Afecțiuni tratate la Băile Olănești

Cuprins

Despre stațiunea balneară Băile Olănești

Fiind în topul stațiunilor balneare din România având în vedere numărul de izvoare, Stațiunea balneară Băile Olănești este foarte cunoscută, fiind recomandat pentru afecțiuni tratate aici, datorită varietății compoziției și a concentrației apelor minerale.

Stațiunea se află lângă Pârâul Olănești, la 20 km de Râmnicu Vâlcea, în centrul unei depresiuni a Carpaților Meridionali, având un peisaj specific cu pădurile de foioase și cu crestele calcaroase ale munților. Aceasta este o stațiune de interes general și cu activitate permanentă. Avâd în vedere faptul că climatul este unul favorabil, aceasta poate fi vizitată pe tot parcursul anului.

Scurt istoric

Beneficiile oferite de proprietățile izvoarelor de la Băile Olănești sunt cunoscute chiar din perioada romanilor. Legenda spune că încă au rămas niște ziduri din acea perioadă în preajma izvoarelor. Prima atestare documentară a localității are loc la data de 19 iulie 1527.

Momentul în care acestea primesc denumirea de “Ape tămâduitoare” este în anul 1760, atunci când se contruiesc și primele camere de băi de către clucerele Toma Olănescu. Denumirea localității se zvonește a proveni de la acesta, dar mai există o  variantă care spune că numele stațiunii provine de la cavalerii din armata austriacă care purtau numele de “olane”, sau “ulanii”.

Unul dintre cele mai importante personaje care și-au marcat prezența în stațiune este Tudor Vladimirescu, care a dus vestea în țară despre efectul tămâduitor al izvoarelor în prima jumătate a secolului al XIX-lea. La scurt timp după aceasta apar și primele analize chimice ale apelor care duc la creșterea numărului de pacienți.

În anul 1873, în urma unei examinări la Expoziția din Viena, stațiunea obține Medalia de Aur. În următoarea perioadă a urmat o creștere constantă, având în vedere ca apele de aici sunt comparate cu altele din țări precum Austria sau Cehia. În anul 2011 i se acordă stațiunii statutul de stațiune balneoclimatică.

Tratamentul balneare si afecțiunile tratate     

Principale obiective ale terapeuticii moderne sunt cuprinse în tratamentul balnear de la Băile Olănești: profilactic( profilaxie primară sau cură de sănătate, profilaxie secundară, prevenție a recăderii unei boli), curativ și recuperațional.

De asemenea, tratamentul balnear din Olănești se împarte în crenoterapie(tratamentul cu ape minerale) și tratament auxiliar(hidroterapia, electroterapia, fototerapia, aeroterapia, kinetoterapia și fizioterapia).

Unul dintre cei mai importanți factori pentru tratament și pentru profilaxia bolilor este climatoterapia ce constă în schimbarea mediului pentru o perioadă de cel puțin 12 zile. Aceasta constă în doi factori foarte importanți în tratamentul curativ, dar și în cel profilactic:

Un alt factor important important pentru tratament este dietoterapia. Sub supravegherea personalului medical de specialitate se prepară zilnic un număr de 5 regimuri. La Olănești se servesc diete care pot încadra toate afecțiunile cu indicații care necesită un regim alimentar, fiind incluse în pensiunile și restaurantele hotelulurilor meniuri dietetice corespeunzătoare afecțiunilor.

Afecțiunile tratate la Băile Olănești    

Fiind recunoscută ca un important centru de sănătate, stațiunea pune pe tavă turiștilor o întreagă bază de tratament pentru a desensibiliza organismul persoanelor ce suferă de afecțiuni alergice prin intermediul injecțiilor cu apă cu sulf izotonă direct din izvor.

De asemenea există diverse afecțiuni care pot fi tratate la stațiunea Băile Olănești, cum ar fi:

Concluzii despre afecțiuni tratate la Băile Olănești

Tratamentul balnear de la stațiunea Băile Olănești pune accent pe diverse tehnici terapeutice de ultimă generație. Aceasta este cunoscută la nivel național ca fiind un centru de sănătate renumit pentru diverse afecțiuni tratate în apele tămâduitoare. Foarte important este ca înainte de un tratament la stațiune să se efectueze o vizită la medicul specialist pentru a primi un sfat în ceea ce privește cum poate fi afectat organismul dumneavoastră în condițiile stațiunii.

Partajeaza:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Postări Asemănatoare

stranduri
Cele mai bune stranduri de la Praid

Dacă eşti iubitor de natură şi îţi place să te bucuri de efectele ei benefice, o destinaţie cu bai termale, spa şi saună revitalizează organismul

canionul de sare
Canionul de sare de la Praid

Praid este orașul de reședință al localității cu același nume, iar acesta se află în județul Harghita, Transilvania, România și adăpostește comori naturale nemaiîntâlnite. Este

stranduri termale
Stranduri termale la Baile Felix 2022

Ți-ai planificat sejurul pentru anul acesta alături de familie? Ești un fan al stațiunilor balneare cu stranduri termale, centre de tratatamente balneare, Spa, etc.? Din

Abonează-te la newsletter!

Beneficiază în mod regulat de informații actuale despre statiuni balneare, tratamente si oferte speciale. Abonează-te la newsletterul nostru și nu mai rata noutățile: