Tratamentul balnear pentru artrita psoriazică

Cuprins

Ce este o artrita psoriazica?

Artrita psoriazică este o boală reumatologică de tip autoimun. Mecanismul corporal de apărare al pacientului atacă în mod eronat articulațiile acestuia. Ca reacție, ele se inflamează și devin foarte sensibile. O astfel de manifestare defensivă este tipică bolilor reumatice autoimune, generând dureri continue și rigiditate. Artrita psoriazică este în strânsă legătură cu psoriazisul, o boală care duce la apariția petelor roșiatice și albicioase pe piele.  Sub jumătate dintre pacienții care suferă de psoriazis dezvoltă această artrită. Nu se cunosc cu exactitate declanșatorul bolii și nici tratamentul care să o combată. Există, totuși, metode alternative de ameliorare și controlare a afecțiunii.

Tratamentul balnear pentru artrita psoriazică

Tratamentul balnear pentru artrita psoriazică ameliorează durerile cauzate de aceasta, calmând și relaxându inflamațiile. La statiuni balneare pacientul poate urma cure de împachetări cu nămol și băi minerale care au efecte pozitive asupra organismului său.  Ele nu ameliorează doar inflamațiile artritice, ci și durerile și mâncărimile cauzate de psoriazis. În urma unei astfel de cure, starea generală de sănătate a pacientului este vizibil îmbunătățită. Tratamentul balnear pentru artrita psoriazică este non-invaziv. Dacă cel medicamentos poate duce la efecte adverse grave precum accentuarea afectării cutanate, tratamentul balnear nu poate decât să amelioreze sau nu afecțiunea.

Tratamentul balnear contribuie la ameliorarea și controlarea artritei psoriazice prin cure care implică mai multe metode de tratare non-invazivă. În primul rând, cura trebuie să includă băile de ape minerale și nămol. Apele minerale cu sulf, magneziu și calciu sunt cele mai indicate în privința tratării psoriazisului și a artritei psoriazice. Combinarea balneoterapiei cu hidroterapia prin curenți, duș cu presiune, masaj va diminua disconfortul articular și muscular. De asemenea, cele două metode de tratament pot îmbunătăți aspectul unghiilor afectate de artrita psoriazică. Uscăciunea lor este temperată, iar denivelarea și aspectul neîngrijit se ameliorează. Aplicarea acestor ape direct pe leziunile cutanate provocate de psoriazis poate vindeca o parte din pustulele apărute. Alte metode eficiente de tratament balneoterapeutic pentru artrita psoriazică sunt băile și împachetările cu nămol. Acestea calmează inflamația articulațiilor și redau confortul muscular. Ele pot fi alternate cu împachetări cu alge, masaje sau fototerapie făcute de specialiștii în kinetoterapie din statiunile balneare. Explora statiunile pe aceasta pagina.

Care sunt cauzele artritei psoriazice?

Cauzele artritei psoriazice nu sunt  încă sigur stabilite, însă există mai multe direcții către care indică cercetările. Principalul factor cauzal este psoriazisul. Un procent mare de persoane cu aceasă afecțiune (30%)  dezvoltă artrita psoriazică. Obezitatea și un stil de viață nesănătos contribuie la apariția afecțiunii, la fel ca în cazul multor alte boli. De asemenea, este foarte posibil ca factorul genetic să joace un rol important în evoluția artritei psoriazice. Cercetătorii încă identifică astfel de gene predispozante.

Randamentul tratamentului balnear pentru artrita psoriazică ține foarte mult de gradul de dezvoltare al afecțiunii. Atâta timp cât este depistată în stadiu incipient, balneoterapia reușește să amelioreze și să țină sub control durerile. În special, dacă este alternată cu kinetoterapia și făcută constant, pacientul poate avea o viață normală. Totuși, artrita psoriazică evoluează în timp și poate avea mai multe forme. În cazul formelor avansate și grave, cum ar fi artrita psoriazică mutilantă, este nevoie tratament medicamentos. În cazul formelor mai blânde, se poate apela la tratament medicamentos, însă unul blând. Terapiile biologice, medicamentele antireumatice modificatoare de boli sau antiinflamatoare administrate nu pot vindeca în totalitate această afecțiune. Administrate obsesiv, ele dăunează organismului pe termen lung.

Astfel, tratamentul balnear pentru artrita psoriazică permite ameliorarea non-invazivă a simptomelor artritei. Mai ales dacă este alternat cu medicamentație ponderată și kinetoterapie, reușita este garantată. Mai mult, aerul curat al statiunilor balneare si starea de bine, survenită prin deconectarea de la problemele cotidiene, diminuează nivelul de stres. Ferit și eliberat de agitație, psihicul se relaxează, dublând  astfel nivelul de relaxarea fizică datorată curei balneare.

Exploră stațiunile balneare keyboard_arrow_right

Partajeaza:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Postări Asemănatoare

stranduri
Cele mai bune stranduri de la Praid

Dacă eşti iubitor de natură şi îţi place să te bucuri de efectele ei benefice, o destinaţie cu bai termale, spa şi saună revitalizează organismul