Obiective și atracții turistice de vizitat la Saturn

Table of Contents

Aflată la câțiva km de stațiunea Mangalia și la mai bine de 40 km de orașul Constanța, stațiunea Saturn se enumeră printre principalele atracții turistice de pe litoralul țării noastre. Aceasta este foarte avantajoasă având în vedere faptul că toate spațiile de cazare sunt înconjurate de vegetație combinând astfel aerosolii oferiți de apa sărată a mării cu aerul curat oferit de la cazare. Pentru un sejur relaxant în care aveți mai multe obiective și atracții turistice de vizitat în zonă, stațiunea Saturn este locul potrivit în cazul în care sunteți cu prietenii, familia sau persoana iubită.

Plaja Saturn

Plaja Saturn

Principala atracție turistică din stațiune este plaja care îi poartă numele, loc în care anual trec mii de turiști și care este plin în sezonul estival. Având în vedere faptul că este pe litoralul Mării Negre, aceasta are un rol foarte important în ceea ce privește ramura turismului din zonă. De-a lungul acesteia puteți închiria un șezlong sub umbreluță sau pur și simplu puteți veni cu prosopul dvs. și să vă așezați oriunde pe plajă. Aceasta este întreținută în fiecare zi, pe timp de noapte, de către muncitorii angajați să îndrepte nisipul. Locuri de parcare sunt o mulțime exact la intrarea pe plajă, așadar nu vă faceți probleme în cazul în care veniți mai de departe și v-ați hotărât să luați și mașina. În cazul în care doriți să consumați o băutură răcoritoare puteți comanda de la terasele amplasate lângă plajă.

Muzeul de arheologie Callatis

Muzeul de arheologie Callatis

Una dintre cele mai importante atracții turistice istorice din zona litoralului, Muzeul Callatis prezintă istoria cetății Callatis care știm că a avut o importanță mare de-a lungul timpului. După ce mai multe obiecte din perioada neolitică, greacă și romană au ieșit la iveală, în urma recondiționării muzeului, acesta a fost inaugurat în anul 1959. Cel mai important obiectiv, din punct de vedere istoric, de pe malul litoralului românesc se află în orașul stațiune Mangalia, care este la mai puțin de 3 km de stațiunea Saturn. Având în vedere faptul că Stațiunea Saturn aparține din punct de vedere administrativ de orașul Mangalia, acestea sunt într-o strânsă legătură.

Herghelia Mangalia

Herghelia Mangalia

Ținându-se cont de condițiile geoclimaterice de formare a acestui tip de rase de cai, la numai 3 km de orașul Mangalia, spre Nord, există o herghelie care are în interior cai de origine arabă cu calități deosebite și de o frumuseșe rară. Aceasta este folosită ca atracție turistică, dar și ca centru de agrement. Aici puteți practica plimbări de agrement prin stațiune sau chiar pe malul Mării Negre, iar aici, de asemenea, se organizează concursuri de echitație, așadar, în cazul în care sunteți admiratori al acestui sport puteți să vă interesați dacă în perioada sejurului dvs. se organizează vreun concurs aici. Tot aici se organizează spectacole cu tematică istorică pentru turiști.

Moscheea Esmahan Sultan

Moscheea Esmahan Sultan

Moscheea Esmahan Sultan este una dintre atracțiile turistice din zona stațiunii care se află pe lista monumentelor istorice din județul Constanța. Aceasta a fost construită în cea de-a doua jumătate a secolului al XVI-lea, fiind înconjurată de un cimitir islamic unde puteți întâlni morminte vechi de peste 300 de ani. Moscheea este un lăcaș de cult musulman, situată în orașul Mangalia, în care cei de această religie, în principiu vârstnicii, obișnuiesc să meargă săptămânal la slujbă. Având în vedere istoricul pe care îl are în spate și designul specific, Moscheea Esmahan Sultan reprezintă o atracție turistică importantă pentru litoralul Mării Negre.

Plaja Mangalia

Plaja Mangalia

În cazul în care v-ați hotărât să stați mai mult de 1 zi în această stațiune și considerați că ați vrea sa mai încercați o altă plajă din zonă, următoarea cea mai apropriata de Plaja Saturn este Plaja Mangalia. Lângă aceasta este amplasat portul turistic din Mangalia, iar în paralel cu aceasta este faleza de pe litoralul Mării Negre, unde puteți admira frumusețea mării și unde puteți face poze frumoase. Plaja este destul de întreținută, aveți posibilitatea de a închiria un șezlong în cazul în care doriți să vă relaxați și să vă feriți de soare puteți închiria un șezlong sub umbrelă, însă dacă doriți să vă bronzați, puteți veni cu prosopul/lenjeria dvs. în locurile special amenajate. Tot în această zonă, pe faleză sau în zona portului turistic întâlniți mai multe restaurante cu mâncare specifică zonei unde puteți mânca sau consuma o băutură răcoritoare.

Pădurea Comorova

Padurea Comorova

Aflată la Nord de Mangalia, Pădurea Comorova reprezintă fragmentul de vegetație format, în principiu, din stejari, cedri, chiparoși și pini, de pe litoralul Mării Negre. Tot aici regăsiți și un parc care a fost creat printr-o hotărâre a Guvernului României, în anul 1998. În trecut pădurea a fost ocrotită și îngrijită, iar în prezent la marginea acesteia au apărut stațiunile de tip balneoclimateric ale orașului Mangalia unde sute de români și străini vin an de an pentru tratamentele împotriva bolilor sau diverselor afecțiuni. Toate acestea au fost clădite în cea de-a doua jumătate a secolului al XX-lea și sunt active și la momentul actual.

Postari Asemanatoare