Obiective și atracții turistice de vizitat la Buziaș

Table of Contents

Fiind una dintre cele mai importante stațiuni din zona județului Timiș, stațiunea balneară Buziaș este o bună locație unde puteți descoperi obiective și atracții turistice de vizitat în zona ei. Stațiunea datează de pe vremea romanilor, fiind cunoscută sub numele de Ahibis. De-a lungul timpului a trecut prin numeroase etape ale istoriei, reușind să devina localitate balneară abia în anul 1819. Astăzi, în stațiune vin anual mii de turiști pentru a se trata. Stațiunea este recomandată pentru cei cu boli cardiovasculare, ale sistemului respirator, ale tubului digestiv și multe altele.

Muzeul Banatului

Muzeul Banatului

Unul dintre cele mai importante obiective turistice ale județului este Muzeul Banatului, aflat în orașul Timișoara. În cazul în care vă aflați la stațiunea Buziaș, aceasta se află lângă municipiul județului Timiș, unde puteți descoperi frumusețea orașului și principalele atracții turistice. Muzeul Banatului găzduiește una dintre cele mai frumoase colecții arheologice de pe teritoriul țării noastre, printre care și Sanctuarul Neolitic de la Parța, un monument unic în Europa. Muzeul este construit pe mai multe secții, printre care: istorie, arheologie, științe ale naturii, dar și Laboratorul Zonal de Restaurare. În anul 2016 este recunoscut ca fiin Muzeul Național al Banatului. La finalul secolului al XIX-lea este medaliat cu bronz în urma participării acestuia la o expoziție din Budapesta.

Parcul Buziaș

Parcul Buziaș

Având în vedere faptul că ne aflăm în stațiunea balneară Buziaș, în orașul care îi poartă numele găsim unul dintre cele mai frumoase parcuri din zonă. Având o suprafață de 20 hectare acesta conține o mulțime de specii de copaci rare, cel mai important fiind Platanul. Cel mai important punct de atracție din parc este colonada de 500 m, construită pe stil turco-bizantin, în anul 1875 care este unică în toată Europa. Colonada se află în jurul parcului și are rol de a face conexiunea între Izvorul Iosif, bazar, Hotelul Phoenix și Izvorul Mihai și de a proteja turiștii care doresc să se plimbe prin parc de ploaie și ninsoare. De asemenea, aceasta îi oferă un aspect specific parcului, fiind una dintre cele mai mari frumuseți din zonă.

Bastionul Maria Theresia

Bastionul Maria Theresia

O parte din Cetatea Timișoarei, Bastionul Maria Theresia, a supraviețuit mai mult de 300 de ani pe teritoriul țării noastre, în zona Banatului. Aceasta a fost construită în prima jumătate a secolului al XVIII-lea. Bastionul era cunoscut în acea perioadă sub numele de Ravelinul Depozitului de Proviant, denumirea schimbându-se la câțiva ani mai târziu ca și un omagiu pentru regină. Cetatea avea în componeță 8 bastioane, fiecare destinat pentru o anumită funcție. Bastionul Maria Theresia a fost construit pentru alimente, la acea perioadă după ce această cetate a fost cucerită de Imperiul Habsburgic și reconstruită ajungând la o suprafață de 10 ori mai mare decât cea inițială. Cu ajutorul fondurilor europene, bastionul a intrat în reabilitare după anii 2000, fiind redeschis pentru public în anul 2010.

Muzeul balnear Buziaș

Muzeul balnear Buziaș

Aflat în orașul Buziaș, acesta este primul muzeu din România de acest tip, fiind construit în anul 1987. Fiind susținut de Muzeul Banatului din Timișoara, oamenii de aici au reușit să dezvolte și mai mult această ramură a turismului, construind această clădire cu o importanță foarte mare pentru cei din zonă. Aici puteți regăsi elemente ce țin de istoria orașului tip stațiune Buziaș și evenimentele întâmplate în acest loc, inclusiv istoria descoperirii proprietăților terapeutice ale apelor folosite la tratamentele pentru boli și afecțiuni. Acesta este format din mai 6 săli, fiecare având propria tematică, reușind astfel să-i ofere unicitate.

Biserica romano-catolică

Biserica romano-catolică

Construită în prima jumătate a secolului al XIX-lea, Biserica romano-catolică din Timișoara este o atracție turistică vizitată anual de mii de turiști pentru frumusețea ei, dar și pentru interesele religioase. Construcția este făcută în stil neogotic, între anii 1912-1919. Aceasta are 4 turle, dintre care 2 sunt mai mari și ating o înălțime de 57 m.  Prima sfințire are loc în anul în care construcția a fost finalizată, în ziua Adormirii Maicii Domnului. Lucrările au durat atât de mult din cauza Primului Război Mondial și a crizei de după acesta. În ziua de astăzi, biserica este la fel de strălucitoare, oferind un design deosebit și fiind o frumusețe din mijlocul orașului.

Castelul Huniade

Castelul Huniade

Cea mai veche clădire din orașul Timișoara, Castelul Huniade este un monument istoric care pe parcursul timpului a fost distrus și refăcut de mai multe ori. Până la finalul celui de-al doilea Război Mondial acesta a avut un rol foarte important din punct de vedere strategic, fiind folosit ca și cazarmă. După această perioadă devine una dintre cele mai importante piese de muzeu ale Banatului. Castelul are un turn, construit sub formă rectangulară, ferestre de dimensiuni mici și finalizat cu cremeluri. Design-ul este unul unicat, care se mulează foarte bine cu celelalte clădiri din zona aceasta. Și în ziua de astăzi muzeul este cunoscut pentru patrimoniul pe care îl are, fiind împărțit în două secții de istorie și științe ale naturii.

Postari Asemanatoare