Obiective și atracții turistice de vizitat la Băile Herculane

Table of Contents

Fiind una dintre cele mai bine așezate stațiuni balneare din țară, exista o mulțime de obiective și atracții turistice de vizitat la Băile Herculane. Această stațiune este recomandată pentru orice categorie de vârstă: copii, adulți și vârstnici. Este cea mai veche și cea mai dezvoltată stațiune balneară din țară și chiar din Sud-Estul Europei. Turismul este foarte dezvoltat și este în continuă dezvoltare având în vedere că sute de mii de oameni își fac apariția în stațiune de la un an la altul. Aici puteți găsi condiții de cazare la prețuri foarte accesibile, inclusiv camping-uri special amenajate.

Grota Haiducilor

Grota Haiducilor

Aflată lângă stațiune, Grota Haiducilor este una dintre cele mai cunoscute atracții turistice de la Băile Herculane. Mai este cunoscută și sub numele de Peștera Hoților, are o dimensiune relativ mică, aproximativ 143 m. Este foarte accesibilă, fiind poziționată lângă șosea, la o altitudine de mai puțin de 200 m, în Munții Cernei. Aici veți întâlni numeroase semnături pe pereți care datează din anul 1820. În urma unor săpături arheologice s-a constatat faptul că grota a fost folosită chiar din perioada paleoliticului, fiind declarată rezervație arheologică. Aceasta se află lângă unul dintre izvoarele termale din stațiune, iar dacă doriți să faceți o baie în apele cu proprietăți benefice organismului uman puteți coborî la marginea râului unde sunt special amenajate mici bazine pentru tratare. Tot aici se află și un restaurant unde puteți să savurați o mâncare tradițional românească.

Cazanele Dunării

Cazanele Dunării

Cea mai vizitată atracție turistică din această zonă este Cazanele Dunării care are o poveste destul de frumoasă în spate. Pe malul Dunării, la Orșova sau Dubova, veți întâlni ambarcațiuni special amenajate pentru o plimbare pe Dunăre cu un ghid turistic care vă va prezenta rând pe rând istoria fiecărei atracții turistice din zonă. Cea mai cunoscută este Chipul lui Decebal, care atrage mii de turiști anual datorită frumuseții acesteia și autenticității. În funcție de timpul pe care îl aveți la dispoziție puteți închiria vaporașul pentru un sejur mai lung și mai relaxat pe Dunăre, iar dacă doriți să finalizați traseul mai rapid puteți închiria o șalupă. Cu vaporașul petreceți în jur de 3 ore, iar cu șalupa puteți finaliza într-o oră și jumătate.

Parcul Natural Porțile de Fier

Parcul Natural Porțile de Fier

Situată la granița dintre județele Mehedinți și Caraș-Severin, Porțile de Fier reprezintă una dintre cele mai frumoase și interesante atracții turistice de pe teritoriul țării noastre având în vedere importanța acesteia și istoria pe care o are în spate. La bazele acesteia se află și un muzeu istoric cu un patrimoniu bogat în care puteți afla și mai multe despre principiul de funcționare și principalele elemente componente ale hidrocentralei. Această hidrocentrală este cunoscută și pe plan internațional, fiind cea mai mare de la noi din țară.

Chipul lui Decebal

Chipul lui Decebal

Chipul lui Decebal este cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa și se clasează pe locul 6 în lume. Reprezintă statuia regelui Decebal al dacilor, unul dintre cei mai importanți conducători ai strămoșilor noștri. Aceasta este recunoscută atât pe plan național cât și internațional, reprezentând o mândrie a țării noastre. Reprezintă un basorelief înalt până la 40,5 m și având o lățime de 25 m. Construcția s-a desfășurat pe parcursul a 10 ani de zile, începând din anul 1994 și finalizându-se în 2004. Mii de turiști vizitează anual această zonă. Există 2 posibilități, pe apă sau pe șoseaua care duce la baza statuii. Cea mai bună variantă este cu șalupa deoarece veți avea ocazia să vedeți statuia de la o distanță mai mică și să-i aflați frumoasa istorie de la ghidul turistic care vă va însoți.

Statuia lui Hercules

Statuia lui Hercules

Simbol al stațiunii, turnată în bronz de maeștrii austrieci, Ramelmayer și Grantz, este una dintre cele mai frumoase atracții din zonă. Zeul Hercules este reprezentat sub forma unei statui cu pielea leului din Nemeea pe umărul stâng și cu o măciucă. Statuia ia naștere în anul 1847 în locul fântânii din marmură roșie care se afla în mijlocul stațiunii. Atunci când ești în vizită la stațiune, o poză din albumul foto nu poate lipsi fără statuia lui Hercules, având în vedere importanța acestuia în legendele din Olimp.

Cascada Vânturătoarea

Cascada Vânturătoarea

Valea Cernei este unul dintre cele mai importante zone de atracții turistice din S-V României. În această arie există o mulțime de obiective și atracții turistice de vizitat însă cea mai spectaculoasă este Cascada Vânturătoarea. Aceasta este unică din cauza faptului că este cascada cu cea mai lungă cădere liberă de la noi din țară, aproximativ 40 m. Aceasta are 2 trepte care măsoare în totalitate 50 de m. Unul dintre aspectele pe care trebuie să le luați în evidență este faptul că pentru a ajunge la aceasta trebuie să depuneți puțin efort. Va trebuie să porniți pe traseul de la capătul Lacului Prisaca, loc unde vă puteți parca mașina și să o luați la pas. Pe parcursul traseului puteți admira mai multe peisaje frumoase, iar acesta vă va ghida cu ajutorul semnalelor de pe copaci până veți ajunge la cascadă.

Postari Asemanatoare