Afecțiuni tratate la Lacul Sărat

Cuprins

Despre stațiunea balneară Lacul Sărat

Lacul Sărat este una dintre stațiunele balneare care sunt în aer liber, recomandată pentru afecțiuni tratate la această stațiune în cazul bolilor reumatismale. Stațiunea se află în zonă de câmpie, la mai puțin de 5 km de orașul Brăila. Lacul Sărat este un sat ce aparține comunei Chiscani, o localitate renumită în zona Munteniei pentru proprietățile curative ale apei, dar și ale nămolului. De asemenea, Lacul Sărat este cunoscut în întreaga Românie, fiind vizitat anual de turiști veniți de prin toate colțurile țării special pentru a avea parte de o baie cu nămol în apa sărată, fiind un medicament potrivit în special pentru cei care au probleme cu sistemul locomotor.

Scurt istoric

De la începutul secolului al XIX-lea Lacul Sărat începea să devină cunoscut atât pe plan național cât și pe plan internațional ca fiind un izvor de relaxare și sănătate. Pe la începutul secolului XX era cunoscută ca fiind una dintre cele mai vechi și reputate stațiuni din țară pentru calitățile apei sărate, iar pentru beneficiile oferite de proprietățile nămolului devenise cunoscută la nivel european. Concentrația apelor de la Lacul Sărat, fiind bogate în materii organice și minerale, nu au mai fost întâlnite în alte stațiuni din străinătate, lucru care dovedea unicitatea locului. Oamenii au văzut că această stațiune are potențial și au început să o dezvolte, ridicând edeficii impunătoare, reușind astfel să concureze cu marile atracții turistice ale Europei.

Afecțiuni tratate la stațiunea Lacul Sărat   

Stațiunea este recomandată pentru tratarea mai multor tipuri de afecțiuni, totuși având un climat de solicitare, este obligatoriu ca pacientul să aibă făcută o prescriere din partea medicului în funcție de stadiul în care a evoluat boala și în afara stărilor acute. Apa lacului are o compoziție chimică cu proprietăți benefice organismului uman, conținând sulf, clor, sodiu și magneziu cu o mineralizare de aproximativ 84 mg/l. De asemenea, nămolul sapropelic, concentrat în hidrogen sulfurat, conține 41% substanțe minerale și 39% substanțe organice. Acești factori terapeutici sunt foarte importanți pentru pacienți pentru că aceștia contribuie la starea de bine a pacientului.

Proceduri întâlnite în centrele de tratament ale stațiunii, dotată cu aparatură de ultimă generație:

Indicațiile terapeutice și afecțiunile tratate la Lacul Sărat     

In bazele de tratament întâlnite în cadrul Stațiunii Lacul Sărat sunt puse la dispoziție pacienților proceduri pentru următoarele grupe de afecțiuni : 

Bolile asociate – afecțiunile dermatologice, bolile de nutriție și endocrine, bolile profesionale de uzură( în cazul muncilor grele în mediul toxic, trepidațiile, munca de noapte, frigul și umiditatea prelungită).

Unități de cazare în stațiunea Lacul Sărat

Unul dintre cele mai importante spații de cazare din zona stațiunii este Hotelul Perla. Acesta este, în același timp, și complex balnear, având o capacitate de 164 locuri, prin 82 de camere duble, clasificate la o categorie de 3 stele.

Aici întâlnim principala bază de tratament din cadrul stațiunii, punând la dispoziție mai multe oferte ale sejurului astfel încât clientul să fie satisfăcut. În interiorul hotelului puteți întâlni un restaurant propriu, la care puteți degusta mâncăruri și băuturi specifice zonei din Muntenia. De asemenea, Hotel Perla are în dotare o sală pentru conferințe cu o capacitate de 50 de locuri. Tot în cadrul hotelului puteți beneficia de un tratament în propria bază a acestuia în zona de SPA, unde veți întâlni aparutura de ultimă generație special amenajată pentru procedurile complexe.

Concluzii despre afecțiuni tratate la Lacul Sărat

Stațiunea balneară Lacul Sărat, deși este situată în zona de câmpie, aceasta este înconjurată de aproximativ 70 ha de pădure, reușind astfel să creeze o atmosferă relaxantă pentru turiști și pacienți. Lacul s-a format pe un curs vechi al Dunării, de care în prezent este izolat. Adâncimea maximă a apei este mai mică de 2m, fundul lacului fiind acoperit pe întreaga suprafață de nămol cu un grad ridicat de mineralizare. Este de remarcat faptul că stațiunea a fost exploatată de către turiști încă din anul 1879, având o vechime mai mare de 150 de ani.

De asemenea, lacul are o întinsă suprafață de plajă, iar în amestec cu pădurea și cu aerul proaspăt oferit de aceasta, lacul devine un loc unic în țară. Anual acesta este frecventat de turiști care la rândul lor recomandă condițiile și spun că vor reveni aici și cu altă ocazie.

Partajeaza:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Postări Asemănatoare

stranduri
Cele mai bune stranduri de la Praid

Dacă eşti iubitor de natură şi îţi place să te bucuri de efectele ei benefice, o destinaţie cu bai termale, spa şi saună revitalizează organismul