Obiective și atracții turistice de vizitat la Băile Govora

Table of Contents

Atunci când vine vorba de obiective și atracții turistice de vizitat, stațiunea Băile Govora se clasează în categoria așezărilor care își au originea încă din cele mai vechi timpuri. Ca și stațiune balneară și ca localitate a început să se dezvolte abia în cea de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea. De atunci și până în prezent s-a dezvoltat în continuu, atrăgând turiști pe tot parcursul anului. Cel care descoperă puțurile de apă termală este țăranul Gheorghe Ciurea. În urma acestei descoperiri, mai mulți specialiști devin interesați de locație și analizează proprietățile apei reușind să ajungă la concluzia că aceasta este benefică organismului uman, drept pentru care va deveni un centru pentru tratarea diverselor afecțiuni.

Atelierele de ceramică de la Horezu

Atelierele de ceramică de la Horezu

Horezu este o localitate aflată la o distanță mai mică de 20 km de stațiunea Băile Govora. Aici se regăsesc cele mai mari ateliere de ceramică de la noi din țară, fiind cunoscută și pe plan internațional ca având partenierat cu mai multe firme străine și producând anual milioane de elemente de ceramică. Există o mulțime de elemente expuse pe marginea drumului pe care le puteți expoziționa, iar aici puteți afla și procesul prin care acestea sunt făcute, în cazul în care sunteți curioși, mergând la atelierele de ceramică din localitate. Anual mii de turiști opresc în această localitate și achiziționează câte un suvenir prin care să-și reamintească faptul că au trecut prin locul acesta.

Salina Ocnele Mari

Salina Ocnele Mari

Aflată doar la mai puțin de 10 km de Râmnicu Vâlcea, Salina Ocnele Mari este un loc pe care merită să-l vizitați și în care puteți petrece mai mult timp datorită aerului benefic sistemului respirator. Cei care suferă de afecțiuni ale acestuia, sau de boli precum astm, obișnuiesc să frecventeze această salina pentru a se trata. Din anul 2009 au încetat exploatările, locul devenind atracție turistică. Există un microbuz care se deplasează de la suprafață spre interiorul salinei pentru a ușura accesibilitatea turiștilor. Totul este frumos și organizat în interior. Aveți posibilitatea de a juca tenis de masă, biliard sau alte jocuri ce țin de aptitudinile dvs. practice.

Muzeul Trovanților Costești

Muzeul Trovanților Costești

Facând parte din planul de viitor al dezvoltării turismului din zona Horezului, Muzeul Trovanților din Costești, care în același timp este și rezervație naturală, este un loc pe care trebuie să-l vizitați dacă vă aflați prin zonă, mai ales dacă sunteți pasionați de lucrurile stranii din natură. Trovanții reprezintă cimentările locale din masa nisipurilor, iar prin secreția neuniformă a cimentului din aceștia reușesc să construiască diferite forme uneori chiar și bizare. Povestea prin care s-au format aceste fenomene stranii ale naturii o veți afla la fața locului și cu siguranță veți rămâne fascinați atât de frumusețea lor cât și de storyline-ul acestora.

Cheile Bistriței

Cheile Bistriței

O atracție turistică care este și rezervație naturală, Cheile Bistriței, are o lungime de 1.2 km și poate fi străbătută și la pas pentru a putea admira fiecare frumusețe a acesteia. De asemenea, la intrare în acestea, puteți întâlni Mănăstirea Bistrița care, la rândul ei, poate fi vizitată. Pe parcursul traseului veți putea admira frumoase peisaje. Taxa de intrare este de 5 lei, iar după ce ați achiziționat biletul, puteți să-l folosiți de mai multe ori în aceeași zi. Drumul șerpuit pe acest traseu este circulabil pentru mașină, însă singura problemă este că din când în când mai cad pietre de pe versanți, așadar trebuie să conduceți cu prudență. Tot pe acest traseu puteți vizita până la 22 de peșteri, însă cele mai cunoscute sunt Peștera Liliecilor și Peștera Urșilor.

Muzeul “Nicolae Bălcescu”

Muzeul “Nicolae Bălcescu”

Unul dintre cei mai cunoscuți oameni din istoria României este Nicolae Bălcescu. În memoria acestuia s-a construit muzeul în anul 1968, după ce în anul 1948 proprietarul clădirii a donat-o statului. Acest muzeu este deschis și în ziua de astăzi, purtându-i numele marelui scriitor și revoluționar. Acesta se află pe Valea Topologului, în satul natal al acestuia și este vizitat anual de mii de oameni, pasionați de istorie și de bibliografia scriitorului. Colecțiile din patrimoniul muzeului ating un număr de aproximativ 15.000 de elemente ce țin de amintiri legate de Nicolae Bălcescu și familia acestuia. Locația este deosebită și construită cât mai autentic perioadei în care scriitorul a trăit reușind să transmită vizitatorului atmosfera din acele timpuri și să lase un feedback plăcut.

Culele de la Măldărești

Culele de la Măldărești

Lista de atracții turistice nu se oprește aici. Pentru cei pasionați de istorie și de arhitectură, Culele de la Măldărești sunt o oportunitate bună pentru a descoperi lucruri noi și interesante. Din cauza atacurilor turcești din acea perioadă sau a haiducilor care veneau din zonele de pădure pentru a asalta averea boierilor din zona de la Norde de Dunăre, aceștia au luat ca măsuri construcția unor case boierești construite sub forma unei fortificații pentru a fi cât mai eficiente în apărarea împotriva celor care atacau. Această denumire provine din limba turcă, în care cuvântul „kúla” înseamnă turn. Cele mai renumite sunt Cula Greceanu și Cula Duca, ce au o poveste fascinantă în spatele acestora ce așteaptă să fie descoperită. Acestea au apărut la începutul secolului al XVI-lea și s-au menținut de atunci până în prezent fiind una dintre cele mai importante atracții turistice ale zonei Horezu.

Postari Asemanatoare