Afecțiuni tratate la Călimănești-Căciulata

Cuprins

Despre stațiunea balneară Călimănești-Căciulata

Stațiunea Căciulata, situată în orașul Călimănești, alcătuiește împreună cu acesta stațiunea balneară Călimănești-Căciulata , recunoscută pentru afecțiuni tratate la nivel național, mai ales în cazul celor care suferă de boli digestive. Călimănești este un oraș aflat în partea central-sudică a României, lângă râul Olt, în Depresiunea Subcarpatică Jiblea-Călimănești, la o altitudine de 270 m și la mai puțin de 20 km de municipiul Râmnicu Vâlcea, unde putem întâlni Sediul administrativ al județului Vâlcea. Stațiunea a fost premiată cu medalia de aur pentru calitățile apelor minerale la Expoziție din Viena, în anul 1873, iar la 20 de ani după medaliată din nou la Expoziția de la Bruxelles.

Scurt istoric

Există dovezi ce afirmă faptul că zona orașului Călimănești era o zonă cu populație încă din perioada de antichitate(tezaurul de monede dacice și castrele de la Jibea și Arutela). De asemenea, această zonă era folosită în scopuri tratabile prin băi încă din perioada romanilor, după războaiele daco-romane, în cea de-a doua jumătate a secolului al II-lea, mai exact în zona Arutela.

Orașul a început să prindă temelii între secolele V și VIII, atunci când obștea sătească se desființează și se oferă câtorva oameni de bază din așezare, printre care se afla și Căliman, care a hotărât să se stabilească pe teritoriul localității Călimănești, de unde provine și numele acesteia. Prima atestare documentară are loc în anul 1388, la data de 20 Mai. Abia în anul 1890 Călimănești-Căciulata este declarată stațiune, iar în anul 1927, Călimănești este declarat ca și oraș. Până la această perioadă, mai mulți oameni de știință au cercetat efectele miraculoase ale izvoarelor din stațiune, pritnre care și doctorul Mayer, în anul 1829, un doctor francez pe nume Joseph Caillat, în 1854, iar la 1 an mai târziu Carol Davila face o recomandare lui Napoleon al III-lea pentru a face o cură cu aceste ape.

Tratamentul balnear la Călimănești-Căciulata

Tratamentele balneare din stațiune au loc pentru tratarea afecțiunilor, pornind de la un climat blând, cu puține variații de temperatură și de la izvoarele de apă minerală sulfuroasă, clorată, bromată, cu sodiu, calciu și magneziu. Apele de aici sunt hipotonice, având o concentrație, compoziție chimică dar și o temperatură variabile.

În principiu izvoarele cu apă minerală atermală și termală sunt utilizate pentru curele interne, iar băile minerale, pulverizațiile, inhalațiile și irigațiile sunt folosite în tratamente interne ale afecțiunilor gastro-intestinale sau de rinichi, metabolice, de nutriție sau în curele externe(băile calde sau reci) benefice în cazul bolilor terapeutice.

Apariția primelor pavilioane pentru cură de apă minerală are loc în anul 1910. De atunci stațiunea s-a dezvoltat continuu, în prezent reușind să fie dotată cu instalații pentru băi calde în cadă sau bazin cu apă minerală, electrohidroterapie și kinetoterapie sau aerosoli și inhalații modernizate, de ultimă generație. De asemena, în cadrul stațiunii întâlnim bazine descoperite cu  apă termală sulfuroasă, izvoare de apă minerală pentru cura internă, săli speciale pentru gimnastică medicală, saună și o mulțime de bazine de înot.

Indicații terapeutice și afecțiuni tratate la Călimănești-Căciulata

Recunoscută pentru beneficiile aduse de către tratamentele și curele din stațiune, Călimănești-Căciulata devine un loc recomandat pentru persoane care suferă de boli, cu mar fi:

Unități de cazare în stațiune:

Hotel Căciulata este un loc cu condiții favorabile, aflat în cadrul stațiunii balneare Călimănești-Căciulata. Condițiile de cazare sunt de 3 stele, hotelul beneficiind de 196 camere duble și de 6 apartamente dotate cu telefon, frigider și televizor. De asemenea, hotelul oferă parcare privată, iar în interiorul acestuia puteți servi mâncare caldă și tradițională, specifică zonei la restaurant.

Concluzii despre afecțiuni tratate la Călimănești-Căciulata

Recunoscută la nivel național pentru tratarea afecțiunilor în cazul bolilor precizate în articol, stațiunea balneară Călimănești-Căciulata este un loc ce trebuie vizitat, atât ca turist, cât și ca pacient. În cazul în care medicul v-a recomandat să faceți un tratament balnear pentru a reduce din durerile provocate sau de semnele date de boala de care suferiți, Călimănești-Căciulata este o alegere foarte bună. Poziția geografică a stațiunii este favorabilă, clima fiind bună pe tot parcursul anului, astfel făcând stațiunea accesibilă în orice anotimp. Cazarea este profitabilă, prețurile fiind reduse pe tot parcursul anului, iar aparatura din interiorul spațiului special amenajat

Partajeaza:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Postări Asemănatoare

stranduri
Cele mai bune stranduri de la Praid

Dacă eşti iubitor de natură şi îţi place să te bucuri de efectele ei benefice, o destinaţie cu bai termale, spa şi saună revitalizează organismul