Tratamentul balnear la Hotelul Căprioara

iul. 14, 2019

Baza de tratament a hotelul Căprioară dispune de o multitudine de tratemente medicale menite să îmbunătățească starea de sănătate și de spirit a oricărei persoane.

Drenajul Limfatic

Drenajul Limfatic se efectuează manual, dar și prin aparatul cărui funcție importantă reprezintă accelerarea circulatiei limfatice și venoase prin stimularea ganglionilor limfatic, obținându-se astfel o reabsorbție a fluidelor interstitiale care sunt adunate și purificate de limfa, odata cu traversarea ganglionilor, inainte de a intra in circuitul sangvin si drenarea acestora catre mecanismele organice de filtrare.

Acestă procedură stimulează activitatea sistemului imunitar. Cu ajutorul aparatului se creeaza un drenaj limfatic mult imbunatatit, ce are ca rezultate tratarea vaselor de sange si insuficienta sistemului limfatic, dar si pentru imbunatatirea urmatoarelor probleme:

  • picioare umflate
  • picioare grele
  • eliminarea toxinelor
  • retinerea de apa

Care sunt beneficiile drenajului limfatic?

Reduce celulita; Drenaj limfatic; Eliminarea excesului de lichide; Stimularea circulatiei venoase si limfatice; Mentinerea unei circulatii sanatoase; Creste activitatea sistemului imunitar; Slabire in circumferinta si rol anticelulitic; Accelereaza procesul de cicatrizare;Prevenirea varicelor; Edeme post-operatorii; Edeme post-traumatice; Reduce obezitatea; Imbunatateste nutritia si elasticitatea pielii; Prevenirea trombofeblitei; Oxigenarea rnult mai buna a organisrnului, ceea ce are numeroase efecte benefice: antistres, relaxare, combaterea insomniilor, o stare de bine; Efecte deosebite dupa operatii; Esential dupa liposuctie; Detoxifiere totala a organismului.

Care sunt contraindicațiile drenajului limfatic?

Varice proerninente; Tromboflebita; Insuficienta cardiaca; Astm bronsic; Ciclu menstrual; Sarcina; Epilepsie; Boli de piele; Mai putin de 6 luni de la cezariana; Perioada de alaptare;

Mofetele naturale

Mofetele naturale reprezintă emanaţii de gaze naturale, în mare parte bioxid de carbon, proporția fiind de 80-90%. Mecanismul de funcționare al mofetelor constă în vasodilataţia periferică, prin acţiunea directă a bioxidului de carbon asupra vaselor mici din tegument (capilare, arteriole), ceea ce duce la încălzirea tegumentului, dar şi vasodilataţia sistemică (musculară, cerebrală), prin inhalarea unei mici părţi din bioxidul de carbon din mofeta 2,5-9%, care, pătrunzând în torentul circulator, se dizolvă în plasmă şi produce vasodilataţie în musculatura scheletică.  Prin intermediul acesetei proceduri scade tensiunea arterială, creşte circulaţia periferică şi sistemică, se imbunătăţeşte activitatea inimii, dar și capacității de concentrare, la efort și in general, calitatea vieții.

Terapia cu unde de șoc

Terapia cu unde de șoc se realizează cu utilizarea unei tehnologii de ultima generație. Tratamentul se efectuează cu administrarea unor de unde soc care pătrund țesuturile cu o viteză foarte mare, fiind mai mare decât viteza sunetului. O astfel de sesiune durează undeva între 10 și 20 de minute. Undele de șoc favorizează vindecarea țesuturilor afectate prin hiperstimulare anestezică și stimularea nervoasă. Tratamentul este eficace pentru calmarea durerii, creșterea productiei de colagen, stimularea circulației sanguine și a metabolismului, dar și reducerea tensiunii din țesuturile musculare.

Laserterapia

Emissile de laser exercită un efect puternic pentru diferite afecte cronice ameliorând durerile musculare sau cele articulare, funcționând ca un analgezic. Acest tip de procedura își face simțită efectele foarte rapid, iar eliberarea beta - endorfinelor provocată de laser contribuie la ameliorarea fluxului sanguin. Pe termen lung o persoană va simți creșterea energiei celulare, vndecarea mai rapida a tesuturilor deteriorate, reducerea tesutului cicatriceal, cresterea fluxului sanguin la nivelul zonei afectate,acilitarea conducerii nervoase, reglarea potentialului de membrana celulara, și imbunatatirea metabolismului celular.

