Tratament balnear la Stațiunea Borsec 2020

Cuprins

Izvoarele termale la Borsec 2020

Borsecul are un climat răcoros, subalpin. Temperatura medie anuală este de circa 5°C. Media de temperatură a lunii iulie este de 14-15°C, iar cea a lunii ianuarie este de -6°C. Climatul Borsecului este puțin mai blând decât al altor depresiuni apropiate, cum ar fi Toplița sau Joseni, deoarece altitudinea depresiunii este mai mare. Precipitațiile medii anuale ajung la 800 mm, în cantități minime iarna și maxime la începutul verii. Umiditatea relativă a aerului înregistrează o medie anuală de 80%. Vânturile bat în general constant, iar pe timpul iernii cu o intensitate mai mare.

Resursele stațiunii sunt apele minerale (utilizabile atât în cure interne, cât și externe), nămolul terapeutic de turbă și bioclimatul montan, stimulant.

Izvoarele de ape minerale carbogazoase, bicarbonate, alcalino-feroase, hipotone, cu nivel ridicat de calciu și magneziu sunt cunoscute și recomandate pentru acțiunea lor vindecătoare încă din 1594.

Beneficiile și indicațiile terapeutice la stațiunea Borsec

Borsec are peste 15 izvoare cu apă minerală carbogazoasă naturală, cu o compoziție chimică apropiată, stabilă în timp, cu debite variabile. Cele mai importante din punct de vedere calitativ și ca debit sunt izvoarele 1 și 2. Prin compoziția lor, apele minerale au efecte curative asupra afecțiunilor aparatului digestiv, rinichilor și a căilor urinare, dar și asupra sistemului circulator periferic. Aceste afecțiuni sunt tratate prin proceduri de fizioterapie: ionizări, curent dinamic, aerosoli, ultrasunete, raze ultraviolete, electropunctură, vibromasaj. Se fac la stațiunea Borsec băi cu plante, afuziuni, dar și băi cu dioxid de carbon.

Izvorul nr. 3 are o apă carbogazoasă, bicarbonată, mixtă și cu un conținut ridicat de Calciu, Magneziu și Sodiu. Este indicată pentru tratarea gastritei hiperacidă, constipații ușoare, piatră la rinichi și ficat. La fel este și apa izvorului nr. 5, fiind indicată și pentru colite cronice, obezitate și artrism.

Izvorul nr. 6 are o apă bicarbonată calcică, sodică, magneziană, hipotonă, ușor sulfuroasă, carbogazoasă, benefică pentru ameliorarea gastrinelor hiperacide, colitelor spastice cu constipație, scade secreția gastrică, mai ales dacă apa este încălzită sau degaseifiată.

Apa izvorului nr. 11 este carbogazoasă, bicarbonată, mixtă și conține Calciu, Magneziu, Litiu, Sodiu. Este benefică în tratarea gastritei hiperacide, hipocalcemie, insuciență paratirodiană.

Partajeaza:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Postări Asemănatoare

stranduri
Cele mai bune stranduri de la Praid

Dacă eşti iubitor de natură şi îţi place să te bucuri de efectele ei benefice, o destinaţie cu bai termale, spa şi saună revitalizează organismul