Afecțiuni tratate la Borsec

Cuprins

Despre stațiunea balneară Borsec

Stațiunea Borsec, cunoscută sub numele de “Perla Carpaților”, se află în județul Harghita, la 28km de Toplița și la 130km de Târgu Mureș. Borsec este cunoscută pentru afecțiuni tratate ale pacienților, mai ales ale celor care suferă de boli cardiovasculare. Aceasta se află într-o zonă depresionară, fiind îmbinată cu frumusețea munților Bistriței, Călimani și Ceahlău, aflați în jurul stațiunii. Stațiunea este situată la o altitudine de 900m. Izvoarele de ape minerale întâlnite aici sunt calitative și au efecte terapeutice cunoscute la nivel internațional.

Scurt istoric

Stațiunea Borsec devine cunsocută încă de la începutul secolului al XIX-lea, mai exact în anul 1804. Numele acesteia vine de la resursele apelor minerale ce au multe calități terapeutice. Aceasta a fost premiată cu medalia de aur la Târgul Internațional de la Viena (1873), tot atunci primind și renumele de “Regina apelor minerale”. De asemenea aceasta a fost premiată mai târziu și la Berlin, în 1876, obținând o medalie de argint și o Diplomă de Onoare, dar și la Paris, în 1878, fiind premiată cu Trieste, Diploma de Onoare de la Expoziția de la Paris.

A fost pentru o lungă perioadă de timp stațiune turistică de interes național. Aceasta a avut de suferit pe la începutul anilor 90’, când a avut parte de o decădere drastică, urmând ca în următorii ani să fie aproape pe cale de dispariție. Începând din anul 2011, în urma unor proiecte pe fonduri europene, stațiunea a intrat în renovare, fiind implementate și 3 pârtii de schi în această zonă, reușind astfel să-și câștige parțial renumele.

Tratamentul balnear și afecțiunile tratate la Borsec 

Stațiunea este indicată pentru persoanele care suferă de boli cardiovasculare, boli endocrine, deschinizia biliară, bolile digestive, colicistita cronică necalcaroasă, tulburările renale sau ale aparatului urinar, nevroză astenică, bolile dermatologice, metabolice sau de nutriție. Toți cei care suferă de afecțiuni ale acestor boli pot beneficia de tratamente în baza de tratament a stațiunii cu ape minerale calitative.

Stațiunea este dotată cu mai multe resurse de tratament, printre care se numără:

De asemenea, stațiunea cuprinde diverse proceduri pentru tratarea pacienților care suferă de afecțiuni, de exemplu:

Unități de cazare în stațiune;

Pensiunea Riki Borsec este aflată în apropierea stațiunii. Această este construită cu un design specific zonei montane și oferă condiții de cazare de calitate bună, având restaurant în interior. Are o capacitate de 40 de persoane, camerele fiind dispuse în diferite tipuri: apartamente, camere duble cu paturi matrimoniale și camere Duble Twin cu două paturi separate.

În cadrul restaurantului din interiorul pensiunii puteți găsi în meniu mâncăruri tradiționale și vinuri specifice zonei, iar atunci când vremea este favorabilă puteți savura delicatesele afară pe terasă, bucurându-vă de frumusețea peisajului.

O altă opțiune avantajoasă este Vila Bella Borsec care este dotată cu restaurant, parcare privată, loc special pentru copii, semnal Wi-fi, bucătărie și grătar în curte. Aceasta este una dintre cele mai frumoase vile din zonă, având un design deosebit ce se mulează bine pe peisajul oferit de zona stațiunii. Aceasta este compusă din 2 etaje și parter, având o capacitate de până la 38 de persoane, împărțite pe 16 camere duble sau apartamente. 

Concluzii despre afecțiuni tratate la Borsec

În principiu stațiunea Borsec este un loc pe care nu trebuie să-l ratați având în vedere frumusețea zonei în care aceasta se află și istoricul pe care  aceasta îl are în spate. Fiind o stațiune recunoscută la nivel internațional și premiată în orașe mari, precum Paris, Berlin și Viena, reușind astfel să câștige un renume destul de important.

Clima este temperat-continentală, temperatura medie fiind în jur de 10 grade pe parcursul anului, de unde tragem concluzia că stațiunea poate fi vizitată indiferent de perioada în care ne aflăm pe parcursul anului. Majoritatea turiștilor care și-au marcat prezența în stațiune au avut recenzii bune și au recomandat vizita acesteia, de asemenea au specificat și faptul că în viitor, la prima ocazie, nu vor ezita să revină pe aceste meleaguri.

Partajeaza:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Postări Asemănatoare

stranduri
Cele mai bune stranduri de la Praid

Dacă eşti iubitor de natură şi îţi place să te bucuri de efectele ei benefice, o destinaţie cu bai termale, spa şi saună revitalizează organismul

canionul de sare
Canionul de sare de la Praid

Praid este orașul de reședință al localității cu același nume, iar acesta se află în județul Harghita, Transilvania, România și adăpostește comori naturale nemaiîntâlnite. Este

stranduri termale
Stranduri termale la Baile Felix 2022

Ți-ai planificat sejurul pentru anul acesta alături de familie? Ești un fan al stațiunilor balneare cu stranduri termale, centre de tratatamente balneare, Spa, etc.? Din

Abonează-te la newsletter!

Beneficiază în mod regulat de informații actuale despre statiuni balneare, tratamente si oferte speciale. Abonează-te la newsletterul nostru și nu mai rata noutățile: