Tratament balnear pentru prostata

Cuprins

Indiferent de vârsta la care ne aflăm sau de condiția fizică pe care o avem, organismul nostru poate fi afectat oricând de o anumită boală. Unele boli sunt mai des întâlnite la bărbați, altele la femei. Un bun exemplu ar fi prostata la bărbați și osteoporoza la femei. Așadar, unele boli pot apărea din cauza unor factori pe care nu-i putem schimba, precum sexul sau nivelul de hormoni din organism. Totuși, există anumite procese pe care le putem pune în aplicare pentru a ajuta organismul la combaterea unei boli sau la tratarea acesteia parțial sau în totalitate.

Ce e prostata ?

Prostata reprezintă una dintre glandele aflate la nivelul sistemului excretor, ce are o importanță mare la urinare sau la ejaculare. Glanda se regăsește sub vezica urinară, în fața rectului și are dimensiunea unei castane. Mușchii acesteia ajută la împingerea lichidului pe uretră, când vine vorba de urină sau de spermă.

Procesul de dezvoltarea a acesteia are loc de când ne naștem până la vârsta de 20-25 de ani, moment în care aceasta atinge greutatea maximă de 20 g, cu un diametru care poate ajunge până la 4 cm. Structura ei este una complexă, fiiind alcătuită din 5 lobi: lobul anterior, posterior, central și cei doi lobi laterali, fiind protejată în partea exterioară de o capsulă fibroasă.

Tipuri de prostata

În funcție de gradul în care acest organ se poate degrada, pot apărea mai multe tipuri de prostată, fiecare având un anumit impact asupra organismului nostru:

tratament balnear pentru prostata

Tratamentul balnear pentru prostata

Pentru a preveni apariția unei boli precum prostata este nu există o listă exactă cu acțiunile pe care le putem face datorită faptuli că nu se cunosc cu exactitate cauzele apariției bolii. Însă, un lucru este sigur, atunci când vine vorba de organul nostru genital. Evitarea sexului neprotejat, menținerea unei diete bogate în fructe și legume și întreținerea igienei la nivelul organului genital de la bărbați.

În cazul în care simțiți simptome la nivelul prostatei, precum durere, apariția sângelui în urină, frecvența mersului la toaletă pentru urinare, presiune slabă a jetului sau întrerupere a acestuia, puteți încerca o analiză mai serioasă în laboratorul medicului urolog pentru a fi cât mai preventiv în apariția acesteia.

O altă metodă benefică în prevenirea și tratarea bolii de prostată este tratamentul balnear. Există mai multe stațiuni pe teritoriul țării noastre în cadrul cărora puteți face anumite tratamente cu caracter benefic pentru organismul uman.

Statiuni balneare pentru prostata

Atunci când vine vorba despre durere în organism putem lua în calcul toate metodele posibile pentru a ajunge la o variantă mai bună. În cadrul stațiunilor balneare putem întâlni diverse procedee de refacere care pot ajuta enorm la refacerea organismului. Principalele stațiuni balneare eficiente în tratarea prostatei sunt:

Techirghiol – stațiunea în care proprietățile terapeutice ale apei de la lacul care îi poartă numele sunt benefice organismului uman, dar și împachetările cu nămol sapropelic pot fi o bună soluție pentru tratarea prostatei;

Lacul Sărat – aflată în apropiere de orașul Brăila, aceasta ajută mult la combaterea afecțiunilor ce țin de sistemul locomotor, dar și la prostată prin proprietățile terapeutice ale nămolului sapropelic de aici;

Covasna – Lacul Ursu este principala atracție turistică din stațiune care prin calitățile terapeutice ale apei, vizitată anual de sute de turiști, ajută foarte mult la tratarea afecțiunilor ce țin de sistemul excretor, precum prostata. De asemenea, tot în cadrul acestei stațiuni se află și Lacul Negru, recunoscut pentru calitățile nămolului terapeutic și unde puteți face baie în apele termale bogate în sulf și alte substanțe chimice benefice pentru organism.

Partajeaza:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Postări Asemănatoare

stranduri
Cele mai bune stranduri de la Praid

Dacă eşti iubitor de natură şi îţi place să te bucuri de efectele ei benefice, o destinaţie cu bai termale, spa şi saună revitalizează organismul