Atracții și obiective turistice la Băile Felix

Table of Contents

Atât în staţiune cât şi în împrejurimi, există numeroase obiective turistice ce pot fi vizitate:

Lacul cu nuferi

Lacul cu nuferi din Băile Felix

Este cea mai vizitată atracţie turistică din staţiune. Apariţia acestor nuferi este încă un mister pentru biologi şi se presupune că seminţele nuferilor au fost aduse în această regiune de către păsări călătoare. Temperatura apei lacului este constantă, de aproximativ 30 grade Celsius. Pe lângă nuferi, mai există aici o altă specie rară de melci, broaşte ţestoase din Florida sau tritoni crestaţi. Indiferent de anotimpul în care este vizitat, lacul oferă o privelişte spectaculoasă turiştilor. Nuferii au culoarea albă, iar lotuşii au flori mai mari, de culoare roz. 

Ştrandurile termale

Strandurile termale din Băile Felix sunt foarte frecventate de turişti, având rol de tratament dar şi de relaxare. Ştrandul cu apă termală Apollo a fost construit în anul 1900 şi de atunci a fost modernizat şi beneficiază acum de condiţii moderne. Ţinând cont de faptul că temperatura ştrandului are 32 grade Celsius, turiştii pot alege să viziteze Băile Felix şi pe timpul iernii. Chiar lângă ştrand, există posibilitatea de a beneficia de serviciile unui maseur. Un alt ştrand, Ştrandul „Felix” este cel mai mare ştrand deschis doar în perioada caldă a anului (mai – septembrie). Ştrandul a fost renovat în 2009, iar condiţiile sunt conforme cu standardele europene. Ştrandul „Padiş”este destinat persoanelor şi familiilor cu buget mai mic. Tarifele pentru acest ştrand încep de la 15 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii.

Rezervaţia Naturală Pârâul Peţa

Rezervaţia Naturală Pârâul Peţa

Aceasta se află în apropierea staţiunii şi are o suprafaţă de 4 ha. Rezervaţia pârâul Peţa este situată în staţiunea balneoclimaterică 1 Mai şi găzduieşte floarea albă de nufăr termal care a supravieţuit ultimei ere glaciare în mod natural. Pârâul Peta izvorăşte chiar din Băile 1 Mai, iar temperatura apei izvorului poate atinge şi 30 grade Celsius.

Dealul Şimleu

Este o destinaţie turistică pentru turiştii pasionaţi de urcări montane. Aici se pot vedea formaţiuni carstice specifice zonei şi reliefului. Un astfel de loc este Avenul Betfia, cu o adâncime de 86 m şi un puţ cu o cădere verticală de 54 m. Arheologii au descoperit aici, în sedimente de argila roşie, fosilele unor animale ce datează de mii de ani.

Biserica cu Lună

OLYMPU Biserica cu Lună din Oradea

Biserica cu Lună din Oradea este un alt obiectiv turistic vizitat din apropiere. Mănăstirea a fost ridicată la sfârşitul secolului XVIII-lea, iar de aici, turiştii pot admira o sferă cu diametrul de 3 mm ce se afla în turla bisericii şi care se deplasează după mişcarea Lunii în jurul Pământului. Turiştii pasionaţi de astrologie şi nu numai pot vedea fazele lunii prin intermediul acestui obiectiv turistic. 

Postari Asemanatoare