Atracțiile turistice la Băile Herculane și împrejurimi

Cuprins

Gara feroviară, în stil baroc a fost construită în 1886 sub îndrumarea arhitectului A.D. Serres. Se pare că arhitectul s-a inspirat de la castelul de vânătoare al împărătesei Maria Tereza, din apropierea Vienei pentru această clădire. Inițial, gara a fost casa de vânătoare a împăratului Franz Iosif al Austriei, urmând ca apoi să fie folosită pe post de gară. 

Gara Baile Herculane

Clădirea Cazinoului a fost Construită între anii 1862 – 1864 în stil baroc austriac după planul arhitectului Wilhelm von Doderer. Cazinoul era renumit pentru coloanele lui și în topul destinațiilor aristocraţiei imperiale a vremii. Clădirea cazinoului este una impresionantă, cuprinzând o sală de spectacole, un restaurant şi un chioșc. Faimoasă este și Sala de Argint, unde, in urmă cu un secol se juca ruleta şi alte jocuri de noroc. Astăzi, clădirea funcționează ca muzeu. Cazinoul din Băile Herculane era celebru și pentru faptul că găzduia baluri şi valsuri imperiale.

Cazinoul din Baile Herculane

Băile Imperiale Austriece se află chiar în apropierea Cazinoului. Edificiul a fost construit sub îndrumarea arhitectului Ignac Alpar. Construit și amenajat între anii 1883 – 1886, acest loc era pe vremuri unul din cele mai vizitate și mai moderne construcții balneare din Europa. Deși în momentul de față, clădirea este într-o stare avansată de degradare, încă se mai pot vedea fostele cabine și bazinele din marmură roșie. 

Băile Imperiale Austriece de la Baile Herculane

Statuia lui Hercule, turnată în 1847 în bronz este un monument istoric donat de către arhiducele moștenitor Carol al Austriei ofițerilor ce păzeau teritoriul și granița Imperiului Austro-Ungar. Considerată simbol al orașului, statuia îl reprezintă pe Hercules purtând pe umărul stâng pielea leului din Nemeea și o măciucă.

Statuia lui Hercule – Baiel Herculane

Centrul balnear Băile Neptun datează din anii 1700, dar istoricii cred că izvoarele termice vindecătoare din regiune au fost folosite de mii de ani pentru tratarea diverselor afecțiuni.

Baile Neptun

Cazare ala Băile herculane

Dacă te afli în stațiunea Băile Herculane, cazare găsești cu mare ușurință. Prețurile încep chiar și de la 60 lei/noapte/persoană iar condițiile sunt acceptabile. Dacă preferi cazare la hoteluri, Băile Herculane are alternative pentru toate bugeturile. Astfel, turiștii pot alege între un hotel frecventat de personalitățile regale de acum 130 de ani precum Hotelul Ferdinand sau Hotelul Diana. Dacă rezervați cu mai mult timp înainte, puteți beneficia de prețuri speciale chiar și la hoteluri foarte elegante precum Hotel Sara’s Sons ***, Pensiunea Select *****, Hotel Geta ***sau Pensiunea Belladonna ***. Unele pensiuni și hoteluri au amenajări modern în ceea ce privește kinetoterapia, masajele terapeutice, de relaxare, anticelulitice, drenaj sau infiltrații în țesut moale. La cele mai multe dintre hoteluri din Băile Herculane, turiștii se pot bucura de terapii bazate pe acupunctură, reflexoterapie sau aromaterapie.

Partajeaza:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Postări Asemănatoare

stranduri
Cele mai bune stranduri de la Praid

Dacă eşti iubitor de natură şi îţi place să te bucuri de efectele ei benefice, o destinaţie cu bai termale, spa şi saună revitalizează organismul