Afecțiuni tratate la Covasna

Cuprins

Despre stațiunea balneară Covasna

Stațiunea Covasna este cu caracter unic, de tip balneoclimateric, având în vedere faptul că aceasta este bogată în resurse naturale, precum: apă minerală naturală, mofetă și aerul puternic ionizat. Toate acestea sunt folosite pentru afecțiuni tratate în cazul bolilor sistemului cardiovascular, iar la Covasna la stațiune, există printre primele centre ca și mărime de boli cardiovasculare din țară, unde se fac în fiecare zi în jur de 500 de tratamente în mofetă. Aceasta se află la o altitudine de 564 m, la 31 km de Sfântu Gheorghe și la 60 km de Brașov. De asemenea peisajul este unul frumos, fiind amplasată la contactul versantului estic al Munților Vrancei cu Depresiunea Bârsei.

Scurt istoric

Prima apariție a curelor balneare de le Covasna a avut loc în secolul al XIX-lea, atunci când apa minerală era scoasă din fântâni și turnată apoi în cazile de lemn, fiind încălzită cu pietre fierbinți. Mofetele reprezentau găurile de dimensiune mare făcute în pământ, având o adâncime cât înălțimea unui om în care pacientul intra cu tot organismul, rămânându-i doar capul afară, în exterior la aer liber. În prezent, Stațiunea Covasna are o bază de tratament de ultimă generație care este frecventată pe tot parcursul anului de către cei care au nevoie de o terapie pentru afecțiuni tratate ale bolilor cardiovasculare.

Afecțiuni tratate la stațiunea Covasna      

Metoda de tratare a pacienților la Stațiunea Covasna este una complexă și eficientă. Aceasta combină factorii naturali terapeutici cu gimnastică medicală, prin exerciții fizice regulate și cu o alimentație sănătoasă, cu puține grăsimi și fără sare. Prin toate acestea tratamentul facilitează scăderea numărului de medicamente pe care pacientul trebuie să le achiziționeze și duce la îmbunătățirea vieții celor care sunt bolnavi. Tot aici întâlnim și diferite izvoare de apă minerală naturală ce au o compoziție chimică și proprietățile fizice diferite. De asemenea, în interiorul stațiunii sunt amplasate băile cu ape minerale încălzite, băile uscate cu gaz(mofetele) care sunt folosite mai ales pentru tratarea celor ce suferă de boli cardiovasculare, au tulburări metabolice, sau ale sistemului nervos. Tratamentul este unul complex, întâlnind astfel diverse proceduri care duc la terapii complementare, cum ar fi: Hidroterapia, electroterapia, terapie prin mișcare și terapie climatică.

Indicații terapeutice și afecțiunile tratate la Covasna

Vizita stațiunii balneare Covasna este benefică persoanelor care suferă de diferite afecțiuni provocate de boli, prin tratamentul acestora, de exemplu:

Aici la Covasna există o metodă specifică utilizată care în cea mai mare proporție este cu succes în tratarea afecțiunilor cardiovasculare. Prin această metodă, se elimină factorii de risc influențabili cu ajutorul normalizării hipertensiunii, renunțării la fumat, normalizării nivelului de lipide din sânge și a greutății corpului, fiind obținut prin îmbinarea tratamentului normal cu elemente specifice ale orașului(mofeta, cura de apă minerală, aer puternic ionizat negativ). De asemenea, metoda aceasta compusă dintr-un regim de viață organizat, o dietă sănătoasă și mișcare zilnică duc la crearea unei tratări  ale bolilor cardiovasculare fără ajutorul medicamentelor.

Unități de cazare în stațiunea Covasna

Hotelurile din zona Covasna au centru de tratament propriu, iar acestea au în ofertele lor diferite tratamente și prestează o mulțime de servicii de welness.

Hotelul Dacia este unul dintre principalele hotele din preajma stațiunii. Acesta oferă 302 locuri de cazare, clasificate pe categorii în funcție de numărul de stele: 204 locuri(3 stele) și 98 locuri(2 stele). În interiorul bazei de tratament a hotelului întâlnim diverse proceduri balneare, printre care:

  • mofetele;
  • împachetările cu parafină;
  • aerosoli și inhalații;
  • electroterapia de joasă, medie și înaltă frecvență;
  • hidroterapia (jacuzzi, duș subacval parțial, băi galvanice) ;
  • inhaloterapia;
  • masoterapia și gimnastica medicală.

Un alt hotel cunoscut din această zonă cu condiții favorabile este Hotelul Covasna, situat în centrul stațiunii balneare Covasna. Acesta a fost renovat în totaliltate și oferă spații de cazare de mai multe feluri: 96 camere duble, 16 în regim single și 3 apartamente moderne, toate fiind clasificate cu 3 stele. Hotelul este dotat cu bar, restaurant și terasă, unde poți sta să admiri peisajul și să savurezi o cafeluță, la micul dejun și unde poți încerca meniurile tradiționale specifice zonei.

Concluzii despre afecțiuni tratate la Covasna

În concluzie, stațiunea Covasna este un loc ideal în care poți combina tratamente specifice unei game vaste de afecțiuni cu drumeția, turismul și recreerea. Aceasta se află la doar câțiva km față de importante atracții turistice, cum ar fi: Lacul Sfânta Ana, cetatea dacică din vecinătatea stațiunii sau orașul Brașov. Una dintre cele mai frumoase perioade în care puteți vizita stațiunea Covasna este în perioada verii, atunci când au loc manifestările folclorice specifice din zonă.

Partajeaza:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Postări Asemănatoare

stranduri
Cele mai bune stranduri de la Praid

Dacă eşti iubitor de natură şi îţi place să te bucuri de efectele ei benefice, o destinaţie cu bai termale, spa şi saună revitalizează organismul