Afecțiuni tratate la Băile Herculane

Cuprins

Despre stațiunea balneară Băile Herculane

Fiind una dintre cele mai vechi stațiuni balneare din lume, Băile Herculane are o vechime de peste 1800 de ani, recunoscută ca loc specific pentru afecțiuni tratate încă din secolul al II-lea din era noastră. Această este regăsită pe harta României în partea de Sud – Vest, la 25 de km de granița cu Serbia și la mai puțin de 10 km de granița cu județul Mehedinți. Stațiunea face parte din Parcul Național Valea Cernei-Domogled.

Scurt istoric

Prima atestare documentară a stațiunii a avut loc în anul 153. Stațiunea a fost un foarte important punct de atracție turistică încă din perioada civilizației romane. Romanii care au cucerit Dacia în acea perioadă obișnuiau să viziteze stațiunea, închinând un cult balnear sub semnul tutelar al lui Hercules. Abia spre a doua jumătate a secolului al XVIII-lea stațiunea începe să se dezvolte, reconstruind și modernizând băile și căile de acces ale acesteia. Cea mai grea perioadă a stațiunii a fost după retragerea împăratului roman Aurelian, care a fost presat de populațiile migratoare.

Băile au început să-și piardă din valoare comparativ cu perioada romană. Cele mai cunoscute personalități care și-au făcut apariția în stațiune, de-a lungul timpului au fost: Iosif al II-lea, Francisc I alături de împărăteasa sa Carolina, Franz Iosef și Elisabeta. Împăratul Austriei declara în anul 1852 că Băile Herculane este una dintre cele mai frumoase stațiuni de pe continent. În următorii ani stațiunea a fost în plină dezvoltare până în prezent.

Afecțiuni tratate la statiunea Băile Herculane    

Stațiunea este cunoscută pentru proprietățile chimice ale apei benefice organismului uman. Apele conțin minerale cu sulf, clor, calciu și cu o salinitate de un grad redus de radioactivitate. Un alt factor important din punct de vedere al terapiei este aerul, fiind ionizat, acesta aduce multe beneficii sănătății. Datorită concentrației mari de ioni negativi(variază între 2000-6400 de ioni negativi pe centimetru cub) aerul de la Băile Herculane este comparat cu cel din Elveția, din stațiunea numită Davos sau chiar cu cel de la cascada Niagara. Așadar, de aici rezultă și faptul că afecțiuni cum ar fi cele provocate de bolile respiratorii( traheobronșita cronică, hipertrofia amigdaliană, sinuzita, rinita alergică sau nealergică, faringita sau laringita) să fie tratate la Băile Herculane

Există mai multe afecțiuni care pot fi tratate la Băile Herculane , pe lângă cele provocate de bolile respiratorii, cum ar fi afecțiuni ale reumatismului osteo-articular. În această categorie întâlnim reumatismele de tip inflamator sau degenerativ, bolile de reumatism abarticulare, inflamatoare ale membrelor inferioare și superioare, dar și afecțiunile degenerative întâlnite la coloane vertebrală(spondiloza sau discopatiile).

Tot în această stațiune pot fi tratate afecțiuni post-traumatice, mai exact stările de după operațiile la articulații sau stările după fracturi, dureri provocate de leziunile pe tendoane, artrozele post-traumatice, leziunile post-traumatice de nervi periferici, dar și alte sechele post-traumatice. Pe lângă calitățile curative ale apelor minerale mai întâlnim și tratamentele sub supraveghere medicală făcute în cabinetele de fizioterapie și masaj, cabinete dotate cu aparate din cea mai nouă generație.

De asemenea, pacienții care suferă de afecțiuni provocate de sistemul nervos central și periferic pot să se trateze aici. În cazul bolilor ce țin de sistemul nervos, cum ar fi paralizia, pareza post traumatică, nevroza astenică tratabilă profilactic, precum și alte afecțiuni care pot apărea în urma statului într-o poziție incorectă, mai ales la tineri. Toate acestea trebuie să fie tratate pentru a evita eventuale deformații care pot rămâne pe tot parcursul vieții.

Cei care suferă de afecțiuni din categoria bolilor asociate au posibilitatea de a benificia de efectul adus de tratamentele balneare din stațiune. Aici pot fi incluse diverse boli, cum ar fi cele digestive(gastrita, constipațiile, colita, hepatitele sau diskineziile biliare), cardiovasculare(hipotensiune arterială), ale aparatului renal, bolile dermatologice, ginecologice sau chiar și bolile de nutriție. Toate acestea pot fi ușurate pe parcursul tratamentelor curative cu apele minerale din stațiunea Băile Herculane.

Unități de cazare în stațiunea Herculane:

De-a lungul stațiunii există o mulțime de spații de cazare de care se pot bucura turiștii pe parcursul sejurului la stațiune.

Hotel Diana este aflat doar la 500 m de stațiune, dispunând de mai mult de 400 locuri de cazare. Acesta este situat pe malul râului Cerna și cuprinde o mulțime de dotări și servicii: sală TV, piscină acoperită, restaurant, bar, sală de conferințe, sală de gimnastică, saună, coafură etc.

Hotel Ferdinand este situat foarte aproape de stațiune, fiind dotat cu 5 apartamente și cu 45 de camere duble care au o priveliște frumoasă spre peisajul din Valea Cernei. Atât prin felul cum este amenajat și dotat cât și prin amplasamentul acestuia, hotelul oferă cele mai bune condiții pentru grupurile organizate atât pentru turism cât și pentru afaceri.

Concluzii despre afecțiuni tratate la Băile Herculane

Prin urmare, stațiunea Băile Herculane reprezintă un obiectiv turistic foarte atractiv din România, având o istorie lungă și frumoasă și beneficiind de aparatură de ultimă generație. Aceasta trebuie să facă parte din lista locațiilor pe care dumneavoastră doriți să le vizitați în viitor. Trebuie reținut fapul că cei mai mulți dintre turiști au remarcat faptul că a fost o alegere foarte bună să vină aici și că se vor întoarce și cu altă ocazie datorită atmosferei plăcute și locației frumoase.

Partajeaza:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Postări Asemănatoare

stranduri
Cele mai bune stranduri de la Praid

Dacă eşti iubitor de natură şi îţi place să te bucuri de efectele ei benefice, o destinaţie cu bai termale, spa şi saună revitalizează organismul