Tratament Balnear în Stațiunea Mangalia

Cuprins

Despre statiune și localizarea acesteia

Mangalia este un oraș turistic și port, municipiu din județul Constanța, Dobrogea, situat la 40 km sud de orașul Constanța și la 14 km de granița cu Bulgaria. Este format din localitățile Cap Aurora, Jupiter, Mangalia (reședința), Neptun, Olimp, Saturn și Venus. Orașul este limitat în partea sudică de lacul Mangalia, la est de țărmul mării Negre, iar în partea de vest și de nord de calea ferată către Constanța, pădurea Comorova și de Balta Mangalia.

Stațiunea Mangalia este singura stațiune maritimă care deține izvoare minerale (radioactive, sulfuroase și mezotermale). Mangalia este declarată în 1899 prima staţiune climaterică maritimă şi balneară din România, după ce s-a stabilit faptul că apele sale sunt sulfuroase, alcaline, uşor cloruro-sodice şi iodurate. Plaja din Mangalia are o formă ușor circulară și se întinde între digul de nord al Portului comercial Mangalia și plaja Saturn cu care se întâlnește prin intermediul unei porțiuni neamenajate. Centrul plajei are aproximativ 120 m lățime. Este mărginită de o faleză înaltă ce este folosită ca loc de promenadă de către turiști. Plaja este accesibilă chiar din zona centrală a orașului, prin intermediul unor trepte.

Izvoarele termale și clima stațiunii Mangalia

Mangalia beneficiază de un climat de câmpie ce este influențat de către Marea Neagră. Temperatura medie anuală este de 11,2°C (media din luna iulie este 21,8°C, iar din luna ianuarie de peste – 0,2°C). Primăverile sunt timpurii, însă reci, iar toamnele sunt lungi și calde. Nebulozitatea este redusă, iar în timpul verii soarele strălucește cca.12 ore pe zi. Anual, se cumulează peste 2500 ore de strălucire a soarelui. Precipitațiile medii se situează la 400 mm pe an. Vânturile predomină din direcțiile nord-est și vest. Brizele se simt mai puternic pe timpul verii la țărmul mării, ziua dinspre mare spre uscat, în timpul nopții în sens opus.

Stațiunea balneo-climaterică Mangalia îmbină vestigiile antice callatiene cu bogăția factorilor naturali terapeutici:

  • apele minerale sulfuroase, clorurate, bicarbonate, sodice mezotermale (21° C- 27°C),
  • apa mării cu o mineralizare totală de 15,5/l,
  • nămolul terapeutic care este extras din lacul Techirghiol,
  • bioclimatul marin bogat in aerosoli salini.

Beneficiile și Infdicațiile Terapeutice

Stațiunea deține două baze de tratament moderne:  în cadrul Hotelului Mangalia și în cadrul Sanatoriului Mangalia, pentru recuperare. Baza de tratament din cadrul Hotelului Mangalia este dotată cu instalații de tratament proprii având  patru bazine pentru kinetoterapie cu apă sulfuroasă, o secție pentru electroterapie, două secții pentru hidroterapie, o secție de pneumoterapie, săli de gimnastică medicală, saloane pentru masaj, cabinete de geriatrie, laboratoare pentru analize și investigații, cabinete pentru acupunctură și altele.

Se fac în stațiunea Mangalia băi calde cu apă sulfuroasă și cu apă de mare, băi calde cu nămol și împachetări calde cu nămol, instalații pentru inhalații și aerosoli.

Indicațiile terapeutice sunt legate de:

  • afecțiuni reumatismale degenerative (spondiloză cervicală, dorsală și lombară, artroze, poliartroze);
  • afecțiuni reumatismale inflamatorii (stări algice articulare după reumatism articular acut sau infecții de focar, spondilită anchilozantă, artropatia psoriazică, poliartrită reumatoidă stabilizată biologic sau cu activitate inflamatorie moderată ori după intervenții ortopedico-chirurgicale);
  • afecțiuni reumatismale abarticulare (tendinoze, tendomioze, tendoperiostoze, periartrită scapulohumerală);
  • afecțiuni posttraumatice (redori articulare posttraumatice, stări după operații pe mușchi, tendoane, articulații și oase, stări după entorse, luxații și fracturi);
  • afecțiuni neurologice periferice (paralizii și pareze posttraumatice ale membrelor, polineuropatii după faza acută, poliradiculonevrite în faza sechelară, sechele după poliomielită);
  • afecțiuni ale sistemului nervos central (pareze sechelare după mielite la minimum 3 luni de la debut, parapareze posttraumatice la minimum 3 luni de la debut, parapareze după arahnoidită);
  • afecțiuni ginecologice (insuficiență ovariană, cervicite cronice, metroanexite cronice);
  • afecțiuni asociate (cardiovasculare, respiratorii, otorinolaringologice, endocrine, metabolice și de nutriție, dermatologice, boli profesionale).

Cazare în Stațiunea Mangalia

Când vine vorba de hoteluri, Stațiunea Mangalia se poate mândri cu cele mai noi și moderne clădiri, amplasate pe faleza care bordează ţărmul mării. Acestea oferă condiţii de cazare tot timpul anului.

Așadar, în Stațiunea Mangalia, cazare poți să găsești la Hotelul Paradiso *** (fostul Hotel Siemens) care este situat pe faleza oraşului, la 25 de metri de plajă. Datorită aşezării perpendiculare pe linia ţărmului, toate cele 273 de camere au vedere spre mare. Una dintre atracțiile hotelului este piscina acoperită, cu apă de mare filtrată și încălzită.

Hotel New Belvedere ***** Mangalia este fostul Hotel President, redenumit si reclasificat la 5 stele în anul 2016. Acesta beneficiază de o poziționare deosebită deoarece este construit la numai 50 de m distanță de plajă, pe locul unor ruine ale Cetății Callatis, de aceea este numit hotel-muzeu.

Tot în Stațiunea Mangalia, cazare poți găsi și la Sanatoriul Balnear Mangalia, o baza de tratament cu renume pe litoralul romanesc care dispune de un hotel de două stele, cu capacitatea de 200 locuri, două secţii clinice cu câte 75 de paturi şi două baze moderne de tratament.

Partajeaza:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Postări Asemănatoare

stranduri
Cele mai bune stranduri de la Praid

Dacă eşti iubitor de natură şi îţi place să te bucuri de efectele ei benefice, o destinaţie cu bai termale, spa şi saună revitalizează organismul