţi place să te bucuri de efectele ei benefice, o destinaţie cu bai termale, spa şi saună revitalizează organismul