Cele 7 izvoare din Baile Herculane

Cuprins

O zună cu renume la nivel național, 7 izvoare din Baile Herculane este locul pe care nu trebuie să-l ratezi în cazul în care te afli în stațiune sau pe lângă aceasta. Pe lângă faptul că stațiunea vă pune la dispoziție o mulțime de oportunități pentru un sejur de neuitat, aceasta este împărțită pe mai multe zone, în funcție de ce vreți să faceți.

7 izvoare se încadrează în lista zonelor cele mai căutate din stațiune care vă pun la dispoziție peisaje din natură, zone pentru băi termale sau la ștrand, camping, locuri de cazare și multe altele. Este cea mai avantajoază zonă pentru cei care nu vor să cheltuie foarte mulți bani într-un sejur la stațiune și care vă pune la dispoziție condițiile necesare.

Cum să ajungi la 7 izvoare dacă te afli în stațiune?

Este păcat să nu vizitați această parte a stațiune atunci când ați hotărât să veniți într-un sejur la stațiunea balneară Baile Herculane. Recomandat ar fi să faceți traseul la pas atunci când doriți să urmați drumul până în această parte a stațiune. Aveți posibilitatea să luați un microboz sau un taxiu din stațiune în cazul în care nu vreți să o luați la pas sau chiar să mergeți cu autoturismul personal însă nu veți profita de frumusețile naturii la fel de mult.

Drumul care pleacă din stațiune are ca prim obiectiv Hotelul Roman. Până acolo veți avea parte de una dintre cele mai frumoase zone de pe teritoriul țării noastre. După acest segment veți trece peste primul pod peste râul Cerna, loc în care se află și uzina de apă din stațiune. Mai departe veți întâlni al doilea pod peste râul Cerna de unde puteți devia de la drum pentru a vizita cascada din zonă.

În următoarea porțiune a drumului spre 7 izvoare veți întâlni locul unde se află râul de la care toată lumea oprește să ia apă de băut. Este una dintre cele mai bune ape de consum din zonă. Iar imediat după această zonă veți ajunge în mijlocul zonei descrise.

traseu 7 izvoare

În ce constă zona 7 izvoare de la Baile Herculane?

În această zonă întâlnim băi de toate tipurile, atât amenajate cât și naturale, în aer liber. De asemenea, această zonă este cunoscută pentru spațiile dedicate zonei de camping care au niște prețuri foarte accesibile. Parcarea mașinii este 10 lei, iar un cort de 4 persoane costă undeva la 20 de lei pe noapte. În zona de camping vă este pus la dispoziție curent electric și duș, pe timpul sezonului estival.

Pe lângă camping, în zona 7 izvoare mai întâlnim și căbănuțele de lemn care la fel pot fi închiriate pe parcursul sezonului estival la prețuri accesibile. Tot aici aveți posibilitatea de a merge la cele 2 ștranduri special amenajate, aflate în centrul acestei zone. Ștrandurile sunt destul de aglomerate vara, prețurile sunt de 10 lei/zi, iar aici aveți posibilitatea să comandați o băutură sau gustări de la bar.

Aveți posibilitatea să faceți baie și în cădițele cu apă termală de pe malul râului special amenajate pentru turiștii dornici să stea în apa caldă cu proprietăți terapeutice. Acestea pot fi accesate gratuit, iar în această zonă veți întâlni turiști pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp. Recomandat este să nu stați prea mult în această apă, mai ales dacă nu ați întrebat un medic înainte dacă vă este recomandată o astfel de baie.

camping 7 izvoare

Strandul termal “7 izvoare”

Acesta este strandul cel mai mare din cele 2 pe care le-am menționat mai sus. Este cunoscut ca fiind cel mai renumit strand cu apă termală și cu salină din stațiune. Se află la 5 km de stațiune, iar acesta vă asigura și loc de camping, parcare pentru mașină. Prețurile sunt de 10 lei/adult și 5 lei/copil.

Bazinul este destul de mare, având capacitățile unui bazin olimpic. Acesta adună mii de turiști anual, mai ales pe timpul sezonului estival când lumea preferă să vină la ștrand. Cei care nu vor să stea la hotel pot înnopta cu cortul în campingul de lângă ștrand. În cazul în care sunt toate locurile ocupate, puteți urca mai sus unde veți întâlni alta zonă de camping.

Tot aici puteți închiria și un șezlong în cazul în care doriți să vă relaxați cu o băutură răcoritoare pe marginea bazinului și să admirați frumusețea Munților Cernei care vă pun la dispoziție peisaje deosebite. Strandul 7 izvoare este unul dintre cele mai cunoscute din lista de stranduri pe care o are stațiunea Baile Herculane. Aici prețurile sunt cele mai accesibile, iar raportul preț/calitate este foarte bun.

strand 7 izvoare

De asemenea, în această zonă puteți să faceți baie și în izvoarele cu apă termală care trec pe sub podul care desparte cele 2 zone de camping. De obicei acest loc este foarte aglomerat, dar senzația e plăcută deoarece te afli într-un izvor care vine din inima munților cu temperaturi de 36 – 38 de grade Celsius.

Partajeaza:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Postări Asemănatoare

stranduri
Cele mai bune stranduri de la Praid

Dacă eşti iubitor de natură şi îţi place să te bucuri de efectele ei benefice, o destinaţie cu bai termale, spa şi saună revitalizează organismul

canionul de sare
Canionul de sare de la Praid

Praid este orașul de reședință al localității cu același nume, iar acesta se află în județul Harghita, Transilvania, România și adăpostește comori naturale nemaiîntâlnite. Este

stranduri termale
Stranduri termale la Baile Felix 2022

Ți-ai planificat sejurul pentru anul acesta alături de familie? Ești un fan al stațiunilor balneare cu stranduri termale, centre de tratatamente balneare, Spa, etc.? Din

Abonează-te la newsletter!

Beneficiază în mod regulat de informații actuale despre statiuni balneare, tratamente si oferte speciale. Abonează-te la newsletterul nostru și nu mai rata noutățile: