Afecțiuni tratate la Buziaș

Cuprins

Despre stațiunea balneară Buziaș

Stațiunea balneară Buziaș se află în partea de Sud-Vest a României, în Depresiunea Buziaș și în Câmpia Banatului, lângă Pârâul Valea Salciei, la o distanță de 25km de Lugoj și la 34km de orașul Timișoara. Buziaș cuprinde o mulțime de factori terapeutici naturali folosiți pentru afecțiuni tratate prin apele minerale ce au o varietate specifică pentru cură externă. Apele sunt carbogazoase și bicarbonate, conțin clor, sodiu, calciu, magneziu și sunt hipotone, gradul de mineralizare fiinde de 6,6 g/l, acestora adăugându-se mofeta și bioclimatul sedativ.

Scurt istoric

Prima atestare documentară a localității Buziaș a avut loc în anul 1369. Apele minerale au fost folosite încă din perioada daco-romanilor. Primește atestatul pentru stațiune balneară în anul 1819. Aceasta se află la o altitudine de 128 de m.

În cea de-a doua jumătate a secolului al XVIII-lea și la începutul secolului XIX, a fost redescoperit zăcământul hidromineral (ce conține apă minerală și dioxid de carbon).

Acesta a avut un rol foarte important la evoluția așezării, reușind astfel în anul 1811 să aibă loc deschiderea primului sezon balnear organizat, la puțin timp după înființându-se și stațiunea balneară.

La scurt timp după calitățile terapeutice ale apei minerale au devenit cunoscute în țările vecine. Tratamentul se va realiza prin cură internă(tratarea anemiilor, afecțiunilor aparatului urinar, ale colonului, ale stomacului, ale ficatului, și pentru căile respiratorii. În anul 1886, Buziaș a găzduit Congresul al XIII-lea al medicilor și naturaliștilor în care au participat și specialiști din Asia și Europa.

Tratamentul balnear și afecțiunile tratate

Tratamentul balnear de la stațiunea Baziaș este unul complex. Resursele de ape minerale sunt mofete, apele sunt carbogazoase și bicarbonate, cu clor, hipotone și calcice. Valorile de aeroionizare sunt cuprisne între 800 și 1270 aeroioni negative/cmc aer.

De asemenea, sursele de apă sunt așezate în parcul stațiunii Buziaș. Valorile de mineralizare ale acestora sunt cuprinse între 5000 și 6000 mg/litru. Dioxidul de carbon este cuprins între 2000 și 2600 mg/litru, PH-ul este de 6,5. Toate acestea au un rol foarte improtant atât în cura externă cât și în cea internă.

Există diverse proceduri folosite pentru tratamentele balneare oferite în cadrul stațiunii. Printre acestea se enumeră:

 • Termoterapia;
 • Magnetoterapi;
 • Hidroterapia cu ape calde în cadă;
 • Băile galvanice;
 • Electroterapia – curenţi de frecvenţă redusă, curenţi de frecvenţă medie, curenţi de înaltă frecvenţă și ultrasunete;
 • Aerosoli, inhalaţii;
 • Kinetoterapia, masajul terapeutic;
 • Gimnastica medicală;
 • Cura de teren prin pergole acoperite „colonada” și cura de ionizare negativă prin plimbări in parc;
 • Băile de plante;

Afecțiuni tratate la Buziaș

În cazul persoanelor care suferă de afecțiuni ale diverselor boli, acestea pot fi tratate la Buziaș în baza de tratament din cadrul stațiunii. Principalele afecțiuni care pot fi tratate aici sunt:

 • Afecţiunile cardiovasculare, stările dupa infarct aflate în stadiul de postconvalescenţă, cardiopatia ischemică, insuficienţa mitrală și aortică compensată, hipertensiunea arterială, arteriopatiile periferice prin ateroscleroză, varice;
 • Afecţiunile reumatismale degenerative, spondiloze cervicale, dorsale și lombare, artroză, poliartroză;
 • Afecţiunile reumatismale abarticulare tendinoze, tendomioze, tendoperiostoze, periartrită scapulohumerală;
 • Afecţiunile postraumatice redori articulare postraumatice, stări după operații pe mușchi, oase și articulații, stări după entorse, luxații și fracturi;
 • Afecţiunile neurologice periferice și centrale, pareze uşoare și sechele tardive după hemipareze și după pareze;
 • Afecţiunile asociate respiratorii, ginecologice, metabolice și de nutriţie, nevroză astenică şi bolile profesionale.

 Unități de cazare în stațiune:

Fiind o stațiune balneară cu o istorie de aproape 200 de ani, aceasta pune la dispoziție hoteluri cu condiții cuprinse între 2 și 4 stele. Acestea sunt îmbinate cu servicii de sănătate de cea mai mare calitate. De-a lungul perioadei dintre 2005 și 2012, stațiunea a beneficiat de investiții solide care erau componente ale strategiei de dezvoltare din această perioadă. Turismul se dezvoltă foarte mult, iar aici se organizează o mulțime de reuniuni, conferințe, traininguri și seminarii pentru cei din lumea business-ului.

Cele 3 hoteluri care fac parte din Societatea Comercială de Tratament Balnear din Buzniaș sunt Hotel Phoenix, Hotel Parc și Hotel Timiș. Toate acestea au o capacitate de 646 de locuri de cazare. Un mare avantaj este că toate cele 3 hoteluri sunt poziționate la o distanța foarte mică între ele, oferind flexibilitate turiștilor în a-și alege locul de cazare în funcție de preferințe. Hotelurile sunt bine dotate, au restaurante și baruri în cadrul lor și oferă condiții foarte bune.

Concluzii despre afecțiuni tratate la Buziaș

Fiind o stațiune de renume, din partea de Vest a României, Buziaș are un potențial turistic foarte mare, având în vedere faptul că se află în apropierea orașului Timișoara. Climatul este unul favorabil, astfel stațiunea fiind accesibilă pe tot parcursul anului. Peisajul este unul specific, stațiunea aflându-se într-o zonă de tranziție între deal și câmpie.

Indicat este să vizitați un medic înainte de a planifica un sejur la o stațiune balneară. Acestea vă pot agrava anumite afecțiuni sau vă pot produce probleme, în cazul în care suferiți de anumite afecțiuni pe care încă nu le cunoașteți, de aceea sfatul medicului este necesar. În principiu, este indicat ca un tratament balnear să se facă o dată sau de 2 ori pe an.

Partajeaza:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Postări Asemănatoare

stranduri
Cele mai bune stranduri de la Praid

Dacă eşti iubitor de natură şi îţi place să te bucuri de efectele ei benefice, o destinaţie cu bai termale, spa şi saună revitalizează organismul

canionul de sare
Canionul de sare de la Praid

Praid este orașul de reședință al localității cu același nume, iar acesta se află în județul Harghita, Transilvania, România și adăpostește comori naturale nemaiîntâlnite. Este

stranduri termale
Stranduri termale la Baile Felix 2022

Ți-ai planificat sejurul pentru anul acesta alături de familie? Ești un fan al stațiunilor balneare cu stranduri termale, centre de tratatamente balneare, Spa, etc.? Din

Abonează-te la newsletter!

Beneficiază în mod regulat de informații actuale despre statiuni balneare, tratamente si oferte speciale. Abonează-te la newsletterul nostru și nu mai rata noutățile: