Afecțiuni tratate la Moneasa

Cuprins

Despre stațiunea balneară Moneasa

Stațiunea balneară Moneasa este recunoscută la nivel național pentru afecțiuni tratate în cazul bolilor sistemului nervos, dar și pentru alte boli. Moneasa este un sat aflat în partea de N-V a României, în județul Arad, în regiunea Crișana. Aceasta este situată la bazele Munților Codru-Moma și se află la o altitudine de 280m. Municipiul Arad este la aproximativ 100km de stațiune, dar orașul Sebiș este la doar 20km de aceasta. Stațiunea este străbătută de râul care îi poartă și numele acesteia.

Localitatea are o economie dezvoltată, principalele motive fiind exploatarea de marmură neagră sau roșie, dar și exploatările și prelucrările lemnului. De asemenea, turismul are un rol important în economia așezării, prin frumusețea locului, dar și prin calitățile terapeutice ale izvoarelor minerale.

Scurt istoric

Prima atestare documentară a comunei Moneasa are loc în anul 1597.  Cele mai vechi din zona stațiunii sunt Ruinele Cetății Dezna care datează din secolul al XIII-lea, perioadă în care apar și izvoarele termale de la Moneasa, dar și primele zăcăminte de fier. Băile termale au fost deschise în perioada în care așezarea se afla sub conducerea turcilor. Legenda spune că aceasta a avut primele origini încă din perioada paleoliticului și a neoliticului, când urmele așezării au fost descoperite în peșterile Hoanca și Izoi.

Efortul depus de autorități în zona Monesei au fost încununate de obținerea statutului de stațiune balneară în data de 13 mai 1896. După acea perioadă stațiunea a fost în plină dezvoltare până în prezent.

Afecțiuni tratate la stațiunea Moneasa     

Tratamentul oferit în stațiunea balneară Moneasa este unul complex și foarte benefic persoanelor care suferă de afecțiuni provocate de boli, mai ales în cazul celor ce afectează sistemul nervos. Acesta are în componența sa calitățile apelor minerale bogate în bicarbonat, calciu și magneziu, mezotermale. De asemenea acestea sunt benefice și în cazul afecțiunilor aparatului locomotor și ale tubului digestiv. Tot aici turiștii pot beneficia de o cură cu aer sau helioterapeutică care permite refacerea corpului după bolile infecțioase sau după stările de surmenaj.

În cadrul centrului de tratare din stațiune sunt oferite pacienților numeroase proceduri pentru tratarea afecțiunilor, printre care:

– curenții diadinamici și interferențiali ;
– magnetodiafluxul, ultrasunetul;
– undele scurte;
– laserterapia;
– aerosolul;
– termoterapia;
– băile terapeutice cu ape minerale termale în cazi și în bazin;
– baile galvanice;
– duș subacval;
– masajul segmentar manual;
– kinetoterapia la sală.

Indicații terapeutice și afecțiunile tratate la Moneasa

Există mai multe indicații terapeutice întâlnite în tratamentul balnear oferit la stațiunea Moneasa, însă principalele sunt:

Tot în  cadrul stațiunii vă puteți bucura de mai multe resurse de tratament care pot duce la ameliolarea bolilor sau a stărilor de după operații. Principalele resurse de tratament întânite în stațiune sunt bazinele în aer liber pentru băile reci cu apă minerală, plaja, instalațiile pentru băile calde în cadă cu apă mienerală, pentru electroterapie, kinetoterapie și hidroterapie, dar și pârtia cu schi. Toate acestea au crescut potențialul turistic al stațiunii dar și randamentul tratamentelor oferite în stațiune, având în vedere faptul că ideea de relaxare predomină și de calmitate, lucru care duce și la tratarea sistemului nervos.

Unități de cazare în stațiunea Moneasa

În cadrul stațiunii Moneasa puteți întâlni unul dintre cele mai importante locuri pentru cazare, și anume Hotelul Moneasa. Capacitatea acestuia este de 188 de locuri pentru cazare, fiind împărțite în camere și apartamente cu condiții de 2 sau 3 stele. De asemenea, hotelul este împărțit pe 4 etaje. În interiorul acestuia s-a implementat o bază de tratament care intră în funcțiune din anul 1984.

Din punct de vedere al serviciilor oferite de personalul hotelului, acesta este foarte dezvolatat. În interiorul hotelului există un restaurant cu meniuri alese, specifice zonei de unde puteți comanda mâncare proaspătă sau băutură răcoritoare. De asemenea în cadrul hotelului puteți beneficia de jocuri pentru distracție, cum ar fi paintball-ul, biliardul, table, șah, rummy sau tenisul de masă. Accesul la internet este gratuit, iar în cadrul bazei de tratament puteți găsi o piscină încălzită și acoperită, salon pentru masaj, saună, jacuzzi și drumeții cu ghid autorizat.

Concluzii despre afecțiuni tratate la stațiunea balneară Moneasa

În concluzie Stațiunea balneară Moneasa este o alegere foarte bună pentru un sejur în care doriți să vizitați partea de N-V a României, în zona Aradului într-o combinație cu un tratament balnear prescris de medicul dumneavoastră. Aici peisajul este frumos, clima este favorabilă pe tot parcursul anului, condițiile sunt de calitate, oamenii sunt primitori, mâncărurile tradiționale așteaptă să fie degustate, iar băutura este de cea mai bună calitate. Tot aici puteți să aveți un sejur de neuitat alături de persoana iubită sau de familia pentru că stațiunea se află într-o zona apropriată de atracții turistice recunoscute în țară și de orașe importante precum Arad și Sebeș.

Partajeaza:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Postări Asemănatoare

stranduri
Cele mai bune stranduri de la Praid

Dacă eşti iubitor de natură şi îţi place să te bucuri de efectele ei benefice, o destinaţie cu bai termale, spa şi saună revitalizează organismul