Obiective și atracții turistice de vizitat la Băile Tușnad

Table of Contents

Chiar dacă este cea mai mică stațiune balneară din țară, Băile Tușnad este recunoscută pentru numărul de obiective și atracții turistice de vizitat din zonă. Istoria stațiunii este amplă, aceasta fiind înființată în secolul XIX, distrusă pe timpul revoluției din 1849 și reconstruită în următoarea perioadă. Aceasta aparține orașului care îi poartă și numele. Este recunoscută la nivel european pentru calitățile terapeutice ale apelor și este vizitată anual de un număr ridicat de turiști din colțurile țării, dar și de peste hotare. Este amplasată în județul Harghita, zona Transilvaniei.

Lacul Sfânta Ana

Lacul Sfânta Ana

Primul obiectiv turistic din zonă care este și de cea mai mare importanță este Lacul Sfânta Ana, care are un renume cunoscut la nivel european. Acesta este unic prin modul de formare pe fundul unui vulcan stins în masivul Ciomatu. Acesta aparține unei rezervații naturale pe nume Mohoș și se află la o altitudine de aproximativ 1000 m. Se află la o distanță de 35 km de Târgu Secuiesc, iar legăturile până la lac sunt accesbile cu mașina. Lacul nu are o adâncime foarte mare, dar oferă o priveliște foarte frumoasă turiștilor care de cele mai multe ori preferă să facă o poză pentru albumul de familie. De asemenea aici întâlniți o mulțime de locuri special amenajate cu negustori de unde puteți achiziționa un suvenir ca amintire.

Muzeul de apă minerală

Muzeul de apă minerală

Aflat în centrul Tușnadului, Muzeul de apă minerală este locul în care veți afla toată istoria apei potabile și a proprietăților balneoclimaterice din stațiunea Băile Tușnad. Așadar, înainte de a intra în stațiune este recomandat să cunoașteți toate întâmplările și procedeele desfășurate în această zonă de-a lungul timpului. Este foarte interesant și veți afla lucruri noi pe care nu le știați în legătura cu aceste ape și cu siguranță veți rămâne cu o amintire plăcută. Muzeul a fost fondat cu ajutorul Asociației de Turism și Ocrotire a Naturii din Miercurea Ciuc. Se află între Miercurea Ciuc și orașul Băile Tușnad, așadar pentru a înțelege cum a apărut stațiunea și principiul de funcționare al acesteia merită să faceți o vizită acestui muzeu.

Cimitirul din Pasul Cașin

Cimitirul din Pasul Cașin

Următoarea atracție turistică se află tot în județul Harghita, lângă localitatea Lăzărești. Cimitirul din Pasul Cașin reprezintă un monument făcut în memoria eroilor maghiari pașoptiști care și-au pierdut viața în bătălina din anul 1849 cu rușii și austriecii. 200 de soldați au reușit să țină piept unei armate de 10 ori mai numeroase, de aceea acest loc are o importanță foarte mare istorică pentru zona respectivă. În această luptă punctul strategic era foarte bine organizat, iar rușii au reușit până la urmă să pătrundă cu ajutorul unui trădător care le-a arătat singurul drum printre munți. Acolo veți întâlni mai mult de 100 de stâlpi funerari care sunt sculptați în lemn și oferă o imagine frumoasă cimitirului.

Muzeul satului din Cozmeni

Muzeul satului din Cozmeni

Aflat în satul Cozmeni, din județul Harghita, acest muzeu reprezintă o clădire veche care datează din anul 1883 și în interiorul căreia veți găsi expoziții vieții autentice de la sat din acea perioadă. Aceasta este situată în centrul orașului, iar la intrare veți găsi afișat un număr de telefon. După ce veți lua legătura cu persoana respectivă, aceasta va veni într-un timp cât mai scurt și vă va face o prezentare a istoriei satului și vieții din acea perioadă. Este un loc specific pasionaților de istorie și celor curioși de condițiile de trai din perioada secolului al XIX-lea.

Piatra Șoimilor

Piatra Șoimilor

Aflată în aria protejată, pe teritoriul administrativ al stațiunii Băile Tușnad, această atracție turistică este deosebită prin modul de formare al acesteia. Reprezintă o stâncă care s-a format dintr-o rocă magmatică de o culoare brun-cenușie care are vegetație lemnoasă de jur împrejur. Aceasta oferă o priveliște deosebită asupră defileului râului Olt, stațiunii din Tușnad, dar și a munților aflați în zonă. Așadar, în cazul în care doriți o fotografie panoramică ce cuprinde cele mai frumoase peisaje din zonă și sunteți pasionați de fenomenele stranii ale naturii, acesta este locul potrivit. Traseul până aici este marcat cu un triungi de culoare roșie și durează aproximativ o oră și jumătate.

Lacul Ciucaș

Lacul Ciucaș

Ultima atracție turistică de pe lista noastră este Lacul Ciucaș. Acesta se află la baza stațiunii și s-a format acum aproximativ 130 de ani, la o altitudine de 640m, cu ajutorul apei ce se varsă din râul Olt, unul dintre cele mai mari râuri de pe teritoriul țării noastre. Reprezintă principalul curs de apă al stațiunii și a fost renovată de mai multe ori în timp, fiind una dintre cele mai importante locații din stațiune. Peisajul este unul frumos, lacul fiind înconjurat de pădure și bogat în floră și faună. De asemenea, lângă acesta este amenajat și un ștrand. Lacul nu este întreținut, fiind foarte multă vegetație în acesta, însă peisajul pe care îl oferă este unul foarte frumos. Poate în viitor se va investi mai mult în această zonă și va deveni o atracție de o importanță și mai mare pentru țara noastră.

Postari Asemanatoare