Terapia cu caldura sau termoterapia

Terapia cu caldura sau termoterapia reprezinta un ansamblu de proceduri terapeutice care folosesc temperatura transferata corpului.Temperatura poate varia de la 43°C la 110-120°C si este aplicata prin intermediul unor suporturi termice care au o termoconductibilitate mai mica decat apa. Suporturile termice sunt: aerul, parafina, paloizii etc.

Termoterapia este recomandata pentru relaxarea musculara, ameliorarea circulatiei sanguine locale, contribuind la calmarea durerii.Terapia cu caldura este indicata in primul rand sportivilor, deoarce acestia sunt cei mai supusi accidentarilor, specialistii recomandand ca acest tratament sa inceapa dupa 48- 72 ore de la accidentare.

Băi Galvanice

Aceste băi reprezintă cea mai simplă formă de terapie bazată pe curent electric, dar si cea mai veche. Procedura de electroterapie, folosita in medicina fizica si recuperatorie, este un procedeu care are ca agent terapeutic curentul electric continuu, cu o tensiune de 50-60 volti, dar de intensitate slaba. Curentul este aplicat prin intermediul unor electrozi de carbon, care sunt scufundati in cuve pline cu apa. Pacientul introduce membrele superioare sax.I inferioare sau toate cele patru membre in cuve, in jur de 15-20 de minute.

Datorita efectului local activator al circulatiei sanguine, al stimularii secretiea cutanate de histamina, cu efect vasodilatator, dar si datorita efectului antialgic (de micsorare a pragului perceptiei dureroase), baile galvanice isi gasesc o larga intrebuintare, in special in tratarea bolilor reumatismale, dar si a tulburarilor de circulatie periferica (arterite, maladia Raynaud, etc).

Dusul subacval

Dusul subacval este una din formele hidroterapiei (care utilizeaza jet de apa sub o presiune variabila). Actiunea lui variaza in functie de temperatura apei folosite, de presiunea jetului si de forma de aplicare. Pentru a evita senzatiile neplacute, tubul de emisie a jetului se plaseaza la distanta de pacient, inclinat pe suprafata de tratat.

Se obtin efecte asemanatoare cu cele ale masajului clasic:
– efleurage sau drenaj – longitudinal;
– petrisage sau framantare – transversal;
– presiuni alternative sau vibratii, putand asocia jetul cu solicitarea manuala mecanica.

In functie de temperatura apei folosite efectele dusului subacval sunt: – tonifiant: intre 20-30 grade C (aplicatie rece);
– sedativ relaxant: intre 35-38 grade C (aplicatie calda);
– vasomotor: aplicatie alternanta (cald-rece alternativ); procedura alternanta debuteaza cu aplicatia calda si se termina cu aplicatia rece, alternanta realizandu¬se de 10-12 ori, cate 2-3 minute aplicatia calda si 1-2 minute cea rece; initiap se folosesc diferente mici de temperatura (32-36 grade C), marindu-se de la alternanta la alternanta (40-15 grade C).

Hidroterapia

Hidroterapia este acea ramura a mediciniii naturiste care se bazeaza pe utilizarea externa a apei, în scop terapeutic sau profilactic. Hidromasajul actioneaza ca un masaj manual, relaxând muschii si dilatând vasele de sânge. Aero-masajul este produs de bulele de aer, care stimuleaza receptorii din piele, reducand tensiunea musculara si relaxeaza, un alt efect benefic este regenerarea pielii, reîmprospatând Intregul organism. Câteva minute pe zi, la o temperatura a apei apropiata de cea a corpului uman, sunt suficiente pentru a oferi o stare de calm si relaxare.

Se recomanda o baie intr-un JACUZZI(CADA DE HIDROMASAJ) pentru relaxarea si recuperarea in urma unor raniri sau a unor dureri cronice. De asemenea jeturile de apa directionat:e corect sunt utile pentru tonifierea muschilor si pentru accelerarea metabolismului, fiind foarte benefic in curele de slabire.

