Obiective și atracții turistice de vizitat la Praid

Table of Contents

Una dintre cele mai mari resurse de sare de pe teritoriul țării noastre care aduce anual sute de turiști în interiorul acesteia, Salina Praid intră în categoria celor mai importante atracții turistice de la noi din țară. De asemenea, în această zonă există mai multe obiective și atracții turistice de vizitat pe care nu trebuie să le ratați. Aici găsim cele mai mari zăcăminte de sare din Europa, un depozit ajungând să aibă diametre de 1,2 X 1,4km. Pe lângă aerul curat din interior, aici puteți participa la diverse activități, printre care: slujba la biserica din interiorul salinei, tratarea la centrul de speleo și climatoterapie, o baie la ștrandul de apă sărată, aflat la 200 de m de la intrare și multe alte activități.

Mocănița Sovata

Una dintre cele mai renumite atracții turistice din această zonă este Mocănița Sovata, care are un traseu stabilit și cu care puteți admira frumusețea peisajelor din jur și a punctelor importante. Aceasta este o locomitvă pe aburi, care face parte din seria celor 10 locomotive care au fost construite în anul 1949, într-o fabrică din Polonia, 2 dintre acestea ajungând pe teritoriul țării noastre. Aceasta funcționează pe lemn și cărbune tare și a fost conservată într-un depou, la Sibiu, până în anul 2011, după care a fost folosită în scopuri turistice. Aceasta are 4 vagoane, tip gondolă, care au fost construite pe rând, în anii 1953, 1985 și 1991.

Lacul Ursu

Lacul Ursu

Aflat în stațiunea Sovata, în apropierea Salinei Praid, Lacul Ursu este unul dintre lacurile cu proprietăți terapeutice care atrage anual mii de turiști, având perioada cea mai aglomerată în sezonul estival. Este amplasat în centrul stațiunii Sovata, având o mulțime de restaurante și locuri de cazare în jurul acestuia. Pontonul aflat la malul lacului dinspre stațiune este special amenajat, iar cei care vor să facă baie și să stea la soare pot închiria un șezlong de la cei care se ocupă de întreținerea lacului, la prețuri acceptabile. Lacul este cunoscut pentru tratarea diverselor afecțiuni ale oamenilor bolnavi.

Rezervația naturală Dealul Sării

Rezervația naturală Dealul Sării

Această atracție este una dintre cele mai frumoase părți ale Transilvaniei, amplasată la Sud-Vest de Stațiunea Praid, având o suprafață de peste 66 ha și suprapunându-se peste Muntele de Sare de la Praid(care are o altitudine maximă de 576m). Defileul îl puteți întâlni în partea de S-V a rezevației, care s-a format cu ajutorul pârâului Corund care a dus la retezarea muntelui de sare, mărindu-și adâncimea și lăsând în urma sa pereți abrupți de sare. Tot aici puteți întâlni și doline în sare, spălări de versant, izvoare de apă sărată și chei în sare.

Muzeul pălăriilor de paie din Crișeni

Aflat în mijlocul județului Harghita, în comuna Atid, satul Crișeni, Muzeul pălăriilor de paie apare datorită tradițiilor din zonă în meșteșugăritul pălăriilor confecționate din paie. Acesta s-a deschis în anul 2001, la inițiativa unui om de afaceri ungur, care se ocupa de această afacere cu confecționarea pălăriilor de peste 3 decenii. Acesta a fost creat într-o clasă tradițional țărănească din sat care a fost între timp renovată. În interiorul acestuia puteți afla tainele meșteșugăritului și puteți descoperi diverse colecții de pălării din paie interesante. În curtea muzeului există o colecție de pietre naturale cu diferite forme.

Lacul Negru

Lacul Negru

Cel mai folosit loc din stațiunea Sovata, aflată la câțiva km de Salina Praid, Lacul Negru este special amenajat pentru cei care au probleme de sănătate, iar aici veți găsi apa și nămolul cu cele mai bune calități terapeutice din zonă. Există două variante: puteți face baie în bazinul exterior special amenajat unde apa este încălzită la o temperatură cuprinsă între 27-30 grade Celsius sau în Lacul Ursu, unde temperatura este aproximativ 27 de grade. Tot aici, în baza de tratament puteți beneficia de mai multe procedee pentru refacerea organismului, precum împachetările cu nămol sau alte procedee din acest domeniu. În sezonul estival zona aceasta este foarte aglomerată, având în vedere faptul că raportul preț-calitate este unul foarte bun. Zona este frumoasă, climatul este favorabil, iar prin zonă găsiți o mulțime de restaurante și terase unde puteți mânca bine, la prețuri accesibile.

Casa de fluturi exotici

Casa de fluturi exotici

Toți turiștii care trec pe la Salina Praid nu ezită să viziteze și casa de fluturi exotici, fiind singura casă de acest tip din Transilvania. Aceasta are un design deosebit care iese în evidență, atât prin frumusețea cât și prin unicitatea lui. În interiorul acesteia se regăsesc sute de specii de fluturi, realizând astfel o colecție unică, nemaiîntâlnită pe teritoriul țării noastre. Speciile exotice sunt ținute într-un incubator sub formă de ou care le oferă condițiile necesare pentru a supraviețui. Ideea a plecat de la un cuplu de tineri care a revenit în țară după o lungă perioadă petrecută în Anglia, inspirându-se de acolo. Clădirea are 500 de metri pătrați și este foarte bine organizată, oferind turiștilor posibilitatea de a interacționa cu insectele din interior. Tot în interiorul acesteia puteți achiziționa un suvenir de la magazinul de acolo.

Postari Asemanatoare