Obiective și atracții turistice de vizitat la Amara

Table of Contents

Amara este una dintre stațiunile balneare de interes național care este vizitată de către oameni ce provin din toate colțurile țării datorită proprietăților curative ale apelor din această zonă. Lacul Amara este principalul obiectiv balnear care atrage oamenii, loc care are ca apogeu în ceea ce privește numărul de turiști sezonul estival. Majoritatea oamenilor care suferă de diverse afecțiuni și caută un loc în care să le trateze preferă să vină în această zonă deoarece este situată în apropierea capitalei, clima fiind un favorabilă pe tot parcursul anului.

Plaja Mircești

Plaja Mircești

Plaja Mircești este una dintre cele mai animate plaje din zona Bărăganului. Aceasta este destul de complexă, având în vedere faptul că se află pe marginea unui lac care poartă și numele localității vecine acestuia, de dimensiune medie. Este situată la marginea localității Amara, din Slobozia, în apropierea Hotelului Parc. Plaja este întreținută, trebuie plătită o singură taxă de intrare care este destul de ieftină, iar în cazul în care doriți să închiriați o umbrelă sau un șezlong, acestea la rândul lor vor fi la un preț mai mult decât accesibil. Având în vedere faptul că lacul are un grad de salinitate ridicat, indicat este să faceți un duș după ce vă bălăciți în acesta. Un avantaj este că de-a lungul plajei sunt amplasate la distanțe destul de apropriate mai multe locuri special amenajate pentru duș. Tot aici puteți închiria hidrobiciclete sau bărci cu vâsle cu care puteți explora lacul și priveliștea din jurul acestuia. De asemenea, pe plajă sunt negustori care vă pun la dispoziție recipiente cu nămol sapropelic de pe fundul lacului pentru a-l folosi la tratare prin împachetări sau ungere.

Muzeul național de Agricultură

Muzeul național de Agricultură

Muzeul național de Agricultură este unicul din țară conceput în acest domeniu, aflat în Slobozia, în apropierea stațiunii balneare de la Amara. Fiind unic acesta atrage atenția turiștilor, mai ales celor care sunt pasionați sau activează în domeniul agricol. Muzeul are în componența sa mai multe atracții: Biserica de Lemn Sfântul Nicolae, pe care o întâlnim în curtea muzeului, Casă de gospodar din Gheorghe Doja și Ferma model Perieți. Anual, în incinta muzeului se organizează ateliere de creație pentru copii cu diverse activități precum pictatul lingurilor de lemn, împletitul spicelor de grâu, icoane pe sticlă și multe altele. Acesta este deosebit prin modul cum este organizat, având diverse piese de muzeu ce aparțin domeniului agricol și care stârnesc multă curiozitate turiștilor. Poveștile din spatele fiecărui element prezent în curtea muzeului sunt foarte interesante.

Conacul Bolomey

Conacul Bolomey

Una dintre cele mai superbe atracții din zona Bărăganului este o clădire care a prosperat în urma cu câteva decenii, dar care a fost lăsată în paragină de-a lungul anilor, fiind aproape în stare critică de a se prăbuși. Conacul Bolomey este un monument istoric, mai de mult poleit cu aur, aflat în localitatea Cosâmbești, județul Ialomița. Acesta a luat naștere la finalul secolului al XIX-lea, mai exact în anul 1898, devenind într-un timp foarte scurt un reper important local. Legenda spune că boierul Bolomey a plătit la momentul respectiv pentru achiziția conacului 10 căruțe pline cu aur, de aici și numele conacului. În prezent, conacul a intrat în reabilitare, investindu-se o sumă considerabilă, reușind astfel să obțină undă verde proiectul de la Consiliul Județean din Ialomița. Așadar, în câțiva ani, conacul Bolomey va prinde din nou viață și va redeveni o atracție turistică de interes național.

Mănăstirea Sfinții Voievozi Slobozia

Mănăstirea Sfinții Voievozi Slobozia

Una dintre cele mai mari și cunoscute mănăstiri din Sud-Estul României, Mănăstirea Sfinții Voievozi din Slobozia, aflată în Câmpia Bărăganului, la marginea Ialomiței, este închinată Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril. Aceasta datează încă de la jumătatea secolului al XVII-lea, iar pentru cei care obișnuiesc să participe în pelerinaj, această locație este des frecventată. Având în vedere faptul că mănăstirea a fost jefuită și atacată de mai multe ori de la înființarea ei, aceasta nu are documentele originale care să dovedească data cu exactitate când a fost zidită. De-a lungul timpului, aceasta a purtat mai multe nume, printre care: “Mănăstirea Slobozia Veche” sau “Mănăstirea Slobozia lui Ianache”.

Casa memorială Ionel Perlea

Casa memorială Ionel Perlea

Una dintre cele mai importante atracții turistice din zona Bărăganului, Casa memorială Ionel Perlea, aduce un plus considerabil în ceea ce privește nivelul culturii din partea de S-E a României. Aceasta își face apariția în lista monumentelor istorice la nivel național din perioada anilor 1991. A fost înființată la începutul anilor 80’ și este activă și în prezent. Aceasta are o poveste frumoasă în spate, ce ține de designul interior și de ideea proprietarului de atunci, idee care a ieșit în evidență prin unicitatea ei. Așadar, acest loc este unul specific celor pasionați de istorie, dar și de arhitectură, deoarece această clădire are un design diferit față de casele normale.

Muzeul Județean Ialomița

Muzeul Județean Ialomița

Aflat în reședința județului, orașul Slobozia, Muzeul Județean Ialomița este o altă atracție turistică care trebuie să fie luată în calcul, mai ales că se află la o distanță destul de apropriată de Amara. Ideea prin care a luat naștere acest muzeu a fost organizarea mai multor expoziții care ilustrau aspecte ale vieții rurale din zona de câmpie din Muntenia. Acest muzeu s-a înființat în anul 1971, iar de atunci până în prezent a avut parte de o dezvoltare constantă în ceea ce privește numărul de obiecte istorice cu o valoare importantă pentru cei pasionați în acest domeniu.

Postari Asemanatoare