Afecțiuni tratate la Băile Tușnad

Cuprins

Despre stațiunea balneară Băile Tușnad

Cunoscută ca și cea mai mică stațiune balneară din țară, Băile Tușnad , ce poartă numele și de “Mica Elveție”, se află într-o zonă depresionară, între munții Harghita și Bodoc, la o altitudine de peste 600 m. Peisajul este deosebit, orașul Băile Tușnad aflându-se la poalele munților înveliți cu un covor verde de brazi. Una dintre principalele atracții cunoscute din țară este Lacul Ciucaș aflat în apropierea stațiunii.

Scurt istoric

Stațiunea a fost fondată în anul 1842 după ce un fiu de cioban s-a vindecat după un tratament terapeutic în apele minerale, reușind să atragă foarte mult atenția celor din jur. Acesta a fost un moment care a stat la bazele societăților pe acțiuni ce aveau în prim-plan exploatarea stațiunii în anul 1845.

În urma revoluției din 1849, stațiunea are mult de suferit, fiind distrusă. În anul 1852 această întră în reconstrucție. Numele de Băile Tușnad apare în anul 1861, iar aceasta mai târziu începe să devină cunoscută și la nivel european. Va fi declarată ca oraș în anul 1968. Totuși, sunt dovezi scrise care datează din secolul al XVIII-lea, unde se menționează existența izvoarelor de ape minerale ce au efecte curative și sunt folosite de localnicii satelor din zonă.

Tratamentul balnear și afecțiunile tratate          

Există o mulțime de resurse folosite pentru tratament în această stațiune. Factorii principale de tratament pe care îi întâlnim aici sunt apele minerale carbogazpase, ce conțin clor și sodiu, sunt bicarbonate, mofete, au un bioclimat de tip subalpin, stimulant și tonifiant.

De asemenea, tratamentul se desfășoară prin mai multe proceduri, cum ar fi împachetările cu parafină, băile de plante, băile galvanice, masajul, cura internă cu ape minerale, magnetoterapia, cultura fizică medicală sau reflexoterapia.          

Apa minerală este captată iar prin intermediul conductelor aceasta este transportată în baza de tratament din Tușnad, unde este utilizată în bazinele și băile individuale.

Folosind factorii naturali de cură(clima, apele minerale carbogazoase sau gazul mofetic) aceștia se vor focaliza mai mult asupra aparatului cardiovascular, printr-o acțiune marcată de vase dilatate periferică, urmată de efectul hipotensor. De aici rezultă că afecțiunea principală care este tratată în interiorul stațiunii balneare de la Tușnad este cea cardiovasculară. Alte afecțiuni care pot fi tratate aici sunt cele reumatismale, ale sistemului nervos, ale sistemului digestiv sau endocrin.

Tipurile de tratamente medicale pentru afecțiune cardiovasculară sunt: Băile cu CO2, mofetele, băile galvanice, masajul etc. Aici întâlnim afecțiuni cardiovasculare cu indicații de cură balneară, cum ar fi:

Indicații terapeutice și afecțiuni tratate la Băile Tușnad

După mai multe examinări chimice ale apelor minerale de la stațiunea Băile Tușnad, specialiștii au declarat că acestea sunt benefice organismului uman și că pot trata anumite afecțiuni, cum ar fi:

Unități de cazare în stațiune Baile Tusnad:

Unul dintre cele mai apropriate hoteluri este Hotelul Tușnad, situat chiar în stațiunea Tușnad. Acesta are o capacitate de 108 camere, 31 din acestea fiind modernizate, iar restul de 77 fiind camere standard cu condiții de 2 stele. Hotelul are o legătură directă cu baza de tratament printr-o pasarelă, iar acesta dispune de restaurant și de bar.

Facilităţile Hotelului Tușnad

Un alt hotel aflat în apropierea stațiunii balneare Băile Tușnad este Hotelul Ciucaș, care e în strânsă legătură și cu turismul adus de Lacul Ciucaș.

Facilitățile Hotelului Ciucaș

Concluzii despre afecțiuni tratate la Băile Tușnad

Fiind cea mai mică stațiune balneară din țară, stațiunea balneară Băile Tușnad a reușit să țină pasul cu celelalte stațiuni din țară balneoclimaterice, având o poziție geografică avantajoasă și condiții meteo favorabile pe tot parcursul anului. Oamenii preferă să viziteze această zonă având în vedere faptul că oferă mai multe peisaje fascinante, fiind înconjurată de munții vulcanici ai Harghitei.

Principala atracție turistică aflată în zona stațiunii balneare este Lacul Ciucaș. De asemenea, la o distanța de 25km se află și Lacul vulcanic Sfânta Ana, care este recunoscut atât la nivel național cât și internațional pentru unicitatea lui. Așadar, în cazul în care dorești să vizitezi un loc frumos și să ai parte de un tratament balnear de ultimă generație, Băile Tușnad este un loc potrivit.

Partajeaza:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Postări Asemănatoare

stranduri
Cele mai bune stranduri de la Praid

Dacă eşti iubitor de natură şi îţi place să te bucuri de efectele ei benefice, o destinaţie cu bai termale, spa şi saună revitalizează organismul