Cele mai frumoase locuri de camping din Sovata

Cuprins

Aflată în centrul țării, stațiunea balneară Sovata ofera si locuri special amenajete pentru camping. Statiunea este recunoscută atât la nivel național cât și internațional pentru calitățile terapeutice ale apelor din lacurile din cadrul acesteia, dar și pentru locurile special amenajate pentru camping. În perioada sezonului estival are loc și apogeul stațiunii, când sunt cei mai mulți turiști prezenți. De asemenea, aici puteți găsi mâncărurile tradiționale specifice zonei, restaurantele punându-vă la dispoziție diverse meniuri pe care trebuie să le încercați.

Locațiile de camping din stațiune

Există numeroase locuri în care vă puteți instala cu cortul în stațiune sau puteți să vă parcați rulota alături de familie și prieteni. Având în vedere faptul că această zonă este foarte frecventată, zonele de camping sunt necesare pentru a ușura munca celor de la hotelurile din stațiune. De asemenea, acest tip de activitate este recomandată pentru relaxare, având în vedere faptul că instalarea cortului se face în natură, aerul de munte fiind benefic și contribuind la prevenirea bolilor respiratorii.

Sovata este recunoscută pentru tratamentele balneare, mai ales pentru lacurile bogate în săruri și proprietăți benefice organismului uman. Lacul Ursu este unul dintre cele mai căutate astfel de locuri de pe teritoriul țării noastre. Accesul la toate acestea se face la un preț accesibil, fiecare în parte având un program stabilit. Locurile pentru cort le veți găsi pe tot parcursul stațiunii.

camping sovata

Camping Stâna de Vale

Unul dintre cele mai cunoscute din stațiune, campingul Stâna de Vale se află la doar 1,5 km de zona centrală a stațiunii și vă oferă cele mai avantajoase oferte la cel mai accesibil preț din zonă. Pe malul pârâului Sebeș, sunt amplasate 55 de căsuțe de lemn, fiecare având un grad de confort în funcție de preferințele turiștilor. Posibilitățile pentru cazare sunt astfel:

  • Căsuță de lemn NORMAL pentru 2 persoane;
  • Căsuță de lemn NORMAL pentru 3 persoane;
  • Căsuță de lemn PREMIUM pentru 2 persoane;
  • Căsuță de lemn PREMIUM pentru 3 persoane;
  • Cort sau rulotă.

De asemenea există un loc special amenajat pentru parcarea mașinilor în zona campingului. Un număr limitat de căsuțe sunt dotate cu băi proprii și cu o mică bucătărie. În cazul în care nu beneficiați de aceste condiții puteți accesa grupurile sanitare și spălătoarele comune din cadrul campingului. În curtea acestuia sunt amenajate locuri pentru grătar, iar la recepție puteți găsi frigider pentru băuturi și mâncare. Tot aici puteți să vă folosiți de sursele de curent special amenajate pentru turiști.

camping stana de vale

Camping Perla Lacului

Un alt loc recomandat din zona Sovata este campingul Perla Lacului care se află pe strada Lacului, nr.9, lângă stația de microbuze din mijlocul stațiunii. Spațiul este foarte bine întreținut, iar aici aveți posibilitatea de a campa cu cortul și cu rulota. Acesta este deschis pe tot parcursul sezonului estival, iar condițiile sunt foarte bune. Campingul este înconjurat de un gard pentru protecție împotriva urșilor, iar în centru se află cabana cu recepția și grupurile sanitare, respectiv cabinele de duș comune.

În centrul stațiunii se află și un foișor de lemn care poate fi folosit pentru servirea mesei. Sub acoperișul acestuia puteți beneficia de un frigider la comun și de o priză pentru alimentarea cu curent electric. În cazul în care vreți să primiți curent la rulotă sau la cort, veți plăti costuri suplimentare. Prețurile sunt foarte accesibile, 15ron/adult pe noapte și 16ron pentru rulotă.

camping perla lacului

Camping Vasskert

Aflat la mai puțin de 2 km de Lacul Ursu, din stațiune, Vasskert este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai accesibile din stațiune. Acesta este destinat campării cu cortul sau cu rulota. De asemenea, aici puteți închiria și căsuțe de lemn în cazul în care doriți condiții mai bune. Băile comune sunt bine întreținute, iar aici aveți oportunitaatea de a vă încărca telefoanele la sursele de curent pregătite pentru turiști.

Tot în cadrul acestei locații puteți să gătiți sau să folosiți locurile special amenajate pentru mâncatul în aer liber. Acesta este un loc plăcut pentru conversații cu turiștii străini, schimb de experiențe și pentru recreere. Tot de aici aveți oportunitatea de a pleca în una dintre drumețiile care duc spre Vârful Beheci, Muntele Saca, Dealul Secului sau Vârful Zoltan.

Vasskert Camping

Camping Nemeth

Fiind una dintre cele mai luxuroase locații de camping din stațiune, Nemeth vă pune la dispoziție cele mai bune condiții pentru un sejur de neuitat la Sovata. Este situat la 3 km de Lacul Ursu, 5 km de gară și la mai puțin de 15 km de Salina Praid. Camerele sunt moderne, dotate cu televizor, Wi-Fi gratuit, baie privată, balcon și terasă liberă. Pe timpul sezonului estival puteți beneficia de piscina amplasată în curte, în aer liber.

Tot aici aveți posibilitatea de a servi micul dejun la restaurantul campingului. Puteți închiria de la recepție bicicletă, iar locurile de parcare pentru mașina sunt gratuite. Tot în cadrul acestui complex există un centru spa, dotat cu saună, jacuzzi cu apă sărată și o sală de haloterapie.

nemeth camping sovata

Partajeaza:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Postări Asemănatoare

stranduri
Cele mai bune stranduri de la Praid

Dacă eşti iubitor de natură şi îţi place să te bucuri de efectele ei benefice, o destinaţie cu bai termale, spa şi saună revitalizează organismul