Colecția de poze fascinante din Baile Herculane

Cuprins

Baile Herculane se clasează în topul celor mai frumoase stațiuni de pe teritoriul țării noastre. Peisajele oferite de natură oferă posibilitatea de a face niște poze de neuitat. Valea Cernei este considerată una dintre cele mai frumoase priveliști din Masivul Mehedinți. Cele mai frumoase panorame ale acesteia le puteți vedea de pe crestele munților aflate pe trasee turistice din interiorul stațiunii sau din afara acesteia.

Care sunt principalele atracții din Baile Herculane?

Atunci când vine vorba despre o sesiune foto, stațiunea Baile Herculane vă oferă multe oportunități prin obiectivele turistice, ștrandurile, băile termale și traseele turistice în jurul cărora puteți beneficia de niște cadre deosebite pentru colecția dvs. De-a lungul stațiunii sau în afara acesteia natura constituie un rol important în imaginea de ansamblu a stațiunii care este înconjurată de pădure și de Munții Mehedinți.

vedere baile herculane

Principalele obiective turistice

Există numeroase obiective turistice prin stațiune care au o importanță istorică foarte mare. Statuia lui Hercules din centrul stațiunii este una dintre cele mai importante și pe care turiștii care vin aici nu o ratează niciodată. Stațiunea datează din perioada dacilor și a romanilor, de aceea încă există clădiri construite în stilul roman. Din această categorie fac parte și Băile Imperiale Austrice, cele două poduri: Podul de Piatră și Podul lui Dumnezeu, dar și Vila Elisabeta.

Fiecare obiectiv are povestea lui și vă poate oferi o experiență de neuitat. Cu cât vizitați mai multe cu atât veți fi mai atras de stațiune și veți dori să aflați mai multe despre ea. Baile Herculane este locul potrivit pentru oamenii care doresc să meargă într-un sejur în care să se relaxeze și în care să admire frumusețea naturii. De asemenea, acest loc reprezintă o bună oportunitate pentru cei pasionați în fotografiat.

Parcul Național Domogled – Valea Cernei

Cu siguranța una dintre cele mai importante arii protejate de pe teritoriul țării noastre, aflate în zona stațiunii balneare Baile Herculane, Parcul Național Domogled oferă posibilitatea unor sesiune de fotografii pe care nu le puteți rata în cazul în care vă aflați în apropiere, mai ales dacă sunteți profesionist, aveți aparatură și sunteți pasionat de natură.

Parcul este reprezentat de o zonă montană în cadurl căreia putem întâlni diverse elemente din sfera acesteia, precum: abrupturile calcaroare, stâncăriile, vârfuri, doline, diverse tipuri de peșteră, chei, avene etc. Toată suprafața acestui parc cuprinde mai multe rezervații naturale de referință pentru această zonă. Cele mai importante și cunoscute dintre ele sunt Rezervația Domogled, Vârful lui Stan și Cheile Corcoaiei.

Fiecare colțișor din această zonă poate oferi un peisaj de neuitat și posibilitatea de a face o fotografie de calitate, care va capta atenția oricui. De asemenea, aerul este curat, fiind zonă muntoasă, iar traseele turistice vă stau la dispoziție de-a lungul acestei zone.

valea domogled baile herculane

Care sunt avantajele pe care ți le oferă stațiunea?

Istoricul stațiunii este unul amplu, având o vechime de peste 1800 de ani, fiind una dintre cele mai vechi stațiuni balneare din întreaga lume. Este un loc de referință atât pentru cetățenii români cât și pentru străini. Există o mulțime de factori care au condus la ridicarea nivelului de atractivitate a stațiunii balneare Baile Herculane, printre care: dotarea cu aparatură de ultimă generație pentru diverse proceduri care ajută la tratarea afecțiunilor(fizioterapie, electroterapie, apucuntură etc.), frumusețea naturii și alte locuri specifice pentru recreere sau divertisment precum bazine termale sau ștrandurile.

Pădurea este frumoasă pe tot parcursul anului, iar pozele pot fi făcute oricând, mai ales iarna când stratul de zăpadă oferă o nouă imagine stațiunii. Un sejur în această perioadă poate fi de neuitat, fiind un adevărat medicament care va aduce dopamină creierului nostru din punct de vedere vizual.

iarna baile herculane

Ce mai puteți descoperi în jurul stațiiunii Baile Herculane?

Există și alte oportunități pentru cei pasionați de fotografii pe lângă frumusețile naturii pe care le are stațiunea Baile Herculane în cadrul acesteia. Cascada Vânturătoarea este una dintre cele mai spectaculoase de pe teritoriul țării noastre și se află la doar câțiva km de stațiune. Aceasta este recunoscută pentru frumusețea apei care cade de la o înălțime de 40 m. La baza cascadei se află un prag care face ca apa să aiba aspectul unei ploi care uneori, prin intermediul vântului formează o serie de curcubee.

Tot la câțiva km de stațiune se află și Cazanele Dunării, care reprezintă o altă zonă de important interes la nivel național, la fel ca și Baile Herculane. Această zonă de defileu a Dunării cuprinde și una dintre cele mai mari statui sculptate din lume, Chipul Lui Decebal, care reprezintă unul dintre principalele monumente sculptate în munte din Europa. Apogeul va fi atins atunci când vă veți afla pe vapor în drumul spre Cazanele Mari. Acest traseu este unul dintre cele mai importante din Europa.

Așadar, zona aceasta vă pune la dispoziție cele mai frumoase locuri din România. Aici vă puteți face un album de neuitat alături de familie, prieteni sau persoana iubită.

cazanele baile herculane

Partajeaza:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Postări Asemănatoare

stranduri
Cele mai bune stranduri de la Praid

Dacă eşti iubitor de natură şi îţi place să te bucuri de efectele ei benefice, o destinaţie cu bai termale, spa şi saună revitalizează organismul