Afecțiuni tratate la Saturn

Cuprins

Despre stațiunea balneară Saturn

Una dintre cele mai frumoase stațiuni de pe litoralul românesc, stațiunea balneară Saturn stârnește interes pentru mii de români anual datorită frumuseții locului, dar și a beneficiilor de aici. Aceasta se află în județul Constanța, între stațiunile Mangalia și Venus. Mangalia se află doar la 1 km depărtare, iar Constanța la 43 km. Stațiunea se află la o altitudine de de minim 3 m, maximum 10 m. Din punct de vedere administrativ, stațiunea aparține de orașul Mangalia, unul dintre cele mai importante de pe litoralul românesc. De asemenea, la fel ca și Neptun și Olimp, stațiunea a luat naștere tot în perioada comunistă, în anul 1972.

Scurt istoric

Fiind prima stațiune a lanțului sudic de pe litoralul românesc, aceasta a cunoscut turismul de la începutul anilor 70’, în perioada comunistă, atunci când tot litoralul era în plină dezvoltare. Mai multe lanțuri hoteliere s-au deschis în această zonă datorită potențialului enorm pe care îl avea stațiunea. Fiind cea mai sudică, aceasta era o bună oportunitate și pentru bulgari sau alți străini veniți din partea de Sud.

De când a intrat în vizorul investitorilor aceasta a fost în plină dezvoltare, fiind chiar și în zilele noastre există oameni care își construiesc locuri pentru cazare în această zonă de interes național. Majoritatea românilor care au venit aici au spus că vor reveni în viitorul apropriat și au rămas cu o impresie foarte bună atât despre stațiune cât și despre oamenii din această zonă.

Afecțiuni tratate la stațiunea Saturn

Datorită influenței curenților maritimi, stațiunea are un climat specific litoralului, cu un aer benefic organismului uman și cu o temperatură optimă pe tot parcursul anului. Aici există 21 de izvoare minerale naturale care sunt folosite pentru tratamentele balneare care ajută la tratarea afecțiunilor pacienților care suferă de diverse boli.

Un alt factor terapeutic de o importanță foarte mare este nămolul sapropelic transportat de la Lacul Techirghiol, unul dintre cele mai importante atracții de pe litoralul românesc. De asemenea, în cadrul sațiunii întâlnim și nămolul de turbă, care este luat din turbăria stațiunii. Apele minerale sunt bogate în clor, sodiu, sulf, calciu și bicarbonat, toate acestea fiind benefice organismului uman și ajutând la refacerea acestuia atât din punct de vedere fizic cât și psihic.

Apa mării este un alt factor care contribuie la binefacerea și refacerea organismului. Aceasta are o compoziție chimică care vindecă rănile și care ajută la imbunătățirea calității pielii. De asemenea, în combinație cu razele solare acestea constituie un traament pur.

Indicațiile terapeutice și afecțiunile tratate la Saturn

Datorită numeroaselor beneficii aduse de mare, izvoarele termale și nămolul sapropelic, numeroase boli și afecțiuni sunt tratate în cadrul stațiunii, precum:

În  cadrul stațiunii întâlnim instalații pentru băile calde cu ape sulfuroase, dar și cu apă de mare, instalațiile pentru băile calde cu nămol, dar și pentru împachetările cu nămol, instalațiile pentru aerosoli și inhalații, instalațiile complexe pentru electro și hidroterapie, sala pentru gimnastică medicală, sala pentru masaj și piscinele exterioare.

Unități de cazare în stațiune

Stațiunea Saturn este foarte bine dezvoltată atunci când vine vorba despre locurile de cazare. Aceasta pune la dispoziție peste 13.000 locuri de cazare în hoteluri, vile, cabane sau camping-uri. În principiu, hotelurile au condiții de 2 sau 3 stele, dar există un hotel de 4 stele și unul de 5 stele. Cel de 5 stele are același nume ca și stațiunea și oferă condiții bune și servicii de cea mai mare calitate.

Pentru tratamente balneare, cele 2 hoteluri “Hora” și “Balada” au cuprinse baze de tratament în interiorul acestora cu aparatură de ultimă generație. De asemenea, puteți mânca la hotelurile care au incluse restaurante sau să mergeți pe faleza, unde veți întâlni diverse fast food-uri, terase sau restaurante.

Concluzii despre afecțiuni tratate la Saturn

Stațiune Saturn este o oportunitate foare bună pentru cei dornici de un sejur la mare, dar care vor să beneficieze și de un program de tratament balnear. Aceasta este avantajoasă pentru toate categoriile de vârstă, de la copii până la vârstnici. În cazul în care dorești să servești o cafeluță și să admiri în același timp priveliștea Mării Negre, acesta este locul potrivit atât pentru tine cât și pentru prietenii, familia sau persoana ta iubită.

Partajeaza:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Postări Asemănatoare

stranduri
Cele mai bune stranduri de la Praid

Dacă eşti iubitor de natură şi îţi place să te bucuri de efectele ei benefice, o destinaţie cu bai termale, spa şi saună revitalizează organismul