Afecțiuni tratate la Vața de Jos

Cuprins

Despre stațiunea balneară Vața de Jos

Aflată în partea central-nordică României, stațiunea balneară Vața de Jos este cunoscută la nivel național pentru tratarea afecțiunilor în cazul pacienților care suferă de boli reumatismale  sau neurulogice. Fiind în zona muntoasă, în județul Hunedoara, pe valea Cișului Alb, aceasta oferă niște peisaje spectaculoase turiștilor care vizitează stațiunea an de an. Se află la o altitudine de 233 m, la câșiva km de orașul Brad și la aproximativ 60 km de municipiul Deva. Poziția geografică este avantajoasă datorită faptului că aici pot avea acces ușor turiști veniți de prin toate meleagurile țării, mai ales cei pasionați de natură, aventură și pentru cei care au primit recomandare de la doctor pentru o cură balneară.

Scurt istoric

Prima atestare documentară a localității în care se află stațiunea are loc în anul 1439, atunci când regele Albert întocmește un act prin care reușește să dăruiască unul dintre aceste ținuturi despotului sârn Gheorghe Brancovici datorită faptului că acesta a oferit sprijin în luptele împotriva turcilor. Calitățile curative ale apelor minerale de la stațiune sunt cunoscute de mai multe centenarii, acestea fiind frecventate atât de pacienți de pe teritoriul țării noastre cât și de străinii care au aflat de beneficiile acestora. Regele Carol al II-lea este unul dintre oamenii importanți care au călcat pe la stațiune. Acesta obișnuia să vină destul de des la stațiune pentru a se trata prin băi termale curative. Drumul pe care îl urma de la castelul său până la stațiune se numea Drumul Regelui (care în ziua de astăzi poartă numele de Transalpina). De atunci, stațiunea a fost în plină dezvoltare, reușind să atragă cât mai mulți turiști de la un an la celălalt.   

Afecțiuni tratate la stațiunea Vața de Jos

Apele minerale de aici erau cunoscute pentru proprietățile chimice ale acestora. Concentrațiile apelor erau împărâite în mai multe procentaje de sulf, clor, sodiu, calciu, iar bioclimatul acestora este de cruțare. Se nuemsc ape termale pentru că temperatura acestora variază între 35 și 38,5 grade Celsius.

Stațiunea fiind bogată în aceste resurse benefice organismului uman, oamenii au investit în refacerea și în modernizarea acesteia pentru a atrage cât mai mulți clienți și pentru a oferi servicii cât mai calitative. În cadrul stațiunii veți întâlni, în prezent, instalații special amenajate pentru băile calde cu ape minerale, dușul subacval, tratament cu aerosol, saună, aparatură specială pentru electroterapie, infraroșu, terapie cu laser, magnetoterapie, dar și un bazin pentru băile reci în aer liber sau solariul pentru terapia cu aer sau heliu.

Indicațiile terapeutice și afecțiunile tratate la Vața de Jos

Importanța apelor minerale de la stațiunea balneară Vața de Jos este de o mare măsură deoarece aici este tratată o gamă largă de afecțiuni ale pacienților, printre care:

Unități de cazare în stațiune

Stațiunea oferă posibilități de cazare, cu condiții favorabile în hoteluri de 3 sau 4 stele sau în pensiuni de 2 sau 3 stele care sunt rezervate de turiști, mai ales în sezonul de vară.

Hotelul Ponor este o variantă bună, acesta fiind situat în centrul localității Vața de Jos, un loc complex de spa și wellness. Acesta dispune de 35 de camere duble (modelul twin), 4 camere duble cu pat matrimonial și 2 camere pentru o singură persoană. Acesta este un hotel renumit în zonă, fiind atât elegant cât și confortabil. Mobila este de calitate, nouă, iar acesta este într-o strânsă legătură cu natura, de la design până la balconul cu vedere spre frumusețile din zonă.

Facilitățile sunt avantajoase și numeroase. În cadrul hotelului puteți mânca la restaurantul propriu ce vă pune la dispoziție un meniu cu mâncăruri tradiționale din județul Hunedoara, personalul de la recepție este prezent la serviciu 24 din 24 de ore, există și o sală pentru conferințe, locuri special amenajate pentru copii, internet gratuit, sală de fitness, biliard, piscină cu apă termală naturală, săli pentru masaj sau saună, centrul spa-wellness, teren pentru tenis și cabinetul medical.

Concluzii despre afecțiuni tratate la Vața de Jos

Stațiunea este unică prin așezarea acesteia, dar și prin frumusețea locurilor aflate în jur. Atât turiștii curioși de curele balneare cât și pacienții bolnavi de afecțiuni ce doresc să se trateze aici își fac apariția an de an, indiferent de perioada anului, având în vedere faptul că aici sunt condiții meteo favorabile în permanență. Cel mai aglomerat moment al anului este perioada de vară datorită bazinelor din aer liber cu apă rece. De asemnea, și lunile septembrie-octombrie sunt destul de frecventate de către oameni pentru a se pregăti de sezonul de iarnă. Acest lucru este recomandat și de doctor.

Partajeaza:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Postări Asemănatoare

stranduri
Cele mai bune stranduri de la Praid

Dacă eşti iubitor de natură şi îţi place să te bucuri de efectele ei benefice, o destinaţie cu bai termale, spa şi saună revitalizează organismul