Temperatura apei din cada cu hidromasaj ajuta la dilatarea vaselor de sange, sporind fluxul sangvin si imbunatatind circulatia lui. Acest lucru ajuta tesuturile obosite si lezate sa se vindece, pielea sa fie mai stralucitoare. Totodata se imbunatateste semnificativ digestia.Datorita jeturilor de apa care creeaza o torta ascensionala, greuitatea corpului pare mai nnica.

Acest tip de miscare ascensionala a apei elibereaza tensiunea acumulata in muschi si in incheieturi.

Efectul de reducere a greutatii ajuta foarte mult in cazul unor fracturi, rupturi de fibre musculare sau a unor entorse, reducand cu mai mult de jumatate timpul de refacere totala al organismului.Jeturile diverse ca volum si intensitate din cada de hidromasaj va ofera multiple optiuni, de la masajul tesuturilor in adancime pana la masajul usor, relaxant. In timpul hidromasajului muschii se relaxeaza si presiunea asupra nervilor periferici este inlaturata.

Hidromasajul imbunatateste circulatia si se combina cu efectul caldurii pentru a accentua puterea de vindecare a corpului. Prin imbunatatirea circulatiei periferice si accelerarea arderilor celulare hidromasajul ajuta foarte mult in curele de slabire.

O baie in cada este un tratament foarte eficient impotriva eliminarii stresului acumulat peste zi pentru ca relaxeaza corpul. Dupa o baie in cada cu hidromasaj somnul este mai usor si mai odihnitor. Pentru efecte optime, hidromasajul poate fi asociat cu cromoterapia.

Cromoterapia este un ansamblu de tehnici care utilizeaza proprietatile luminii colorate pentru a produce reactii de ajustare psihologica, favorabile restabilirii sanatatii.

Acest sistem, bazat pe principii simple de biologie si de psihologie se bazeaza pe legile Iuminii, opticii si fenomenelor electromagnetice.

Tiratamentele cu lumina colorata, difuzata sub forma unor sisteme concepute special, pot fi prescrise sub forma unor bai de lumina colorata.

Cromoterapia este indicata mai ales in urmatoarele cazuri: imbatranire prematura a pielii, oboseala, depresie, anxietate, insomnii, obezitate, deficiente imunitare, tulburari de atentie, probleme articulare, fracturi, arsuri, rani etc.

TERAPIA TECAR

Terapia TECAR este  recunoscuta la nivel international. Mii de pacienti sunt tratati zilnic cu aceasta forma de terapie. Este din ce in ce mai des folosita gratie posibilitatii de utilizare in paralel cu stimularea mecanica prin masaj sau exercitii fizice.

Tehnologia TECAR este un acronim pentru transfer de energie in câmp capacitiv si rezistiv, terapie din domeniul radio frecventei.

În 6 ședințe, eficacitate în proporție de 97% în tulburările musculare și articulare, este o terapie neinvaziva, antialgica, antiinflamatorie si regenerativa care stimuleaza mecanismele de autovindecare ale organismului si este folosita cu succes si in tratamentele de fizioterapie, prin crearea unei stimulari intense la nivel celular. Terapia TECAR este recomandata pentru reducerea durerii, a edemelor, a inflamatiei si a contractiilor musculare. Stimularea energiei din interiorul tesuturilor biologice activeaza procesele naturale de vindecare ale organismului, avand totodata un efect antiinflamator Principalele efecte sunt combaterea durerii, inflamatiei, contracturilor musculare, redorilor articulare, cicatrizant, refacerea leziunilor tendinoase, musculare, ligamentare, cresterea mobilitatii articulare, cresterea fortei musculare, efecte anti aging, ameliorarea aspectului de coaja de portocala în cazul celulitei, combaterea edemelor, realizarea de drenaj limfatic, combaterea spasmelor sfincterelor organelor interne.

O alta aplicatie este asupra organelor interne, în cazul colonului spastic, constipatiei cronice, colecistopatiilor hipotone, spasmului piloric, în sindroamele aderentiale post chirurgicale. Ultimele noutati se refera la utilizarea Tecar in obstetrica-ginecologie si urologie: recuperarea post partum, dupa epiziotomii, incontinente urinare, vaginite atrofice.