Afecțiuni tratate la Slănic Prahova

Cuprins

Despre stațiunea balneară Slănic Prahova

Localitatea Slănic Prahova primește atestatul de stațiune balneară în anul 1853, fiind cunoscută ca fiind una dintre cele mai importante atracții turistice din zona Prahovei. Așezarea este la 2 ore cu mașină de capitala București, într-o zonă în care predomină dealurile cu păduri de foioase. aceasta este cunoscută la nivel național pentru izvoarele bogate în sulf de pe versanții aflați pe valea Slănicului. Tot aici se află și cele 7 lacuri sărate, care s-au format pe exploatările de sare făcute de-a lungul timpului în salină. Pe parte de turism, stațiunea Slănic Prahova se descurcă foarte bine, având mii de turiști care vizitează stațiunea anual. Tot aici se află și Salina care poartă același nume și care este benefică pentru tratarea pacienților bolnavi de afecțiuni ale bolilor respiratorii, reumatismale, dar și cardiovasculare.

Scurt istoric

Exploatările din zona stațiunii Slănic Prahova își au originile de mai bine de 3 secole, iar cu toate acestea, este cunoscută ca fiind cea mai recentă stațiune atestată documentar. Începutul de istorie al salinei are loc în anul 1685, atunci când Mihail Cantacuzino realizează că în această zonă există un zăcământ de sare, motiv pentru care cumpără moșia Slănic și va deschide o mină pentru exploatarea acesteia. Chiar și înainte de această perioadă au mai existat și alte ocne de sare mai vechi, dar care nu aveau adâncimi foarte mari și erau la mai puțin de 5 km de aceasta. După această perioadă au loc mai multe exploatări ale zăcământului, moșia fiind donată Mănăstirii Colțea din București. Atunci când ies pentru prima dată în evidență calitățile terapeutice ale apei din lacurile sărate este în anul 1885, când unul dintre ofițerii Armateri Române, care suferea de reumatism, după ce vine la salină în cârje, reușește să se întoarcă vindecat după o serie mai lungă de băi termale.

Afecțiuni tratate la stațiunea Slănic Prahova

Tratamentul balnear de la stațiunea balneară Slănic Prahova este benefică pentru pacienți, dar și pentru turiștii dornici de viziteze salina datorită faptului aceasta este bogată în resurse de tratament, are o climă favorabilă pe tot parcursul anului, dar și pentru frumusețea peisajelor dimprejur. Din punct de vedere al tursimului, orașul Slănic Prahova s-a dezvoltat continuu, chiar și pe parte de stațiune balneară, având în vedere posibilitățile de tratament din această zonă, dar și posibilitățile de a avea o vacanță odihnitoare și plăcută.

Există mai mulți factori naturali de cură, care într-o combinație cu climatul din zona de colină, reușesc să acopere o gamă largă de afecțiuni ale pacienților bolnavi de boli de diferite tipuri. De asemenea, calitățile terapeutice ale apei din lacurile sărate sunt un alt motiv pentru care un sejur la Slănic Prahova poate fi mai mult decât benefic. Stațiunea este complexă, având în vedere capacitatea de a trata pacienții, locul în care este amplasată pe hartă(pentru climatul favorabil și accesul turiștilor din toate colțurile țării), dar și pentru salina cunoscută ca fiind una dintre cele mai importante din țară.

Indicațiile terapeutice și afecțiunile tratate la Slănic Prahova

Stațiunea balneară Slănic Prahova este cunosctă pentru sanatoriul aflat în interiorul acesteia care s-a format transformarea minei de sare veche (Mina Unirea), la care se face tratamentul special pentru cei bolnavi de boli respiratorii, dar și prin microclimatul de aer sărat. Pe tot parcursul stațiunii se regăsesc terase, plaje și alte complexe special amenajate pentru băile modernizate. Tot în stațiune întâlnim și ape minerale tămăduitoare cu proprietăți benefice organismului uman, recomandate pentru cei cu afecțiuni a unor boli, precum:

Unități de cazare în stațiune

Unul dintre principalele hoteluri care contribuie la tratamentul balnear din stațiune este hotelul Slănic, aflat în interiorul stațiunii, cu aparatură de ultimă generație și cu bază de tratament aflată în incinta acestuia. Tratamentul oferit aici este unul complex și recuperator, care este reprezentat, în principiu, de:

Hotelul are o capacitate de 224 de locuri pentru cazare împărțite atât în camere duble cât și în apartamente cu condiții de 3 stele. Hotelul are și restaurant în interior, dar și terasa special amenajată pentru a savura cafeluța de dimineață și peisajele aflate în grădina acestuia.

Concluzii despre afecțiuni tratate la Slănic Prahova

Stațiunea balneară Slănic Prahova este un loc complex, cu dotări de ultimă generație și benefic pentru organismul uman, mai ales pentru cei care au primit recomandare de la doctor pentru a face un tratament balnear. Climatul este favorabil, așadar stațiunea este deschisă pe tot parcursul anului pentru turiștii pasionați, și mai ales pentru pacienți. Oamenii din zona sunt primitori și deschiși cu turiștii, iar aceștia sunt pricepuți la prepararea băuturilor alcoolice în gospodărie, mai ales pentru vin și țuică.

Partajeaza:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Postări Asemănatoare

stranduri
Cele mai bune stranduri de la Praid

Dacă eşti iubitor de natură şi îţi place să te bucuri de efectele ei benefice, o destinaţie cu bai termale, spa şi saună revitalizează organismul