Cele mai bune locuri de camping la Baile Tusnad pentru 2022

Cuprins

Dacă te-ai hotărât să-ți planifici un sejur la stațiunea Baile Tusnad alături de grupul de prieteni sau familie, există mai multe posibilități din care poți alege, unde să-ți petreci timpul. Locurile de camping de la stațiune sunt numeroase, mai ales că în perioada sezonului estival stațiunea este plină. Oamenii preferă acest loc pentru odihnă, relaxare și tratamente balneare, care ajută la refacerea organismului fizic, dar și psihic.

Încă nu te-ai gândit unde vrei să stai peste noapte la stațiune? Specialiștii noștri ți-au pregătit o listă cu principalele locuri de camping din Baile Tusnad pentru anul 2022.

Locuri de camping la Baile Tusnad

În funcție de condițiile în care dorești să stai peste noapte în stațiune, ți-am pus la dispoziție mai multe variante din care poți alege. De la căsuțe moderne de lemn, cu izolație termincă, până la locuri de campat cu cortul/rulota. Această zonă este foarte frumoasă, iar dacă sunteți pasionați de traseele turistice, aici aveți foarte multe posibilități.

Important este să respectați natura și regulile unităților de cazare în care mergeți. Acolo veți găsi mai mulți oameni, pe care îi puteți deranja sau ei, la rândul lor, să vă deranjeze, de aceea recomandat să fiți respectuoși. Oamenii sunt primitori, peisajul este de vis, iar natura așteaptă să fie descoperită. Aerul curat de munte este cel mai bun tratament pentru plămâni și poate contribui enorm la eliminarea stresului din rutină.

Casele tip Bungalow

Campingul ce poartă numele stațiunii, amplasat pe malul Oltului, în natură, este cel mai căutat, mai ales pentru frumusețea și autenticitatea casuțelor de lemn, de tip Bungalow. Acest camping datează din perioada anilor ’70 și este la mare căutare și în zilele noastre. Unitatea de cazare este compusă din 6 căsuțe cu câte 8 locuri de fiecare, însă pot fi amplasate și paturi suplimentare, cu o capacitate maximă de 60 de locuri pe tot campingul.

Căsuțele tip Bungalow sunt unice prin design-ul lor specific, iar acestea sunt izolate bine și dotate cu o instalație modernă pentru căldură. Așadar, sunt accesibile pe tot parcursul anului, la un preț avantajos și vă oferă numeroase beneficii, precum: baie, bucătărie, living spațios, smart TV și camere luxoase. Parcarea este gratuită, acces la internet Wi-Fi, locuri special amenajate pentru grătar și curte mare pentru copiii dornici să se plimbe și să se joace.

Camping Lac Sfânta Ana

Lacul Sfânta Ana reprezintă una dintre cele mai importante atracții turistice de pe teritoriul țării noastre, iar acesta se află la doar câțiva km de stațiune. Acesta este declarat ca fiind Rezervație Naturală din anul 2000, având un platou destinat camping-ului cu cortul sau cu rulota. Accesul în această zonă se poate face cu mașina sau cu rulota, zona aflându-se la 15 minute de mers pe jos față de lac.

Peisajul este foarte frumos, fiind zonă muntoasă, înconjurată de pădure, iar oamenii sunt primitori. Mare atenție la urși, deoarece aceștia se aproprie foarte mult de zonă, fiind obișnuiți cu omul. Îți recomandăm să nu lași mâncare în cort, sau în apropierea acestuia pentru că s-ar putea să ai o surpriză neplăcută. Prețurile sunt accesibile, iar un mare avantaj este că parcurge diferite trasee turistice prin zona muntoasă.

camping baile tusnad

Camping Panorama Sfanta Ana Lake

Undeva mai sus pe creasta muntelui, unde vederea este frumoasă, este amplasat cel de-al doilea camping de lângă lac. Această locație este destinată celor pasionați de fotografii, dar și pentru cei care vor să admire peisajul naturii. Condițiile sunt bune, parcarea și camping-ul sunt gratuite, iar în curtea acestuia găsiți mai multe măsuțe din lemn destinate pentru servirea mesei. Tot aici este și un chioșc cu băutură și mâncare la un preț foarte avantajos, de unde vă puteți face provizii pentru traseele turistice din zonă.

Camping-ul este înconjurat de un gard electric care se alimentează prin intermediul panourilor solare, destinat să nu ofere acces urșilor în curte. Astfel, ești protejat și poți rămâne peste noapte aici fără a avea vreo grijă. De asemenea, vă puteți folosi de energia produsă de panourile solar pentru a vă încărca bateria telefonului.

Camping The Valley Ozunca Bai

Această locație se află într-un mic sat de lângă stațiune, Ozunca Bai, recunoscut pentru frumusețea peisajelor din zonă. Aici te poți caza atât cu cortul cât și cu rulota, iar campingul are mai multe facilități în curte, precum: bar cu terasă, magazin alimentar sau ștrand. Pe parcursul anului organizatorii vin în camping pentru a vă pune la dispoziție o plimbare cu calul și căruța prin zonă, iar dacă îți dorești această experiență, poți lua legătura cu proprietarii.

Accesul în zona de camping se face pe jos, cu excepție atunci când vreți să vă lăsați materialele pentru campat din portbagaj, iar tăierea copacilor din curte sau din zonă este interzisă. De asemenea, puteți face focul doar în locurile destinate pentru acest lucru, iar muzica nu trebuie să deranjeze pe ceilalți oaspeți care sunt în stațiune.

Partajeaza:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Postări Asemănatoare

covasna iarna
Pârtie de schi Covasna 2022

Covasna reprezintă un oraș recunoscut la nivel național, ca fiind cea mai importantă stațiune balneară în tratarea bolilor și afecțiunilor cardiovasculare. Te-ai gândit să-ți planifici

stranduri termale baile tusnad
Stranduri termale la Băile Tușnad 2022

Strandurile termale reprezintă o locație destinată relaxării, odihnei și tratamentului diferitelor afecțiuni și boli ale organismului uman. Acestea sunt răspândite prin toate stațiunile balneare din

mocanita din sovata
Mocanita din Sovata 2022

Mocanita din Sovata este una dintre cele mai frumoase atracții turistice din zona stațiunei balneare Sovata. Anual, oamenii preferă să facă o plimbare cu locomotiva,

baile termale sovata
Bazinele și baile termale din Sovata

Stațiunea balneară Sovata este recunoscută pentru bazinele și baile termale amenajate de-a lungul acesteia. Proprietățile acestora sunt benefice pentru organismul uman. Oamenii preferă să vină

Abonează-te la newsletter!

Beneficiază în mod regulat de informații actuale despre statiuni balneare, tratamente si oferte speciale. Abonează-te la newsletterul nostru și nu mai rata noutățile: